Boeken die ik dit jaar wil lezen

Friday five craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Boeken die ik in 2019 sowieso wil lezen”.

Een van mijn favoriete dingen aan een nieuw jaar is de mogelijkheid om weer wat nieuwe reading challenges uit te kiezen. Ik vind het leuk om boeken af te kunnen vinken op een lijstje prompts om zo mijn vooruitgang te zien. Wat ik eindelijk nooit doe is een lijstje maken met specifieke titels die ik wil lezen. De keren dat ik dat namelijk wel deed kwam er van mijn voornemens namelijk helemaal niets terecht. Toch ga ik speciaal voor de Friday 5 het lot tarten door toch een lijstje samen te stellen.

Friday five craving pages

Slayer van Kiersten White

Dat is ook meteen het enige boek op de lijst waarvan ik met 99,9% zekerheid durf te zeggen dat ik hem zal gaan lezen. Slayer speelt zich af in de wereld van Buffy the Vampire Slayer en dat alleen al is genoeg om mij intens gelukkig te maken. Buffy is mijn ultieme jeugdheldin. Ik keek elke aflevering (bleef er stiekem laat voor op terwijl ik al lang mijn tv uit moest hebben van mijn ouders) en spaarde ook de DVD’s. Dit jaar worden we verwend met zowel dit boek als een nieuwe graphic novel serie. Ik zeg het gewoon nog een keer: dit maakt mij zo intens gelukkig!

Godsgraf van Jay Kristoff

Dit is het vervolg op Nimmernacht en ik kijk er zo naar uit om dit te lezen. In het eerste deel ontwikkelde ik een enorme girlcrush op Mia Corvere; de dodelijke hoofdpersoon van deze serie. Ik ben zo nieuwsgierig naar hoe het haar verder vergaat. Maar ik voorspel weer een heleboel geweld, verraad en bloed. Ik kan niet wachten!

Van Chanel naar Flanel van Marijke Vos

Ik wilde dit boek al vanaf de eerste aankondiging dolgraag lezen en stond op het punt om het ebook te kopen toen het opeens als een gratis kerstcadeautje verscheen in de Hebban Adventskalender. Ik wist niet hoe snel ik het boek moest downloaden. Marijke is een superleuke auteur en heeft een geweldige schrijfstijl waar ik al eerder kennis mee mocht maken toen ik de eerste versie van Ik Kom Je Halen mocht lezen (toen heette het nog Start Spreading The News). Dit boek krijgt nu al zo veel lovende reacties dat mijn nieuwsgierigheid een ongekend hoogtepunt heeft bereikt. Misschien dat ik dit boek maar moet gaan lezen zodra ik mijn huidige boek uit heb.

Undead Girl Gang van Lily Anderson

Dit boek kreeg ik vorig jaar in een kerst-swappakketje. Ik had er al zo veel goede dingen over gehoord. Voor zover ik weet gaat het over een meisje dat haar overleden vriendinnen uit de dood laat herreizen om hun dood nader te onderzoeken. Het klinkt als een spannend verhaal met een vette knipoog en ik hou ervan als een spannend verhaal een gezonde dosis humor bevat. Daarom lijkt dit boek me helemaal mijn cup of tea. 

Anne van het Eiland van L.M. Montgomery

In Juli verschijnt bij een van mijn favoriete uitgevers het langverwachte derde deel van de Anne van het Groene Huis-reeks: Anne van het Eiland. Als een supergrote Anne-fan kan ik dat natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik ga de release de hele voorgaande maand vieren door deel 1 en 2 te herlezen en recenseren op de site (readalong iemand?), de verschillende verfilmingen te gaan kijken en bespreken en passende cadeautjes uit te delen. Ik kan nauwelijks wachten!

Ik ben heel erg benieuwd of ik aan het einde van dit jaar al deze boeken heb gelezen. Het zijn in ieder geval wel allemaal titels waar ik enorm naar uitkijk of nieuwsgierig naar ben.

Neem ook een kijkje op de blog van de andere Friday 5 deelnemers…

Welke boeken wil jij sowieso lezen dit jaar.

6 thoughts on “Boeken die ik dit jaar wil lezen

  1. Slayer staat ook heel hoog op mijn lijst, ik hoop dat ik er binnenkort al aan toe kan komen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik jouw boek waarschijnlijk eerder lees dan die, omdat we er iets mee gaan doen op Hebban 🙂

    1. Buffy is gewoon een van de beste dingen die ooit op TV is geweest. Ik kijk trouwens ook erg uit naar de nieuwe graphics novels over haar high school jaren. 😀

  2. Godsgraf ligt hier ook klaar om gelezen te worden. Ik ben echter ook heel benieuwd naar de vertaling van het laatste deel uit De Glazen troon serie van Sarah J.Maas en naar het vervolg van Lake Silence (Anne Bishop) en natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw boek.

    1. Ik ben op de een of andere manier een beetje afgeknapt op hele lange series. Daarom ben ik gestopt met de boeken van SJM (ook omdat ik diep teleurgesteld was in het vervolg op ACOTAR trouwens)

      Zo tof om te horen hoe er naar mijn boek wordt uitgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.