Boekverfilmingen waar ik naar uit kijk in 2019

Boekverfilmingen 2019 craving pages

Altijd wanneer er een verfilming – film of serie – wordt aangekondigd kijk ik daar met gemengde gevoelens naar uit. Des te meer wanneer het om een boek gaat wat ik heel erg goed vind. Dit jaar verschijnen er opnieuw enkele favorieten op het witte doek en ik bespreek vandaag met jullie de titels waar ik het meest nieuwsgierig naar ben.

Boekverfilmingen 2019 craving pages

Chaos Walking van Patrick Ness

Regisseur: Doug Liman | Cast: Tom Holland, Mads Mikkelson, Daisy Ridley e.a.

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik deze trilogie las, maar oh wat was het een goede eerste kennismaking met het werk van Patrick Ness. Het verhaal speelt zich af in een dystopische wereld waarin niemands gedachten privé zijn.

The Rosie Project van Graeme Simsion

Regiseur: Ben Taylor | Cast: Ryan Reynolds (onder voorbehoud)

Dit is waarschijnlijk de verfilming waar ik het meest naar uitkijk. Ik ben zo gek op Don en zijn lijst. Dit is een van mijn favoriete romantische boeken ooit en het vervolg was al net zo fijn. Het verhaal volgt Don Tillman; een briljante professor in de genetica die sociaal nogal onbeholpen is. Hij staat weinig stil bij romantiek tot een kennis opmerkt dat hij een goede echtgenoot zou zijn voor een gelukkige dame. Vol goede moed en een strak plan gaat Don op zoek naar zijn perfecte vrouw en ontmoet… het compleet tegenovergestelde.

Als ik heel eerlijk ben maakt het gerucht dat Ryan Reynolds Don gaat spelen me wel een beetje zenuwachtig. Ik had toch een compleet ander beeld in mijn hoofd van Don.

Where’d You Go, Bernadette van Maria Semple

Regisseur: Richard Linklater | Cast: Cate Blanchet, Judy Greer, risten Wigg

Als beloning voor haar perfecte cijfers op school wil Bee niets liever dan op vakantie met het gezin… naar Antartica. Een pittig verzoek voor moeder Bernadette, want zij worstelt met haar geestelijke gezondheid en geschiedenis. Daarom vlucht ze van de ene op de andere dag en laat aanwijzingen achter voor haar dochter en man om haar niet alleen te vinden, maar ook beter te begrijpen.

Dit was een boek waarvan ik pas later door kreeg hoe veel ik er van hield. Het kwam langzaam op gang, maar op een gegeven moment ben je al net zo geïnvesteerd in de zoektocht naar Bernadette en de waarheid dat je niet meer kunt stoppen met lezen. Ik heb goede hoop voor deze boekverfilming na het zien van de trailer en kijk er enorm naar uit.

The Sun is Also a Star van Nicola Yoon

Regiseur: Ry Russo-Young | Cast: Yara Shahidi, Charles Melton, Jake Choi e.a.

Nog niet zo lang geleden heb ik de verfilming van Everything Everything van Nicola Yoon gezien op Videoland en ik ben erg benieuwd of The Sun is Also a Star net zo leuk wordt.

Persoonlijk vind ik dit namelijk een iets minder sterk verhaal dan Nicola’s debuut, maar desondanks is het een heel lief, feelgood boek over een jongen en meisje met compleet verschillende achtergronden die klikken vlak voordat een van het gedwongen het land moet verlaten.

Little Women van Louisa May Alcott

Regiseur: Greta Gerwig | Cast: Timothée Chalamet, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson e.a.

Het is nog niet zo lang geleden dat er een nieuwe mini-serie gebaseerd op Little Women werd uitgezonden op de BBC, maar nu is er dus ook weer een film in de maak. Mijn kun je niet gelukkiger maken dan met een verfilming van romantische kostuumdrama’s zoals deze, en met Emma Watson als Meg moet dit wel een indrukwekkende film worden.

Het boek gaat over de familie March bestaande uit vader en moeder en vier dochters. Terwijl hun vader dient in het leger zijn de dames op zichzelf aangewezen en onder de vleugels van moeder ‘Marmie’ groeien de meiden op tot zelfstandige, verstandige jonge vrouwen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Overigens kijk ik ook nog altijd heel hard uit naar de verfilming van Dumplin’ van Julie Murphy (die eigenlijk vorig jaar al op Netflix had moeten staan). En onlangs is bekend gemaakt dat ook het tweede deel in de To All the Boys I’ve Loved Before trilogie verfilmd zal worden en ik kan nauwelijks wachten!

Naar welke boekverfilmingen kijk jij uit komend jaar?

One thought on “Boekverfilmingen waar ik naar uit kijk in 2019

  1. Oeh, The Chaos Walking Trilogy wil ik maar al te graag zien! Jaren geleden was al bekend dat er plannen waren voor een film, zo tof dat hij er komt 😀 Ook hoop ik dit jaar The sun is also a star te lezen, zodat ik die ook kan gaan zien in de bioscoop 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.