Boeken die ik wil buddyreaden

Buddyread buddy gezocht craving pages

Wij weten inmiddels wel dat lezen niet de stoffige, eenzame hobby is waar veel niet-lezers het voor houden toch? Het is gemakkelijk om te beweren dat dat is dankzij de komst van het internet, maar ook daarvoor bestonden al boekenclubs waarin mensen samen praatten over de boeken die ze lazen.

Ook ik vind het heerlijk om samen met anderen te dwepen met een goed boek of eens lekker te klagen over een boek dat niet aan de verwachtingen wist te voldoen. Een tijdje geleden sloot ik nog wel eens aan bij de Leesbeesten leesclub van Emmy, maar helaas heb ik daarvoor de laatste tijd geen mogelijkheid voor gehad. Vrijdagavond is voor mij helaas de lastigste avond om oppas te vinden voor de kleine man.

Buddyread buddy gezocht craving pages

In plaats daarvan sluit ik regelmatig aan bij online leesmarathons of buddyreads. Dat is een leuke manier om in contact te komen met andere boekenwurmen en om lekker te kletsen over mijn favoriete – op één na – onderwerp: Boeken.

Buddy gezocht

Maar het sociale aspect is niet de enige reden waarom ik buddyreaden zo leuk vind. Het helpt me namelijk ook om boeken te lezen waar ik stiekem een klein beetje tegenop zie. Of waarvoor ik wat extra motivatie nodig heb om ze op te pakken. Vandaag heb ik daarom een lijstje gemaakt van boeken die ik liever lees met een buddy. Staat er een titel tussen die ook op jouw TBR staat en die je samen met me zou willen lezen? Laat het me dan weten in een reactie hieronder.

Warcross – Marie Lu

Ik heb eigenlijk alleen maar goede ervaring met Marie Lu, maar op de een of andere manier blijft dit boek maar ongelezen op mijn plank staan. En dat terwijl ik voor 99,9% zeker weet dat ik dit eeng gaaf boek zal vinden. Het gaat over een meisje dat niet alleen een begaafd hacker is, maar ook nog eens een premiejager die jacht maakt op mensen die illegaal wedden op het popupaire computerspel ‘Warcross’. Alleen al in die ene zin zitten zoveel elementen waar ik gelukkig van wordt. Dus als je het boek samen met mij wil lezen dan maak je van mij een blije boekenwurm.

Brieven aan de Duisternis – Bridget Kemmerer

Originele titel: Letters to The Lost

Contemporary boeken zijn voor mij altijd erop of eronder. Ik vind het helemaal supergeweldigfantastisch… of het stelt me diep teleur. Dit boek krijgt eigenlijk niets als lof. Het gaat over een meisje dat brieven schrijft aan haar overleden moeder die ze bij diens graf achterlaat. Een jongen die taakstraf uitvoert op het kerkhof vind de brieven en doet het ondenkbare… hij leest ze. Het klinkt als een boek wat ik moet lezen met zakdoekjes in de aanslag. Door de lovende reacties op Goodreads vind ik het echter maar moeilijk om erin te beginnen omdat ik bang ben dat het tegen zal vallen. Net als dat All the Bright Places van Jenniver Niven niet mijn cup of tea was.

List & Leugens – Leigh Bardugo

Originele titel: Six of Crows

Deze moet ik gewoon op korte termijn lezen. Helemaal nu er een televisieserie is aangekondigd rondom de boeken uit de Grisha verse. Ik heb De Grisha trilogie bestaande uit Shadow and Bone, Siege and Store en Ruin and Rising wel helemaal gelezen en hoewel ik deel één slechts oké vond maakte de overige twee delen deze trilogie tot een all time favoriet.

Ik heb een keer een beginnetje gemaakt in Six of Crows maar kon toen niet in het verhaal komen. Ik zou heel graag een nieuwe poging wagen met een buddy.

Enkeltje Ierland – Charlotte de Monchy

Ik geef het toe; dit is een boek wat ik ook zonder buddy op zou pakken om de eenvoudige reden dat ik hou van de boeken van Charlotte de Monchy. Dit boek wil ik om een hele andere reden buddyreaden. Wat mij betreft is feelgood een van de fijnste genres om samen met een buddy te lezen. Helemaal als je samen kunt zwijmelen om de romance en kunt lachen om de herkenbare capriolen van de hoofdpersoon.

Ik heb Enkeltje Ierland en Eens Gegeven allebei onlangs aangeschafd op de Boekenkraam dus als je een van deze met me wilt buddyreaden dan hoor ik het graag.

Wintersong – S. Jae-Jones

Het is best een schande dat dit boek al zo lang ongelezen in mijn boekenkast staat. Ik heb inmiddels zelfs het vervolg besteld in de hoop dat dat me zal motiveren om ein-de-lijk eens een beginnetje te maken in deze duologie. Hij klinkt zo veelbelovend. Het gaat over een meisje dat haar zusje moet redden wanneer die wordt ontvoert door de Goblin King. Dit geeft me heftige Labyrinth-vibes (die geweldige film met David Bowie). Reden genoeg om hem te willen lezen, maar het is ook een dikkerd met – naar ik vermoed – een pittige cliffhanger op het einde. Een extra motivatie om dit boek op te pakken is dus meer dan welkom.

Als je een van deze boeken hebt en het leuk vind om hem samen met me te buddyreaden laat dan zeker een berichtje achter hieronder of DM me op een van mijn social media kanalen. De links staan linksboven in mijn menubalk.

Heb jij wel eens een boek gelezen met een buddy?

6 thoughts on “Boeken die ik wil buddyreaden

  1. Ik ga toevallig voor het eerst buddy readen in Maart. Ik ben erg benieuwd hoe me dat Gaat bevallen. Misschien dat ik het dan ook vaker wil gaan doen. Het lijkt me namelijk wel super gezellig!

  2. Ik ga geen van deze boeken samen met je lezen, sorry. Ik heb ze óf al gelezen, óf ze spreken mij niet aan. Ik ben alleen wel bang dat je Letters To The Lost niets gaat vinden, want als je All The Bright Places niets vond vind je dit helemaal niets. Mocht je het toch willen proberen, pak dan meteen de Engelse versie erbij. Ik lees veel negatieve recensies over de Nederlandse versie en veel positieve recensies over de Engelse versie. Ik vond All The Bright Places echt heel tof, maar dit boek kreeg van mij slechts 1.5 ster.

  3. Ik heb nog nooit een boek gelezen met een buddy en weet dus ook niet goed wat ik er van kan verwachten. Warcross, Wintersong en Enkeltje Ierland heb ik al gelezen maar de Kraaien-duologie staat hier nog wel ongelezen te wachten.

    1. Wanneer ik een boek buddyread met iemand kiezen we meestal een x-aantal bladzijden of hoofdstukken om per dag te lezen die we vervolgens bespreken via DM op social media. Echt een hele toffe manier om elkaar te motiveren 😊

  4. Mocht je nog een reading buddy zoeken voor Enkeltje Ierland, dan bied ik mij bij deze aan! 🙂 Ik heb het boek namelijk in mijn kast staan, dus kan hem er eenvoudig bij pakken

    1. Gezellig! Lijkt me leuk. Ik ben momenteel een ander boek aan het Buddyreaden voor de VaLITines leesmarathon, maar daarna kunnen we beginnen wanneer je maar wilt. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.