Blogtober dag 21: Welke schurk ben ik

blogtober dag 21 welke schurk ben ik craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Wanneer iemand je vraagt welk toetje, welke liedje van Justin Bieber of welke met welke Avenger je zult trouwen is er maar een plaats om het juiste antwoord te vinden: Buzzfeed. Daarom heb ik besloten om me voor het prompt van vandaag ook tot die site te wenden want vandaag werd ons gevraagd welke schurk we nu eigenlijk zijn. Buzzfeed weet vast en zeker het juiste antwoord.

blogtober dag 21 welke schurk ben ik craving pages

Mocht je ook benieuwd zijn naar welke schurk jij bent, dan kun je de quiz die ik deed hier vinden.

Wat is je beste eigenschap?

Het is natuurlijk een meerkeuzevraag, maar ik ga niet alle antwoorden hieronder zetten omdat ik vrees dat dat een schending is van copyright, en ik neem liever geen risico’s. Van de antwoorden waar je uit kunt kiezen vind ik ‘ambitie’ nog wel het beste bij mij passen. Ik ben helemaal niet ijdel en ik vind mezelf ook absoluut niet sinister of manipulatief. Maar ambitieus… ja, daar kan ik me wel in vinden.

Hoe ziet je ideale schuilplaats eruit?

Ik ga voor een kasteel in het woud. Lekker afgelegen, maar wel met WIFI en Netflix want anders dan neem ik ontslag als superschurk. Ik hou van de natuur en van rust, dus ik zou me vast en zeker thuis voelen in een kasteel in het woud. Een van de opties was een kasteel bovenop een berg, maar om elke keer bergopwaarts naar huis te moeten sjokken aan het einde van een lange dag misdadig bezig zijn vind ik erg onaantrekkelijk.

Wat is jouw stijl?

Mijn stijl staat helaas niet tussen de mogelijke antwoorden. Als ik een superschurk was dan zou ik me richten op kleine irritaties die de dag van een ander enorm kunnen verpesten. Een beetje zoals Crowley in Good Omens.

Ik denk dat Minimal, but still intimidating daar het dichtst bij in de buurt komt. De overige antwoorden bevatten termen als: elegant, mysterieus of beeldschoon en zo zie ik mezelf totaal niet. Nou ja, beeldschoon misschien 😏

Wat voor soort sidekick heeft jouw voorkeur?

Ik werk liever niet met een sidekick. Ik ben niet goed in leiding geven en de sidekicks in Disneyfilm brengen snode plannen vaker in gevaar dan dat ze écht helpen. Denk maar eens aan de monstertjes die Hades ‘bijstaan’ in Hercules. Die twee verprutsen een opdracht en BATS BOEM het hele plan van hun baas valt in het water. I work alone. Of met een gelijkwaardige partner die dan natuurlijk ook deels van de straf op zich neemt aangezien we als Disney-schurken zijnde onvermijdelijk worden verslagen.

Wat is de beste motivatie om een schurk te zijn?

Eigenlijk spreken geen van de antwoorden me echt aan. Ten eerste heb ik helemaal niets met wraak (al zou ik sommige pestkoppen uit mijn verleden zo nu en dan heel graag online aan de schandpaal willen nagelen), met macht komt alleen maar heel veel verantwoordelijkheid waar ik niet op zit te wachten en ik ben niet het jaloerse type.

Dan resten me nog jaloezie of uit wrok. Ik denk dat ik dan maar voor die laatste ga. Ik ben namelijk best wel goed in het vasthouden aan wrok.

Welk accessoire is onmisbaar voor een schurk?

Dùh, een lange, donkere cape natuurlijk (dit is eigenlijk ook mijn belangrijkste motivatie om een schurk te worden).

Welke gave is het beste?

We zijn duidelijk toegekomen aan de gemakkelijke vragen. De gave om te kunnen toveren is natuurlijk superieur aan brute kracht, hypnose of gedaanteverwisseling.

Wat zijn de kleuren van jouw magie?

Volgens mij is het wettelijk bepaald in Disneyland dat de magie van slechteriken groen is en het is ook nog eens mijn lievelingskleur dus: groen. Waat!? Is groen geen optie. Slecht Buzzfeed. Nou dan ga ik maar voor paars en zwart.

Wat je jouw wapen?

Magie dus.

Waar heb je de grootste hekel aan?

Oké, nu ga ik even sjoemelen en jullie toch vertellen waar je allemaal uit kunt kiezen. De mogelijkheden zijn: ware liefde, schoonheid, familie, niet betrokken worden of anderen die machtiger zijn dan jij.

Mijn antwoord is ‘niet betrokken worden’ en ik vermoed dat ik door dat antwoord mijn lot heb bezegeld. Ik vermoed heel sterk dat ik door deze quiz wordt ingedeeld als een Meleficent.

Wat is de beste manier om je te wreken op je vijanden?

De beste manier om mensen terug te pakken die je hebben gekwetst is door te genieten van het leven en je niet te laten kisten door hun daden. Jammer genoeg is dat voor boeven meestal geen optie. Gelukkig staat er wel een mooi alternatief, maar daarvoor moet je niet op je mondje gevallen zijn. Je kunt je ‘tegenstander’ namelijk het beste terugpakken door ze net zo hard voor l*l te zetten als dat zij jouw voor l*l proberen te zetten met een gevatte comeback.

Wat is je grootste angst?

En dan komen ze met een rijtje opties die stuk voor stuk angstaanjagend zijn. Alsof het erger is om van een klif te vallen dan om verpletterd te worden onder een rotsblok. Lijkt me geen van beide een feestje. Maar omdat ik in het echt een grote angst heb voor hoogten kies ik toch maar voor de eerste.

Uitslag: Ik ben de Evil queen

Afbeeldingsresultaat voor evil queen

The Magic Mirror on the wall, says you are the the most evil of them all!

Buzzfeed

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet aan had zien komen (al voel ik het GIF’je hierboven wel all the way tot in mijn tenen). Wat vinden jullie?

Welke Disney schurk ben jij?

3 thoughts on “Blogtober dag 21: Welke schurk ben ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.