Boeken die ik komende zomer wil lezen

friday five boeken voor de zomer craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Boeken die ik deze zomer wil lezen”.

Voor veel mensen is de zomer dé tijd om lekker veel te lezen. Want, laten we eerlijk zijn, het is in ons land vaak veel te heet om iets te doen wat meer inspanning vereist dan het omslaan van een bladzijde zo nu en dan. Ik ben geen zomerliefhebber. Mij vind je deze tijd van het jaar dan ook negen van de tien keer schaars gekleed voor de ventilator met een boek in de ene hand en een ijskoud drankje in de andere.

friday five boeken voor de zomer craving pages

Ik ben iemand die boeken alvast vooruit besteld voor een bepaalde gelegenheid en de zomervakantie is daar geen uitzondering op. Deze boeken kocht ik speciaal met de zomervakantie in mijn achterhoofd…

Sweetfreak van Sophie McKenzie

Er zijn twee genres waar ik op de een of andere manier elk jaar naar nijg in de zomervakantie; hedendaagse ya en (jeugd)thrillers. Sweetfreak valt in de laatste categorie. Het verhaal gaat over Carey en Amelia. De meiden zijn al bevriend zolang ze zich kunnen herinneren, maar dan ontvangt Amelia opeens vreemde berichten van een internettrol die zichzelf ‘Sweetfreak’ noemt en het lijkt erop dat Carey erachter zit.

Uitgekotst door haar vriendinnen en afgedankt door Amelia besluit Carey om erachter te komen wie er werkelijk achter de lelijke berichten zit. Maar al snel blijkt dat de trol minder onschadelijk is dan ze had verwacht.

Deze wil ik heel graag lezen omdat ik alles wat met online communicatie gewoon mega interessant vind. Ook vind ik het goed dat cyberpesten meer aandacht krijgt. Het is vaak zo goed als onzichtbaar voor de omgeving van het slachtoffer, maar de gevolgen kunnen enorm verstrekkend zijn.

Now a major motion picture van Cori McCarthy

Iris is de kleindochter van de auteur van de beroemde Elementia serie; het feministische antwoord op de boeken van J.R.R. Tolkien. De boekenreeks staat op het punt om verfilmd te worden en Iris en haar broer worden uitgenodigd op de set in Ierland.

Iris is diep onder de indruk van het Ierse landschap, maar ze is veel minder gecharmeerd van Eamon O’Brien; de jonge acteur de de hoofdrol speelt in de boekverfilming.

Ik heb zo’n zin in dit boek. Het klinkt als een ultieme fangirl (of -boy) fantasie tussen twee floppy covers. Ik kan niet wachten om mezelf hierop te storten deze zomer.

The birds, the bees and you and me van Olivia Hinebaugh

Lacey Burke is een ‘braaf meisje’. Ze heeft nog nooit gekust, breekt nooit de regels en haalt alleen maar tienen op school. Maar wanneer Lacey getuige is van de schade die de onthouding-only seksuele voorlichting van haar school aanricht besluit ze om zelf de touwtjes in handen te nemen. Vanuit een w.c. hokje onderwijst ze haar medeleerlingen over seks, voorbehoedsmiddelen en relaties. Met alle gevolgen van dien.

Dit klinkt als de samenvatting van de Netflix-serie Sex Education, maar dan met een meisje in de hoofdrol. Maar aangezien ik de serie tof vind wil ik ook graag dit boek lezen. Ik ben zo benieuwd.

These witches don’t burn van Isabel Sterling

Hannah is een échte heks. Ze heeft de macht om vuur, aarde, water en lucht naar haar hand te zetten. Jammer genoeg kan ze haar gaven maar beter voor zichzelf houden, want als ze ooit wordt betrapt door een simpele sterveling dan kan ze haar talenten voorgoed verliezen.

Maar haar gave verbergen is wel het laatste waar ze zich zorgen om hoeft te maken als een afschuwelijk bloedritueel het eindejaars-kampvuur ruw onderbreekt. Opeens verspreid zwarte magie zich over Salem en is het aan Hannah om haar coven ervan te overtuigen dat er een gevaarlijke Blood Witch achter zit.

Dit boek doet me echt heel erg denken aan Charmed; de originele serie, niet het slappe excuus voor een remake wat nu op Videoland te zien is. Heksen, zomervakantie en LGBTQ+ rep. Wat wil een mens nog meer?

Love, fortunes and other disasters van Kimberly Karalius

Fallon is de jongste telg in een familie die er een traditie van heeft gemaakt om te trouwen met hun high school sweethearts zoals voorspeld door Zita’s famous Love Charms Shop. Fallon kan niet wachten tot ook zij naar school mag in het magische stadje Grimbaud, waar ze haar toekomst kan laten voorspellen in de shop.

Helaas voorspelt de toekomst maar weinig goeds voor Fallon, wat liefde betreft. Maar Fallon laat zich niet zomaar kisten. Samen met een groepje anderen komt ze in opstand tegen haar lot en neemt ze haar toekomst in eigen handen.

Ik hou van boeken waarin jongeren in opstand komen tegen hun lot of het pad dat voor hen is bepaald. En dit boek ziet eruit alsof het dat doet op een manier die tegelijkertijd aangrijpend en grappig is. Ik krijg hele fijne zomervibes bij het lezen van de samenvatting. Zoveel zin om dit boek te lezen!

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Welk boek hoop jij sowieso te lezen deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.