Bout of Books 24; dag 2

Elizabeth and zenobia jessica miller craving pages

Deze week lees ik samen met honderden deelnemers over de hele wereld mee met de Bout of Books Readathon. Je zou het inmiddels wel een traditie kunnen noemen. Dit jaar heb ik me echter voorgenomen om minder tijd door te brengen op social media en daarom houdt ik jullie op de hoogte van mijn vooruitgang (of gebrek daaraan) op mijn blog. Vandaag vertel ik jullie over dag 2 (8 januari ‘19).

Vandaag is het dinsdag. Ik werk vanuit huis omdat ik voor Noud moet zorgen. Na het ontbijt wil hij treintjes kijken op hoeptjoep (YouTube in Noud-taal) en dat komt mij goed uit want dan kan ik mooi nog een poosje lezen voordat ik aan het werk ga.

Boek 2

Ik lees Elizabeth and Zenobia van Jessica Miller uit. Het heeft me echt aangenaam verrast. Het heeft de sfeer van een klassiek kinderverhaal als De Geheime Tuin van Francis Hodgson Burnett, maar ook iets heerlijk grimmigs. Het is een sprookje wat ik vast van plan ben te herlezen voor Halloween komend jaar.

Ik kan nu geen smoesjes meer maken om het werk uit te stellen, dus ga ik aan de slag. Noud is ondertussen heerlijk aan het spelen met zijn eigen houten treinset. Terwijl hij oefent voor een carrière als machinist schiet ik lekker op en voor ik het weet ben ik door mijn to-do list heen. Ik ben blij dat ik heb besloten deze week nog niet te veel hooi op mijn vork te nemen. Na drie weken ziek te zijn geweest en nog veel langer te hebben gesukkeld met mijn gezondheid vond ik het geen goed plan om meteen in het diepe te springen en daar ben ik nu erg blij mee. Het betekent namelijk dat ik kan beginnen in een nieuw boek.

Ik besluit Noud te laten kiezen en hij kiest voor…

Boek 3

This Monstrous Thing van Mackenzi Lee. Als je mijn Reading Challenge voor Januari hebt gelezen weet je dat ik dit boek onlangs op de kop heb getikt voor een schijntje en dat het sowieso op mijn TBR stond voor deze maand. Dat komt dus goed uit.

Voordat ik echt kan gaan lezen moet ik natuurlijk wel nog even een lunch voor ons in elkaar flansen. Ik kom tot de ontdekking dat ik ben vergeten brood te kopen toen ik de boodschappen deed. Oeps. Gelukkig heb ik alles in huis wat ik nodig heb om een kom Mac & Cheese te maken met vegetarische wokreepjes. Het is een fancy lunch voor ons doen, en Noud vind het een groot succes. Hopelijk is hij morgen niet teleurgesteld met zijn boterham smeerkaas.

Na het eten zou ik eigenlijk willen beginnen in A Monstrous Thing, maar mijn hoofd staat er niet echt naar. Ik besluit in plaats daarvan even mee te spelen met de treinen en mag van Noud het ‘Hoot Hoot’ geluid verzorgen. Ook moet ik nog een keer voorlezen uit Deze Ridder Zegt Nee en Het Gouden Boekje met Treinverhalen.

Halverwege het verhaal over treintje Oetel is meneer vertrokken naar dromenland. Dat betekent dat ik kan gaan lezen! Maar nee… ik besluit in plaats daarvan aan de slag te gaan met mijn nieuwe verhaal: Ontredderd.

Dit verhaal maakt me zo gelukkig! Tijdens het lezen zit ik meer dan eens hardop te lachen. Een van de dingen die ik graag zie in boeken is humor; vooral in enge situaties. Dat komt omdat ik, wanneer ik bang ben, in plaats van in stilte te lafaarden juist heel lollig ga doen. humor is mijn go-to techniek om met akelige dingen om te gaan en dat zie ik eigenlijk nooit terug in boeken. Gelukkig is de hoofdpersoon van Ontredderd wat dat betreft uit hetzelfde hout gesneden als ik (al houden de overeenkomsten daar toch wel op).

Ook ‘s avonds stel ik het lezen van A Monstrous Thing steeds weer uit. Ik kijk een aflevering van The Blacklist en luister naar A Series of Unfortunate Events terwijl ik in mijn bullet journal werk. Ik maak een spread om plotholes in mijn verhaal te voorkomen. Deze zal ik binnenkort met jullie delen in een apparte post. Voor vandaag vind ik het wel weer mooi geweest. Morgen is er immers weer een dag. Hopelijk lukt het me dan wel om een beginnetje te maken in het boek.

Wat is jouw favoriete grimmige sprookje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.