Boekige Bullet Journal Inspiratie #1

goodreads challenge bullet journal craving pages

goodreads challenge bullet journal craving pagesZoals je kunt lezen op mijn ‘Over mij’ pagina heb ik verleden jaar mee mogen werken aan de Nederlandse vertaling van het meest complete bujo boek (al zeg ik het zelf) van Rachel Wilkerson Miller. Ik ben een echt bullet journal junkie en vind het leuk om mijn overige hobby’s te verwerken in mijn bujo. Er zijn ontzettend veel manieen waarop je een liefde voor lezen terug kunt laten komen in een bullet journal en in deze rubriek zet ik er regelmatig één in de spotlight.

*Ik heb de spreads nagemaakt in Goodnotes omdat dat naar mijn idee duidelijker is dan een foto van mijn reguliere LEUCHTTURM 1917. 

Goodreads challenge bujo spread craving pages

Zoals veel andere boekenwurmen heb ik ook dit jaar weer een Goodreads challenge aangemaakt. Mijn streven is om dit jaar 100 boeken te lezen en aangezien ik inmiddels 8 boeken voor loop op schema ben ik erg hoopvol dat het me dit jaar gaat lukken om mijn doel te behalen.

Maar hoewel ik Goodreads super tof vind, vind ik het ook fijn om een overzicht op papier te hebben.  Daarom maakte ik in mijn bullet journal de spread die hierboven staat afgebeeld. In dit overzicht staan alle boeken die ik dit jaar – tot op heden – heb gelezen plus nog wat extra informatie die ik tof vind om te zien.

Het geraamte voor de spread is heel erg eenvoudig…

Boekige bullet journal inspiratie leeg craving pages

Ik heb zoals je ziet 10 kolommen gemaakt:

 • Titel & auteur
 • Format: Fysiek boek / Ebook / Audioboek
 • Aantal bladzijden
 • Datum (waarop ik het boek uitlas)
 • Fictie / Non fictie
 • Auteur: man / vrouw / +
 • Hoofdpersoon: man / vrouw / +
 • Doelgroep: Childrens Literature / Young Adult / New Adult / Adult / Overige
 • Vervolg
 • Waardering

Bij deze spread heb ik de versiersels bewust minimalistisch gehouden. Door gekleurde fineliners te gebruiken om de hokjes in te kleuren krijg je namelijk vanzelf een hele mooie, kleurrijke spread.

Aan het eind van ieder kwartaal gebruik ik de gegevens die ik heb verzameld om een handig overzicht te maken van mijn leesgewoonten…

Quartarly wrap up Goodreads challenge bujo spread craving pages

Volgende keer ga ik laten zien hoe een boekrecensie-pagina in mijn bullet journal eruit ziet (en hoe jij er ook een kan maken).

Dit jaar verzorg ik tijdens Yalfest een bullet journaling masterclass. Wie zie ik daar?

8 thoughts on “Boekige Bullet Journal Inspiratie #1

  1. Grappig genoeg kost deze spread echt heel weinig tijd, althans de basis. Het invullen daar ben ik sowieso een jaar mee bezig hahaha 😅

  1. Volgens mij is dat voor veel mensen een probleem. Zelf vind ik het echt een ontspanmomentje waarvoor ik bewust tijd opzij zet. 😊

 1. Oh boy, ik vind het echt knap dat je dit zo uitgebreid bijhoudt haha, mij lukt dat dus echt niet. Ik vind het veel fijner om een tabelletje in Word bij te houden, wel ook zo uitgebreid ongeveer, maar wel zo dat ik het snel even kan invullen als ik een boek uit heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.