Boeken die iedereen op zijn plank zou moeten hebben

Boeken die ik iedereen aanraad craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Boeken die iedereen op zijn plank zou moeten hebben.

Eerlijk gezegd ligt dat thema me niet zo. Smaken verschillen en boeken die ik als onmisbaar beschouw kan een ander natuurlijk afschuwelijk vinden. Daarom heb ik het thema een beetje naar mijn eigen hand gezet en deel ik vandaag met jullie boeken die iedereen op de plank zou moeten hebben (als zo ongeveer dezelfde smaak hebt als ik).

Boeken die ik iedereen aanraad craving pages

Carry On van Rainbow Rowell

Simon Snow krijgt het zwaar te verduren op zijn toverschool. Hij moet niet alleen zijn huiswerk maken en zijn irritante kamergenoot zien te verdragen. Hij moet ook uit de handen blijven van een groot kwaad: de Insidious Humdrum.

Omdat: je houdt van boeken die een klein beetje over de top zijn, zichzelf niet te serieus nemen en van de enemies to lovers trope.

Cinder & Ella van Kelly Oram

Nadat ze haar moeder heeft verloren en haar lichaam voor zeventig procent is verbrand in een ernstig ongeluk is Ella’s lust voor het leven helemaal weg. Tot ze weer in contact komt met haar trouwe penpal Cinder.

Omdat: je een tikkeltje masochistisch bent in de zin dat je graag je hart in ontelbaar veel stukjes laat breken zolang je maar zeker bent van een happy ending.

Silent van David Mellon

Een mysterieuze man ontvoert de broertjes van hoofdpersoon Adi. Ze krijgt ze alleen maar terug als ze een gevaarlijke queeste volbrengt ten tijde van WW1 zonder een woord te spreken.

Omdat: je houdt van een sfeertje a la Pan’s Labyrinth en Labyrinth en je nu eenmaal houdt van grimmige boeken.

Down With the Shine van Kate Karyus Quinn

Lennie wil graag de blits maken op een studentenfeest en neemt daarom een groot vat zelfgestookte, illegale drank van haar ooms mee. Alles gaat mis wanneer de wensen van de drinkers (dronken tieners dus) op onverklaarbare wijze uitkomen.

Omdat: je een zwak hebt voor het absurde en houdt van een underdog.

How To Walk Away van Katherine Center

Na een ernstig ongeluk ziet Margaret haar ooit zo perfecte leventje in duigen vallen. Tot overmaat wordt ze voor haar herstel gekoppeld aan een enorme eikel van een fysiotherapeut. Alsof ze nog niet genoeg heeft geleden.

Omdat: je houdt van verhalen over doorzetters en nu eenmaal graag afwisselt tussen YA en boeken voor volwassenen (helemaal als er een romance in zit waar de vonken vanaf vliegen).

Nu jij…

  • Welke van jouw favorieten zou ik echt eens moeten lezen?
  • Wat is jouw favoriete subgenre?
  • Waarom heb je een zwak voor dat genre in het bijzonder?

Laten we leestips uitwisselen in de comments. Doe je mee?

4 thoughts on “Boeken die iedereen op zijn plank zou moeten hebben

  1. Ik heb er ook een eigen draai aan gegeven, in mijn geval omdat ik weet dat boeken duur zijn en niet iedereen dat kan betalen. Vandaar dat het bij mij ‘vijf boeken die iedereen gelezen moet hebben’ is geworden.

  2. Ik hou heel veel van Fantasy in het algemeen en Urban Fantasy en Paranormal Romance zijn mijn favoriete subgenres. Enkele van mijn favorieten zijn: Harry Potter, Nimmernacht van Jay Kristoff, de Anderen-serie van Anne Bishop, de Kate Daniels-reeks van Ilona Andrews, The Black Dagger Brotherhood van J.R.Ward, de Outlander-boeken van Diana Gabaldon (al ben ik nog steeds niet verder geraakt dan de eerste vier delen), … maar ook de romantische boeken van Jill Shalvis en de futuristische detectives van J.D.Robb of de hilarische Aliens-boeken van Gini Koch. Plus nog zoveel meer natuurlijk maar ik probeer me een beetje in te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.