Blogtober dag 24: Demonische personages

blogtober dag 24 favoriete demonen craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Demonen zijn over het algemeen geen lieverdjes en het is dan ook moeilijk om warm and fuzzy gevoelens te krijgen voor een van hen. Gelukkig zijn het niet allemaal naarlingen. Een aantal demonische personages uit films en tv-series zijn namelijk stiekem heel erg tof (ja, ook de slechteriken). Ik heb een aantal van mijn favorieten voor je op een rijtje gezet.

blogtober dag 24 favoriete demonen craving pages

Michael uit The Good Place

Ik kijk eerlijk gezegd op het moment maar weinig series waar demonen in voorkomen. Jammer, want dergelijke duiveltjes zorgen natuurlijk wel altijd voor leven in de brouwerij. Michael, uit The Good Place, bijvoorbeeld. Hoewel ik inmiddels wel een beetje overtuigd ben van zijn goede bedoelingen heb ik de afgelopen seizoenen continue getwijfeld aan zijn werkelijke intenties.

Afbeeldingsresultaat voor michael the good place

Cole uit Charmed

De eerste gedachte die in me opkomt wanneer ik herinneringen ophaal aan dit personage is: ‘Ooh la la‘, want Julian McMahon was HOT als de bron van al het kwaad. Hoewel hij nooit écht bij de good guys hoorde was zijn liefde voor Phoebe wel oprecht en onvoorwaardelijk en dat maakt hem toch tot een van mijn favo demonen. Dat, en natuurlijk het feit dat hij er verdomd appetijtelijk uitzag zonder shirt.

Afbeeldingsresultaat voor cole charmed

Crowley uit Supernatural

Ik heb mijn boefjes het liefst stout met een hartje van goud. Crowley is absoluut niet zo’n figuur, maar hij heeft Sam en Dean wel meerdere malen uit de brand geholpen omdat dat hem toevallig goed uitkwam. Ik leefde voor de dynamiek tussen Dean en Crowley eerder in de serie. Deze rol had trouwens onmogelijk beter gecast kunnen zijn. Mark Sheppard is geboren om Crowley te spelen.

Afbeeldingsresultaat voor crowley supernatural

Anya uit Buffy the Vampire Slayer

Hoog tijd voor wat girl power in deze post en daarvoor wil ik graag jullie aandacht vragen voor Anya uit Buffy the Vampire Slayer. Hoewel Anya het grootste deel van de serie menselijk was leerden we haar in eerste instantie kennen als wraakdemon Anyanka. In de bewuste aflevering komt ze gevaarlijk dicht in de buurt van het verslaan van de slayer.

Afbeeldingsresultaat voor anya buffy

Lorne uit Angel

En dan komen we nu bij mijn favoriete demon van televisie: Lorne uit Angel. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg demonen om te kiezen in de Buffy- x Angelverse, maar Lorne is gewoon de leukste. Niet alleen heeft hij een fantastische smaak in muziek en is hij de eigenaar van een magische karaokebar; hij is ook nog eens een meester in sarcasme. Precies waar ik van hou.

Afbeeldingsresultaat voor lorne angel

Nu jij…

  • Kijk jij graag naar series over bovennatuurlijke dingen?
  • Welke zijn je favoriet?
  • Welke wezens vind jij het allerleukst?
  • Wat is jouw favoriete televisieserie?

Laat een reactie achter en let me know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.