Blogtober dag 5: Mijn favoriete Disney schurken

Blogtober dag 5 favoriete disney schurken craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Als kind van de jaren tachtig ben ik opgegroeid met Disneyfilms. Mijn allereerste videoband was De Kleine Zeemeermin en sinds ik Ariël hoorde zingen over hoe het moet zijn om ‘net als een mens’ te leven ben ik helemaal verslaafd. Elke keer dat er een nieuwe film uitkwam MOEST ik die zien. Mijn allereerste bioscoopfilm was ook een Disneyfilm namelijk De Leeuwenkoning.

Blogtober dag 5 favoriete disney schurken craving pages

Ik vind het dan ook geweldig om jullie vandaag iets meer te mogen vertellen over mijn favoriete Disney-schurken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik mijn schurken oordeel op slechts een factor: hun lijflied. Een groot deel van mijn liefde voor Disneyfilms heeft namelijk te maken met de liedjes (Die ik overigens nog steeds allemaal mee kan zingen in zowel Engels als Nederlands).

Mijn favoriete Disney schurken en hun nummers zijn als volgt…

Nummer 5: Gaston met ‘Gaston’

Ik vind dit gewoon een te lekker nummer. Helemaal de versie uit de live-action film. Hoewel ik de schurk zelf niet kan uitstaan vind ik dit nummer wel echt heerlijk. Wanneer ik de film kijk moet ik dit nummer dan ook minstens drie keer opnieuw aanzetten voordat ik verder kan met de rest van het verhaal.

Nummer 4: Moeder Gothel met ‘Moeder heeft gelijk’

Eerlijk gezegd is dit liedje gewoon een favoriet van me omdat ik ernaar uitkijk om het voor Noud te zingen als hij wat groter is. Mijn eigen moeder vond het vroeger grappig om ‘Gratis voor niets’ van Gerard de Vries te zingen wanneer ik een keer geen zin had om de afwas te doen. Dit wordt mijn klier-liedje wanneer Noud groot is.

Nummer 3: Jafar met ‘Prins Ali’ reprise

Dit nummer is gewoon een keiharde burn voor de held van het verhaal. Werd het eerder nog gezongen door de geest terwijl hij vol bombarie zijn intrede deed in Agrabah als prins Ali, nu wordt het gebruikt door zijn grootste vijand om hem te ontmaskeren en belachelijk te maken. Nice.

Nummer 2: Scar met ‘Sta Paraat’

Dit nummer heb ik vroeger nog eens voorgedragen tijdens de weekafsluiting op school. Het is ook zo’n lekker, krachtig nummer. Scar mag dan geen king of the jungle zijn geworden, maar met zijn muzikale skills had hij het wellicht wel tot King of the Anthem kunnen schoppen.

Nummer 1: Ursula met ‘Al die kommer en kwel’

Je kunt zeggen wat je wilt over Ursula, maar man wat kan ze heerlijk zingen. Dit nummer swingt gewoon de pan uit. Ik denk echt dat Sebastiaan en Ursula samen een geweldig muzikaal duo hadden kunnen vormen als ze wat minder verbitterd was.

Wat is jouw favoriete Disney-schurken-liedje?

2 thoughts on “Blogtober dag 5: Mijn favoriete Disney schurken

  1. Je hebt een goede top drie, die zou nog wel eens hetzelfde als die van mij kunnen zijn. Ik vind Ursula echt genieten, haha. En Jafar vind ik ook fantastisch, vooral samen met Iago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.