Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

12 april 2018

Boekblogger hulpbronnen plattegrond Craving pages

Boekbloggen is een van de leukste dingen in mijn leven. Mijn blog is veel meer dan een plaats waar ik over boeken kan praten met mensen die ik niet met ducttape aan hun stoel hoef te lijmen om te voorkomen dat ze verveeld weglopen.

Ik vind het ook ontzettend tof dat steeds meer boekenwurmen de stap nemen om een boekenblog te beginnen. Je staat op het punt deel uit te gaan maken van een hele hechte, gezellige community. Welkom! One of us! One of us!

Dat de boekenblogcommunity uitsluitend… – of op zijn minst ‘grotendeels’ – uit leuke mensen bestaat bewijst het feit dat veel boekbloggers in het verleden hun kennis hebben gedeeld met beginnende of aspirant boekbloggers. Superlief en handig die tips, maar soms wel een beetje lastig terug te vinden. Een belangrijk onderdeel van een succesvolle blog is regelmatig vernieuwen… daardoor raken deze schatten aan informatie wel eens ondergesneeuwd door andere – eveneens toffe – artikelen.

Om die reden leek het me een goed idee om deze nuttige, leerzame tips te verzamelen op een centraal punt; de Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond.

Ik heb mijn best gedaan om een zo compleet mogelijk overzicht te maken, maar mocht ik jouw tips per ongeluk zijn vergeten stuur me dan vooral een link via mijn contactformulier of via Twitter of Instagram.

Boekenblog Hulpbronnen Plattegrond

Deze artikelen heb ik tot dusver verzameld…

Beginnen met een boekenblog

Planning

Inhoudelijk

Plugins

Samenwerken met bedrijven

Promotie / Marketing

Vormgeving

Geld verdienen

Opinie

Motivatie

Bookstagram tips

Booktube tips

De links hieronder sturen je door naar informatieve video’s van Nederlandse booktubers.

Welke artikelen mogen niet ontbreken in deze lijst? Deel ze in een comment hieronder en ik voeg ze z.s.m. toe aan de lijst.

6 Comments

 • Lisa 12 april 2018 at 10:27

  Wat een chill overzicht! Ga binnenkort alles even af 😀

 • Lalagè 13 april 2018 at 07:21

  Wow dat zijn er veel! Zelf heb ik laatst ook een artikel met tips geschreven: https://lalageleest.wordpress.com/2018/03/17/tips-voor-boekbloggers/ Daaronder is een boeiende discussie ontstaan.

 • Annemieke 14 april 2018 at 07:14

  Fijne lijst als je iets specifieks zoekt.

 • […] Emmy from Zon en Maan talks about why retellings are so popular. ⌘ Joany from Craving Pages made a list of book blogging sources amongst the dutch/belgian book bloggers. ⌘ Liesbet from Zwartraafje made a list of english book titles that end up feeling like an […]

 • Vivian 26 januari 2019 at 14:54

  Wat vet dat je mijn blog zo vaak hebt vermeld, ik voel me helemaal vereerd <3 hoop dat mensen er iets aan hebben!

  • Joany 31 januari 2019 at 05:33

   Dat weet ik zeker! Je artikelen zijn zo duidelijk en leerzaam, zonder dat het belerend overkomt. Ik lees ze met heel veel plezier.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: