Boeken vanuit een niet-menselijk perspectief

Friday five boeken vanuit een niet-menselijk perspectief craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Boeken vanuit een niet-menselijk perspectief.

Vorige week heb ik de Friday Five helaas over moeten slaan. Het thema was ‘boeken waarin je lievelingsdier voorkomt’ en ik moet tot mijn grote teleurstelling mededelen dat ik nog nooit een boek heb gelezen waarin een zeekoe (mijn lievelingsdier) voorkomt. Gelukkig heb ik wel een aantal aanraders voor jullie rondom het thema van deze week.

Friday five boeken vanuit een niet-menselijk perspectief craving pages

Beast van Lisa Jensen

Ik zal er eerlijk bij zeggen dat dit een boek is wat je ofwel haat ofwel aanbid. Er lijkt geen gulden middenweg te zijn wat dit boek betreft. Ik snap dat het mensen afschrikt omdat er een vrij grafische verkrachtingsscène in voorkomt en ik moet toegeven dat ik daar ook moeite mee had, maar de manier waarop het verhaal zich verder ontwikkeld vond ik geweldig. Bijna net zo goed als haar debuut Alias Hook.

Beast is een hervertelling van Belle en het Beest en het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit het perspectief van een kandelaar. De kandelaar was voorheen een dienstmeid in het huishouden van de vervloekte prins. Op een avond drong hij zich aan haar op en als gevolg ervan werd ze zwanger. Diep in de put probeerde ze haar eigen leven te beëindigen tot een mysterieuze vrouw haar de perfecte wraak aanbood in de vorm van een vloek.

To Kill a Kingdom van Alexandra Christo

Nog een hervertelling. Dit keer eentje van De Kleine Zeemeermin. Het verhaal gaat over prinses Lira, een sirene. Bij wijze van traditie verzamelen sirenen de harten van zeelieden, maar leden van de koninklijke familie nemen natuurlijk geen genoegen met minder dan koninklijke harten. Lira heeft er al zeventien verzameld. Dan begaat Lira een verschrikkelijke fout waarbij een andere sirene om het leven komt. Om haar dochter te straffen veranderd ze Lira in dat waar ze de grootste hekel aan heeft: een mens.

Zielen van Stephanie Meyer

Ik heb nog nooit zo snel zo’n dik boek gelezen als dat ik Zielen van Stephanie Meyer heb gelezen. Het is een van mijn all time favoriete boeken en ik denk dat ik het binnenkort maar eens moet herlezen, want het is zo’n mooi verhaal.

Het wordt verteld vanuit het perspectief van een buitenaards wezen dat bezit heeft genomen van het lichaam van een opstandig aards meisje dat zich niet zomaar gewonnen geeft. Het is heel moeilijk te omschrijven wat dit boek zo bijzonder maakt, maar het heeft sowieso iets te maken met de manier waarop de relatie tussen de twee zielen in hetzelfde lichaam zich ontwikkeld. Het is zo’n mooi boek!

Warm Bodies van Isaac Marion

Ben je een liefhebber van zombie-fictie? Dan is Warm Bodies van Isaac Marion een echte must read. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een zombie genaamd ‘R’. Op een dag redt hij een menselijk meisje van een zombie-aanval en terwijl hij haar verbergt bloeit er waarachtig iets moois op tussen de twee. Maar maken ze überhaupt een kans in een wereld die is verdeeld tussen de ondoden en de levenden?

Dit boek is echt geweldig. Het is superspannend, hoopvol en romantisch (iets wat ik nooit had verwacht te zeggen over een zombie-boek). Echt een aanrader. Er is trouwens ook een vervolg, maar die moet ik nog lezen. Ik ben altijd een beetje terughoudend wanneer er een vervolg verschijnt op een boek wat oorspronkelijk als standalone bedoeld was.

De wereld van Poeh van A.A. Milne

Ik kon het niet laten om ook nog even een van mijn lievelingsboeken als kind te delen. Winnie de Poeh is een knuffelheld en ik genoot echt met volle teugen van zijn avonturen toen ik nog een klein meisje was. Onlangs hebben Noud en ik een beginnetje gemaakt in dit boek en het ziet ernaar uit dat hij net zo’n grote fan wordt als dat ik ben.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Wat zijn jouw favoriete boeken met niet-menselijke hoofdpersonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.