Boekenseries die ik dit jaar uit wil lezen

boekenseries die ik uit wil lezen in 2020 craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: boekenseries die je hoopt uit te lezen in 2020.

Ik ben zo ontzettend slecht in het uitlezen van series waarin ik ben begonnen 🙈. Het komt schandalig vaak voor dat ik alleen het eerste deel lees in een reeks. Betekent dat dat dit slechte boeken zijn die mijn aandacht niet vast kunnen houden? Absoluut niet! Er zijn verschillende redenen voor; soms duurt het te lang voordat het vervolg uitkomt en dan ben ik tegen die tijd alweer vergeten wat er ook al weer in deel een is gebeurd, soms stel ik het uit omdat ik bang ben voor een teleurstellend vervolg en weer een andere reden is dat ik het einde van het eerste deel wel prima vind en niet echt een vervolg nodig heb.

boekenseries die ik uit wil lezen in 2020 craving pages

Toch zijn er een aantal series die ik tof vind en die ik hoop uit te lezen in 2020…

Off-Campus van Elle Kenndy

Volgt de liefdesperikelen van de leden van een universitair hockeyteam. In elk deel staat een ander koppel centraal.

Omdat: de boeken van Elle Kennedy niet minder dan verslavend zijn. Elk deel is beter dan het vorige en elke keer spat de chemie van de bladzijden. Ik hoef alleen nog maar het laatste deel in deze reeks te lezen, en dan ga ik heel hard uitkijken naar de spin-off serie.

The Hundredth Queen van Emily R. King

Een achttien-jarig weesmeisje wordt uit het klooster geplukt om de honderdste koningin van de rajah te worden. Voordat ze echter de troon op kan eisen moet ze strijden in een toernooi tegen leden van diens harem om haar plek te veroveren.

Omdat: deze reeks gewoon te spannend is om niet verder te lezen. Het zijn niet de beste, meest indrukwekkende boeken ooit… maar ze zijn zo verslavend!

Robin Wilde van Louise Pentland

Robin Wilde is een alleenstaande moeder met een aanbiddelijk dochtertje en een bijzondere familie- en vriendenkring. Ze probeert het beste van het leven te maken, maar maakt er ook geregeld een potje van.

Omdat: Robin Wilde zo’n beetje mijn spirit animal is. We hebben heel weinig met elkaar gemeen wat interesses betreft, maar we zijn allebei leeuwinnen die alles over hebben over onze welpjes. Daarbij ben ik verslaafd aan de humoristische schrijfstijl van Louise Pentland.

Fairy-Tale Inheritance van Shonna Slayton

Wat gebeurd er wanneer nabestaanden van sprookjesprinsessen hun kenmerkende voorwerpen erven? Zoals de glazen muiltjes van Assepoester of de toverspiegel van Sneeuwwitjes stiefmoeder?

Omdat: Shonna Slayton me volledig heeft ingepakt met de eerste twee delen uit deze reeks. De sfeer is heerlijk. De manier waarop ze het tijdperk beschrijft waarin het verhaal zich afspeelt maakt dat je de sfeer zowat kunt proeven. En de originaliteit van haar werk is zo verfrissend.

Truth or Dance van Chinouk Thijssen

Een aantal studenten van een prestigieuze balletopleiding ontvangt opeens berichten van de mysterieuze Truth or Dance die erop lijkt te zijn gebrand om hun levens tot een hel te maken.

Omdat: ik wil weten wie de ef(!) Truth or Dance is. Ik zit nu al zo lang in spanning. Hopelijk krijg ik het laatste deel voor mijn verjaardag zodat ik eindelijk weet wie de dader is.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Nu jij…

  • Ben jij goed in series uitlezen?
  • Welke serie hoop jij sowieso uit te lezen in 2020?
  • Naar welke nieuwe serie kijk jij enorm uit?

Ik ga een beetje rondhangen in de comments. Kom je me gezelschap houden?

Dit artikel bevat affiliate links. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

10 thoughts on “Boekenseries die ik dit jaar uit wil lezen

  1. Ik las deze maand De kleuren van licht uit dus die reeks heb ik alvast uitgelezen. De andere series die nog op me staan te wachten zijn vrij omvangrijk dus ik blijf er dit jaar in verderlezen maar vermoed dat ik er niet meteen één volledig zal uitlezen. Ik blijf er ook steeds maar nieuwe ontdekken dus dat helpt natuurlijk niet. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.