Boeken die ik hoop te lezen deze kerst

boeken die ik wil lezen deze kerst craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Boeken om te lezen met kerst.

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik met kerst eigenlijk maar zelden aan lezen toekom. Kerst wordt meestal gedomineerd door familiebezoekjes en -tradities, kerstfilms en koken. Toch zijn er wel een aantal boeken die ik je warm aan kan raden om te lezen tijdens de kerstdagen… mocht je daar aan toekomen.

boeken die ik wil lezen deze kerst craving pages

The Afterlife of Holly Chase van Cynthia Hand

In een moderne hervertelling van de Dickens klassieker A Christmas Carol probeert Holly, als lid van Project Scrooge, een jongen te redden van hetzelfde lot dat haar is bevallen omdat ze haar leven niet beterde na de bezoekjes van drie geesten op kerstavond.

Omdat: het een heerlijke, zoetsappige hervertelling is van het meest bekende kerstverhaal allertijden. Het is mijn favoriete adaptatie van het originele verhaal (na A Muppet Christmas Carol)

Net Als in de Film van Rachel Winters

Als Evie de promotie wil waar ze al jaren op wacht moet ze een dwarse screenwriter ervan zien te overtuigen dat romantiek zoals in de films echt bestaat.

Omdat: het een heerlijk, romantisch verhaal is met ontzettend veel humor en een vleugje kerst op de achtergrond. I loved every minute of it.

Dash & Lily’s Book of Dares van Rachel Cohn en David Levithan

Dash ontdekt een door Lily achtergelaten notitieboekje in de boekhandel vol met opdrachten. Hij gaat de uitdaging aan en al snel ontstaat er een bijzonder heen-en-weer in het rode notitieboekje tussen de twee personages.

Omdat: ik nu eenmaal een zwak heb voor verhalen rondom penpal romance. Dit boek is net zo lekker cheesy als menig kerstfilm. Wat wil je nog meer?

Wonderland van diverse auteurs

Een verzamelbundel vol met romantische kerstverhalen. Geschreven door diverse Nederlandse en Belgische auteurs zoals Jennifer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Vanessa Gerrits, Marijke F. Jansen en nog veel meer talent!

Omdat: je met kerst nu eenmaal niet veel tijd hebt. Dan is het toch heerlijk om er af en toe een kort verhaal bij te kunnen pakken? En deze auteurs zijn stuk voor stuk fantastisch!

Kill the Queen van Jennifer Estep

Lady Everleigh overleeft als enige lid van de koninklijke familie een bloederige aanslag en vlucht naar het kamp van de gladiatoren. Noodgedwongen sluit ze zich bij hen aan en wacht op een kans om haar familie te wreken.

Omdat: niet iedereen viert nu eenmaal kerst. Sommige mensen willen gewoon een gaaf boek lezen en dat is Kill the Queen zeker. Het wordt beschreven als een kruising tussen Gladiator en Game of Thrones en ik vind dat een goede vergelijking.

Nu jij…

  • Ben jij van plan veel te lezen met de kerst?
  • Welk boek hoop je nog te lezen voor het einde van het jaar?
  • Heb je je leesdoelen van 2019 behaald?

Ik ben erg benieuwd. Praat je gezellig mee in de comments?

One thought on “Boeken die ik hoop te lezen deze kerst

  1. Ik heb echt totaal andere boeken op mijn Friday Five-lijstje staan! Grappig toch hoe dat iedere keer werkt. Trouwens, ken je ‘Geen Stille Nacht’ al? Dat is een ontzettend grappig prentenboekje, het vertelt het kerstverhaal vanuit het oogpunt van de herbergier. Ik gok dat je zoontje dat boekje helemaal geweldig gaat vinden (grappig en met veel herhaling).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.