Blogtober dag 8: Perfecte boeken voor herfstige dagen

Blogtober dag 8 perfecte herfstboeken craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Een poosje geleden deelde ik in de Friday Five van Joost ook al welke boeken ik van plan was te lezen in de herfst, maar er zijn ook een aantal titels die ik al gelezen heb waarvan ik vind dat het perfecte boeken zijn voor kille, herfstdagen. Dit zijn boeken waar je simpelweg van moet genieten onder een lekker warm dekentje, met een warm drankje binnen handbereik en liefst met wat kaarsjes die gezellig branden op een tafeltje, vensterbank of ander veilig oppervlak in je buurt.

Blogtober dag 8 perfecte herfstboeken craving pages

Carry On van Rainbow Rowell

Ik houd van luchtige en magische boeken in de herfst en daar past Carry On fantastisch goed bij. Ik ben ook van plan het boek deze herfst te herlezen om mezelf voor te bereiden op het onlangs verschenen vervolg.

Het verhaal gaat over Simon en Baz, die een kamer delen op hun tovenaarsopleiding. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien. Alsof het nog niet stressvol genoeg is om een krappe ruimte te delen met iemand die een hekel aan je heeft, is Simon ook nog eens het mikpunt van een ongelofelijk kwaadaardig wezen. Het boek is spannend, luchtig en mega-romantisch, allemaal tegelijk. Heerlijk toch als het zo guur is buiten?

De Off Campus-reeks van Elle Kennedy

Ook heel fijn wanneer het zo koud wordt buiten zijn boeken waar je het warm van krijgt. Elle Kennedy is een ster op dat gebied. Ze schrijft sexy sport-romances boordevol humor, drama, romantiek en natuurlijk… sexy times. Boeken waar ik het stuk voor stuk warm van kreeg.

In elk deel staat een ander koppel centraal, dus het is heel goed mogelijk om ze los van elkaar te lezen. Maar geloof me maar wanneer ik zeg dat je na een boek alleen maar meer van deze auteur zult willen. Deze boeken zijn echt om van te smullen.

Een klassieker

Welke klassieker, dat laat ik aan jezelf over want smaken verschillen nu eenmaal. Wel weet ik dat de herfst de ideale tijd van het jaar is om lekker op te krullen met een klassieker die je aanspreekt. Ik houd zelf heel erg van romantische boeken zoals die van Jane Austen, de Brönte zusjes en L.M. Montgomery. Maar er zijn klassiekers binnen allerlei genres waardoor ik zeker weet dat er iets voor je tussen zal zitten.

Wat klassiekers zo fijn maakt om te lezen in de herfst is het feit dat je er je tijd voor kunt nemen. Het lezen van een klassieker is geen sprint, de verhalen kabbelen ook vaak wat langzamer voort dan moderne boeken. Het is daarom de perfecte manier om even volledig te ontspannen. Maak de belevenis helemaal compleet door je mobiel ook even op vliegtuigstand te zetten terwijl je je verdiept in de door jou gekozen klassieker zodat je er volop van kunt genieten.

De Truth or Dance trilogie van Chinouk Thijssen

De herfst is ook een perfecte tijd om een spannende boekenreeks te bingen en een van de meest bingewaardige boekenreeksen van de afgelopen jaren is toch wel de bloedstollende Truth or Dance trilogie van Chinouk Thijssen. Vanaf het eerste boek heeft de auteur je in haar macht, want je wilt alleen nog maar verder lezen en antwoorden op de vele vragen die ze bij je oproept.

Het verhaal volgt India, die goed op weg is naar een professionele danscarrière. Maar, tijdens haar opleiding ontvangen zij en haar vriendinnen plotseling berichten van een zekere Truth or Dance die hen het leven enorm zuur maakt. Wat begint als getreiter groeit echter al snel uit tot iets levensgevaarlijks.

Onlangs is eindelijk de spannende ontknoping verschenen van deze trilogie en ik brand van nieuwsgierigheid over wie er nu echt schuilgaat achter het troll-account Truth or Dance.

Kill the Queen van Jennifer Estep

Weet je wat ik ook altijd heel graag lees tijdens de koude herfstdagen? Verhalen over kick ass heldinnen die het schrikbewind van een staatsleider omver werpen. Daarom vind ik Kill the Queen ook echt een aanrader voor deze tijd van het jaar.

Het verhaal gaat over een jonge vrouw wiens complete familie wordt uitgemoord door haar op macht beluste nichtje. Ze weet ternauwernood te ontsnappen. Terwijl haar nichtje de troon bestijgt duikt ze onder bij rondreizende gladiatoren, trainend voor de dag waarop ze zich kan wreken op haar nichtje en haar rechtmatige plaats op de troon in kan nemen.

Ben jij een seizoenslezer? Wat lees jij graag tijdens de herfst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.