Boeken die ik wil lezen in de herfst

Herfstboeken craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Boeken om te lezen in de herfst.

Ik hou van de herfst. Het is mijn favoriete seizoen. Desondanks vind ik het lastig om ‘typische’ herfstboeken aan te wijzen. Ik lees zelf gewoon waarvoor ik op dat moment in de stemming ben. Mocht ik zin hebben in een verhaal wat zich afspeelt in hartje zomer terwijl hier een gure, herfststorm woedt dan doe ik dat gewoon. Ik heb thema van deze week dan ook iets anders geïnterpreteerd. Ik ga met jullie delen welke boeken ik zelf van plan ben te gaan lezen in de herfst.

Herfstboeken craving pages

WildCard van Marie Lu

Het is alweer een tijdje geleden sinds ik Warcross heb gelezen en als ik in deel twee wil beginnen zonder groot gapend gat in mijn geheugen over wat er ook al weer gebeurt is in deel een dan moet ik er snel in beginnen.

Het verhaal gaat over de premiejager en hacker Emiko. In deel een wordt haar talent opgemerkt door de ontwikkelaar van ’s werelds grootste virtual reality wereld. Het Warcross toernooi in deze wereld wordt bedreigt en hij wil dat Emiko meedoet aan de kampioenschappen om erachter te komen wie zijn creatie bedreigt. Het eerste deel was bloedstollend spannend en ik ben enorm benieuwd naar de afloop.

An Enchantment of ravens van Margaret Rogerson

Deze standalone van Margaret Rogerson staat al een poosje hoog op mijn wil-ik-lezen-lijstje, maar deze herfst ga ik hem sowieso lezen. Het verhaal gaat over een jonge kunstenares die wordt ingehuurd door een feeënkoning om zijn portret te schilderen. Hij is echter laaiend wanneer ze hem te ‘menselijk’ afschildert en ontvoert haar naar de feeënwereld.

Het is een vrij dun boek voor een fantasyverhaal, maar dat wil natuurlijk niks zeggen. Ik heb overheersend positieve reacties op dit boek gehoord (met name over de romantiek) waar ik enorm benieuwd door ben geworden.

North and South van Elizabeth Gaskell

Ik vind het heerlijk om in de koudere maanden lekker onder een dekentje te kruipen met een klassieker op schoot. Deze herfst hoop ik North and South te lezen van Elizabeth Gaskell. Ik heb heel veel positieve dingen gehoord over het boek, maar heb verder eigenlijk geen idee waar het precies over gaat.

De reden dat ik het heb gekocht is het feit dat Elizabeth Gaskell bevriend was met een van mijn favoriete schrijfsters ever, namelijk Charlotte Brönte. Tja, dat is voor mij reden genoeg om heel nieuwsgierig te worden. Speciaal voor jullie heb ik natuurlijk toch even de samenvatting van het boek opgezocht.

Het verhaal gaat over Margarat Hale wiens vader besluit het hele gezin te verhuizen naar het noorden van Engeland. Daar leert Margaret over het klassenverschil en de mensonterende manier waarop werknemers in een fabriek worden behandeld. Ze laat haar afkeer duidelijk merken aan hun baas, maar hun verhitte discussies groeien al snel uit tot iets anders…

Echte liefde vind je in de boekhandel van Veronica Henry

Ook in de herfst houd ik van een fijne roman op zijn tijd, en al helemaal wanneer het zich grotendeels afspeelt in een boekenparadijs zoals boekhandel Nightingale Books. Het verhaal volgt een jonge vrouw terwijl ze dapper probeert de boekhandel van haar overleden en dierbare vader open te houden.

Dit boek stond al heel lang op mijn verlanglijstje, dus toen ik het onlangs tegen kwam bij de Prijsmepper outlet winkel voor maar 2,05 euro kon ik het niet laten liggen. Ik ga het sowieso lezen deze herfst, met een fijn geurkaarsje erbij en een kopje thee binnen bereik. Het klinkt als zo’n heerlijk knus boek.

Alias Hook van Lisa Jensen

Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek voor het eerst las en het begint te kriebelen om het te herlezen. Het is een van mijn favoriete, sexy hervertellingen van Peter Pan. Zoals de titel al verraad focust het boek zich vooral op het verhaal van kapitein Haak. Peter Pan is in dit boek de schurk die jongens ontvoert uit de gewone wereld om zich aan te sluiten bij zijn bende. Wanneer de jongens tegen zijn wil opgroeien stuurt hij ze weg, en worden ze opgevangen door de originele lost boy: Kapitein Haak.

Hij is vervloekt om in Neverland te blijven als antagonist voor het verhaal van Peter Pan, maar wanneer er plotseling een jonge vrouw verschijnt in wonderland vermoedt James dat er wellicht toch nog hoop voor hem is.

Ik hou van dit boek!

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Welke boeken ben jij van plan te lezen deze herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.