Blogtober dag 7: Schonevingersnacks voor bij het lezen

Blogtober dag 7 snacks tijdens het eten craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Ik ben een vrouw met een gezonde eetlust en ik houd dan ook van een lekkere snack op zijn tijd. Waar ik echter hélemaal geen fan van ben zijn vette vingerafdrukken in mijn boek. Daarom heb ik een paar go-to snacks voor tijdens het lezen waar je géén vette vingers van krijgt. Ze vergen slechts een klein beetje voorbereiding, maar ze zijn het waard… trust me.

Op voorhand moet ik wel even waarschuwen dat ik geen zoetekauw ben. Negen van de tien keer kies ik voor hartige snacks en die heb ik dus ook verzameld in dit artikel.

Blogtober dag 7 snacks tijdens het eten craving pages

Wraprolletjes

Deze snack kun je op prikkertjes spietsen waardoor je je vingers schoon houd. Je kunt hem op heel veel verschillende manieren maken, maar ik houd van de combinatie; kruidenroomkaas met zalm of parmaham. Als vegetarische variant maak ik ook wel eens wraprolletjes met hoemoes, zongedroogde tomaatjes en spinazie. Jammie. Jammie.

Prikkertjes

Nog een geliefde snack waarbij ik mijn vingers schoon houdt zijn prikkertjes met een rode druif en een stukje brie. Die combinatie is echt goud waard. Zo lekker! Deze kan ik blijven eten.

Nog meer lekkere combinaties zijn poffertjes met een halve aardbei, mozarellabolletjes, een blaadje basilicum en een zongedroogd tomaatje of een blokje kaas, een plakje chorizo en een groene olijf. Jammie!

Soepstengels

Soepstengels vind ik ook altijd lekker – en handig – tijdens het lezen. Je kunt ze dippen in smeerkaas, kruidenroomkaas, tapenade, pesto, guacamole en nog veel meer.

Ik vind het lekker om ze vooraf te dippen in iets lekkers en vervolgens te omwikkelen met een plakje worst of kaas. Of wat extra fijn gesneden bieslook te sprenkelen over een soepstengel met kruidenroomkaas. Zo lekker!

Warme snacks

Maaarrrr, mijn ultieme guilty pleasure tijdens het lezen zijn warme snackjes zoals worstenbroodjes, mini-knaks of mini-pizza. Denk je dat je die niet kunt eten zonder vette vingers te krijgen? Think again! Het vergt alleen iets meer voorbereiding. Snij de snacks gewoon op voorhand al in bitesized stukjes en prik ze tijdens het lezen op met een vorkje. Handig en lekker!

Maar nu even zonder gekheid

Negen van de tien keer eet ik gewoon chips tijdens het lezen. Ik heb wel echt een hekel aan vette vingerafdrukken in mijn boek, maar daar heb ik ook een trucje voor bedacht: schud gewoon de chips rechtstreeks van de zak in je mond. Liever een vette bek dan een vet boek.

Wat is jouw go to snack tijdens het lezen?

5 thoughts on “Blogtober dag 7: Schonevingersnacks voor bij het lezen

    1. Wat ik een nadeel vind van eten tijdens het lezen is dat ik vaak zodanig wordt afgeleid door mijn boek dat ik veeel meer eet dan nodig. Oeps.

  1. Koekjes, mandarijnpartjes, chocolade en chips. Wat niet eigenlijk haha. Aan het eind van de leessessie spray ik schermreiniger op mijn e-reader, ga er met een doekje over en klaar is Loen 😉

    1. Ooeh, mandarijntjes vind ik ook echt heel erg lekker bij het lezen. Dit is trouwens een voordeel van e-readers waar ik nog nooit eerder bij stil heb gestaan hahaha.

  2. Ooooh ja! Dat probleem met die vettige vingers heb ik ook altijd. Ik heb er zelf eigenlijk nog geen oplossing voor gevonden, maar dat van die wraps met prikkers is zeker een goed idee. Ga ik een keer proberen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.