Bout of Books 24; dag 4

This monstrous thing mackenzi lee without dustjacket craving pages

Op de een of andere manier is donderdag altijd mijn favoriete dag van de week. ‘S morgens breng ik Noud naar de crèche. En thuis plof ik op de bank vast van plan om me door niets of niemand af te laten leiden van mijn doel om This Monstrous Thing uit te lezen. Hoewel er niemand in de buurt is om mij te storen stuur ik mijn stoor-mij-op-eigen-risico ‘vibe’ de wereld in. Zelfs mijn telefoon durft niet te rinkelen!

This monstrous thing mackenzi lee without dustjacket craving pages

Boek 3

Ik bereik een punt in het boek waar ik niet blij van word. Sterker nog het maakt me een beetje pissig. Ik kan het niet vertellen zonder mega spoilers te geven – dus laten we dat maar niet doen – maar laten we het erp houden dat ik het gevoel kreeg dat het belang van een zeer belangrijke schrijfster werd ondermijnd in dit boek (gelukkig zie ik later in dat dit niet zo is).

Ik erger me er zodanig aan dat ik even niet verder kan. Ik baal, want ik had deze vrije ochtend gereserveerd voor en nu heb ik er even helemaal geen zin meer in. Zo irritant.

Mijn frustratie is echter van korte duur want ik ontdekt dat Grey’s Anatomy terug is op Videoland. WHOOOHOOO! Ik binge een paar afleveringen en steek voor de verandering eens even geen vinger uit, behalve om thee te zetten. Dit is mijn mental-health momentje. Lekker niksen.

Om half twaalf ga ik Noud weer ophalen. Hij heeft zich helemaal moe gespeeld – again – en het duurt wederom niet lang voordat hij voor pampus ligt op de bank. Het is zo’n makkelijk ventje.

Terwijl hij slaapt update ik mijn bullet journal en schrijf ik een stukje aan mijn nieuwe schrijfproject: ‘Ontredderd’. Ik hou nu al zo veel van dit verhaal. Ik schrijf het met een grijns op mijn gezicht die voor mijn gevoel veel weg heeft van de grijns van Gollum wanneer hij de ring in zijn bezit heeft.

Wanneer Noud wakker wordt eist hij weer voorgelezen te worden. Mijn manneke de boekaholic. Van wie zou hij dat toch hebben.

Ik lees hem vandaag voor uit Plasman van Benjamin Leroy en Jaap Robben. Dit boek werd een keerl getipt door het zoontje van Silke in een video op haar Booktube kanaal en ik kocht het meteen dezelfde dag voor Noud. Daar heb ik geen moment spijt van gehad want hij houdt van dit verhaaltje.

Meer lees ik vandaag niet. Het is mooi geweest. Morgen is er weer een dag en komend weekend ben ik van plan te gaan knallen!

Las jij genoeg self-care / mental health tijd in? Wat doe je graag op die momenten?

2 thoughts on “Bout of Books 24; dag 4

  1. Ik werk drie dagen in de week en op die dagen gaat Aline 2x keer naar het kinderdagverblijf en 1x naar haar oma. Daarom is ze altijd thuis op de dagen dat ik niet werk. Dat vind ik soms wel lastig, het zou best lekker zijn om haar nog een ochtend te brengen zodat ik nog wat kan doen, maar ach. Ik probeer nu vaak me-time in te plannen als Enrico thuis is. 🙂

    1. Wel fijn dat jullie elkaar een beetje kunnen aflossen wanneer nodig. Helaas is er na de geboorte van Noud een beperking aan het licht gekomen bij Jeroen waardoor dat bij ons geen optie is. 😞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.