Blogtober dag 31: Wrap up oktober

Blogtober dag 31 wrap up oktober craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Het is alweer de laatste dag van Blogtober en dankzij deze challenge kan ik terugkijken op een hele productieve maand. Zowel wat bloggen als wat lezen betreft. Afgelopen maand heb ik namelijk maar liefst veertien boeken gelezen. Natuurlijk ga ik alle boeken in de nabije toekomst uitgebreid recenseren, maar vandaag vertel ik jullie in een zin wat ik van elk boek vond…

Blogtober dag 31 wrap up oktober craving pages

Sugar Rush van Sawyer Bennet

Dit verhaal gaat over een jonge vrouw die op haar zestiende is verkracht door een groep mannen. Nu zint ze op wraak. Om dicht bij de dader te komen schrijft ze zich in op zijn datingsite; een site waar sugar daddy’s en sugar baby’s elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens een feestje van de site loopt ze echter de partner van de man in kwestie tegen het lekkere lijf en de vonken slaan over. Maar denk niet dat ze voor hem haar wraakplannen op een laag pitje zal zetten…

Mijn mening: best aardig voor een tweede deel in de serie, maar nog altijd een sterk gevalletje second-book-syndrome

Spin the dawn van Elizabeth LIm

Dit verhaal wordt omschreven als Mulan meets Project Runway en dat is een treffende vergelijking voor het eerste deel van het boek. Hoofdpersoon Maia verkleedt zich als haar eigen broer om namens haar vader mee te doen aan een wedstrijd voor kleermakers. De winnaar wint de titel van hof-kleermaker en dat is een eer waar Maia al jaren van droomt. Ze komt echter voor een nare verrassing te staan wanneer ze ontdekt hoe competitief haar concurrenten daadwerkelijk zijn. Ze mag blij zijn de wedstrijd te overleven, laat staan hem te winnen.

Mijn mening: Mogelijk mijn favoriete boek van de hele maand; het was spannend, verrassend, magisch en romantisch.

Always and forever, Lara Jean van Jenny Han

Het heeft even geduurd, maar ik heb ein-de-lijk weer eens een serie uitgelezen. Dit boek was het perfecte einde van een geliefde trilogie. In dit boek bereidt Lara Jean zich voor op de universiteit en dat betekent heel veel veranderingen in hele korte tijd. Iets waar Lara Jean niet zo goed mee om kan gaan. Natuurlijk zijn ook alle leukste personages uit de vorige delen weer van de partij.

Mijn mening: Voor sommige wellicht een beetje te zoetsappig door het hoge ‘en-ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig’-gehalte, maar ik vreet dit soort verhalen op.

City of ghosts van V.E. Schwab

In het kader van Halloween luisterde ik ook naar een echt spookverhaal in oktober namelijk City of Ghosts van V.E. Schwab. In het boek maak je kennis met Cassidy Blak; de dochter van een echtpaar met een eigen docushow over het paranormale. Voor hun nieuwe programma reist het gezin af naar Schotland waar al snel hele vreemde dingen gebeuren.

Mijn mening: Dit is precies het level ‘Spookyness’wat ik nog wel kan hebben.

Rikki van Abigail Strom

Rikki is een new adult roman waarin de hoofdpersonen naar aanleiding van een onfortuinlijk spelletje seven minutes in heaven al sinds de middelbare school met elkaar in de clinch liggen. Als ze naar de universiteit gaat verwacht Rikki dat ze haar nemesis nooit meer hoeft te zien… tot blijkt dat hij in hetzelfde gebouw woont als zij.

Mijn mening: Voor een new adult roman vond ik het boek eigenlijk niet echt steamy genoeg, maar verder vond ik het wel aardig.

Well met van Jen deLuca

Na een demoraliserende break up trekt Emily in bij haar oudere zus, die haar hulp goed kan gebruiken aangezien ze haar been heeft gebroken in een auto-ongeluk. Samen met haar nichtje meldt Emily zich aan als vrijwilliger bij een Renaissance fair. Haar leidinggevende, Simon, is een enorme streber die het bloed onder haar nagels vandaan haalt, maar wanneer hij zich inleeft in de rol van piratenkapitein Blackthorn is bij onweerstaanbaar sexy. Hoe lang zal het duren voordat Emily zijn twee kanten niet meer uit elkaar kan houden?

Mijn mening: Dit is dé beste feelgood roman die ik tot op heden heb gelezen in 2019.

Nocturna van Maya Motayne

Wanneer een jonge prins per ongeluk een duistere macht loslaat op de wereld kan slechts een persoon hem helpen zijn vergissing weer recht te zetten: de dievegge die aast op de boeken die hij nodig heeft om zijn broer te redden van de duisternis. Tegen wil en dank vormen de twee een team, maar de vraag is of ze zich kunnen meten met de macht van het monster voordat er nog meer onschuldige slachtoffers vallen.

Mijn mening: Ik was echt heel erg enthousiast over dit boek… tot ik het las.

Under my skin van james dawson

Sally Feather is onopmerkelijk. Op een dag ontdekt ze een mysterieuze tattooshop en de eigenaresse verleidt haar tot het nemen van een tattoo. Niet zomaar een tattoo, maar een van een aantrekkelijke, pinup dame, die Sally’s gevoel voor eigenwaarde een boost zou moeten geven. Helaas is dat niet alles wat de tattoo doet, want vrijwel onmiddellijk begint de dame onder haar huid tegen Sally te praten en te dwingen tot dingen die ze helemaal niet wil doen. Ze moet van de prent af zien te komen, maar tattoo’s zijn voor altijd…

Mijn mening: Ik ben fan van de horrorverhalen van James Dawson, maar van alle boeken die ik van deze auteur gelezen heb vond ik deze toch wel het minst eng.

Last will and testament van Dahlia Adler

Lizzie houdt van uitgaan, feesten en genieten. Wanneer ze echter op een kwade dag uit het bed van haar lover wordt gelicht door de politie met het hartverscheurende bericht dat haar ouders om het leven zijn gekomen in een auto-ongeluk verandert op slag haar hele leven. Opeens is ze verantwoordelijk voor haar twee jongere broertjes en moet ze haar opleiding zien te balanceren met de zorg voor de jongens. Gelukkig krijgt ze steun uit onverwachte hoek; haar teachers assistent staat haar bij wanneer ze hem nodig hebt en daardoor ziet ze hem plotseling in een heel nieuw licht.

Mijn mening: Een heel groot deel van dit boek vond ik niet echt bijzonder, maar het einde was zo verpletterend goed dat ik het boek uiteindelijk toch tot een van mijn favorieten van de afgelopen maand kan rekenen.

Desperate Measures van Katee Roberts

In deze AU (alternate universe) adaptatie van het geliefde Disney-sprookje Aladdin speelt de auteur met de relatie tussen Jasmine en Jafar. In het boek is Jasmine niet de dochter van een sultan, maar van een criminele top dog die door Jafar van zijn troon gestoten wordt en natuurlijk claimt hij Jasmine als zijn prijs.

Mijn mening: Ik krijg alleen al horror-kippenvel als ik terugdenk aan dit boek en in het bijzonder aan de manier waarop Jafar en Jasmine elkaar ‘daddy’ en ‘babygirl’ noemden… braak.

Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp

Zeven maanden nadat ze samen met haar moeder en broertje naar Canada is verhuist vanuit het kleine stadje Lost krijgt Corey een hartverscheurend bericht: haar beste vriendin heeft zelfmoord gepleegd. Natuurlijk gaat ze terug naar Lost voor de uitvaart, maar al snel ontdekt ze dat er iets vreemds aan de hand is. Hoewel de bevolking van Lost erop aandringt dat ze de zaak laat rusten gaat Corey toch op onderzoek uit.

Mijn mening: Ik was diep onder de indruk van dit boek en kon nauwelijks stoppen met lezen voordat ik wist hoe de vork in de steel zat.

Cinderella’s dress van Shonna Slayton

Kate werkt samen met haar moeder in een groot warenhuis terwijl haar vader vecht voor vrijheid in de tweede wereldoorlog. Op een dag verschijnt er een oud, Pools echtpaar op hun drempel. De vrouw, Elsie, blijkt de zus van haar oma te zijn en ze zijn gekomen omdat iemand Elsie’s taak over moet nemen nu de oude vrouw langzaam aan het dementeren is. Kate ontdekt dat haar oudtante de jurken van Assepoester bewaakt en dat het nu haar beurt is om die taak over te nemen. Maar het is niet zonder gevaar, want nazaten van de slechte stiefzusjes hebben er alles voor over om de jurken te bemachtigen.

Mijn mening: Er is niet in dit boek waar ik niet van hou want zowel de sfeer als het verhaal en de personages brachten mij compleet in vervoering.

The babysitters coven van Kate Williams

Esme Pearl en haar beste vriendin hebben al jaren de monopoly op babysitopdrachten in hun wijk. Het is dan ook geen geliefd baantje onder de jeugd. Wanneer een nieuw meisje zich aan wil sluiten bij hun babysittersclub zijn de meisjes in eerste instantie dan ook een beetje achterdochtig. Helemaal wanneer Esme plotseling vreemde gaven lijkt te hebben.

Mijn mening: Het boek krijgt niet al te lovende reviews online, maar voor mij heeft het echt precies de goede combinatie van grappig, spannend en een vleugje absurditeit.

Apollo’s Ondergang van Rom Molenmaker

Een jongeman wordt naar een school voor moeilijk opvoedbare jongeren gestuurd waar zijn leven tot een levende hel wordt gemaakt door Apollo. Apollo is de terror van de school en zelfs de leraren en directeur durven niets te ondernemen. Wat gebeurt er als de leerlingen het heft in eigen handen nemen.

Mijn mening: Dit zou zo’n goed boek kunnen zijn als alles wat verder uitgewerkt was geweest.

Op dit moment ben ik Cinderella’s Shoes van Shonna Slayton aan het lezen; het tweede deel in de Fairy-Tale Inheritance reeks. Ik vind deze boeken echt verslavend en heb dus deel drie en vier ook al op mijn kindle staan.

Wat is het tofste boek dat jij hebt gelezen in oktober?

2 thoughts on “Blogtober dag 31: Wrap up oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.