Blogtober dag 9: Mijn favoriete vampiers + Weerwolven

Blogtober dag 9 favoriete vampiers en weerwolven craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Als liefhebster van paranormal romance en aanbidster van series zoals Buffy the Vampire Slayer, Angel en Supernatural. Heb ik al een heleboel vampieren en weerwolven voorbij zien komen in mijn leventje. Ik heb zelfs diep gewortelde crushes gekoesterd op verschillende lieden van beide rassen. Ik heb mijn liefde voor een zekere vampier nooit onder stoelen of banken gestoken dus ik ben wel benieuwd of jullie kunnen raden welke vamp er bij mij op nummer een staat.

Blogtober dag 9 favoriete vampiers en weerwolven craving pages

Nummer 7. Vlad uit Dracula Untold

Dracula Untold (2014) is een film over Dracula’s origin story. De hoofdrol wordt vertolkt door Luke Evans en dat doet hij fantastisch! Het is een behoorlijk duistere film, met veel schrikmomenten (voor een Halloweeny zoals ik tenminste). Tegelijkertijd is het een tragisch liefdesverhaal.

Afbeeldingsresultaat voor dracula untold

Nummer 6. Ruby uit Once Upon a Time

Een van de tofste verhaallijnen uit Once Upon a Time vond ik toch wel die van Ruby/Red. Ik vind het nog altijd eeuwig jammer dat de actrice helaas de serie verliet. Gelukkig dook ze later in de serie wel nog even op in Oz en kunnen we actrice Meghan Ory inmiddels bewonderen in de toffe dramaserie Chesapeake Shores.

Afbeeldingsresultaat voor ruby ouat

Nummer 5. Monroe uit Grimm

Monroe is zonder twijfel de dragende kracht van deze serie. Natuurlijk is de opzet ook wel aardig, maar zonder de humor van Monroe zou de serie (naar mijn mening) al snel plat op zijn gat vallen. Hij is lekker nuchter – voor een weerwolf – en heerlijk sarcastisch. Ik vind hem echt geweldig.

Afbeeldingsresultaat voor monroe grimm

Nummer 4. Drusilla uit Buffy the Vampire Slayer

Juliet Landau is een godin in deze iconische rol! Ze weet de waanzin van het personage echt flawless tot leven te brengen. Haar verfijne maniertjes en kinderlijke gedrag geven haar een vibe waar je het als kijker gewoon Spaans benauwd krijgt. En haar stem en accent… brrr! Ik krijg al kippenvel als ik er aan denk.

Afbeeldingsresultaat voor drusilla

Nummer 3. Oz uit Buffy the Vampire Slayer

En uit dezelfde serie kan ik niet anders dan Oz vermelden. Ik vond hem zo’n cutie toen hij voor het eerst zijn intrede deed in de serie en ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit ben gestopt met het shippen van Willow x Oz. Die twee waren gewoon zo’n schattig koppel! Maar ik geef toe dat Tara beter was voor Willows emotione groei. Anyway, we hadden het over Oz. En ik vind hem geweldig.

Oh, en hij en Willow hadden natuurlijk ook de beste meet cute in de geschiedenis van meet cutes.

Afbeeldingsresultaat voor oz buffy

Nummer 2. Simon uit The Mortal Instruments-reeks van Cassandra Clare

Simon was toch wel mijn favoriete personage in het eerste boek uit The Mortal Instruments-reeks. Ik vond zijn hele transformatie fantastisch. Eerlijk gezegd keek ik er enorm naar uit om Robert Sheehan deze verandering te zien spelen in de vervolgen op de eerste City of Bones films, maar helaas vielen de cijfers voor de eerste film zodanig tegen dat de overige films nooit meer zijn gemaakt.

Waarschijnlijk ben ik een van de weinigen die de eerste film tof vond ondanks de verschillen met het boek.

Gelukkig kwam er wel nog een serie waarin we Simons transformatie wel goed kunnen volgen, en het was geweldig.

Afbeeldingsresultaat voor simon vampire

Nummer 1: Spike uit Buffy the Vampire Slayer

En? Hebben jullie het goed geraden? Ik heb het al heel vaak verteld, maar mijn favoriete vampier is ongetwijfeld Spike. Als schurk vond ik hem al heerlijk, maar toen hij verliefd werd op Buffy en langzaam maar zeker ontwikkelde vond ik hem steeds leuker.

Ik viel echt keihard voor zijn stoere uiterlijk en zijn punk-achtige, Britse accent. En James Marsters, die Spike vertolkt, was gewoon perfect! Hij heeft Spike niet alleen neergezet als een superschurk, maar eentje met een zekere menselijkheid die zich vooral uit in klungeligheid, tegenslag en heel veel humor. Ik hou van Spike forever.

Afbeeldingsresultaat voor spike btvs

Ik heb nog een aantal eervolle vermeldingen die het helaas niet tot deze lijst hebben geschopt, maar die ik desalniettemin heel erg leuk vind:

  • Jacob uit Twilight van Stephanie Meyer
  • Bones uit Halverwege het Graf van Jeaniene Frost
  • Kaspar uit Violet van Abigail Gibbs
  • Damon uit Vampire Diaries
  • Klaus uit The Vampire Diaries en The Originals

Wie zijn jouw favoriete weerwolf en vampier?

One thought on “Blogtober dag 9: Mijn favoriete vampiers + Weerwolven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.