Blogtober dag 20: WIP aesthetic

Aangemoedigd aesthetic craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Ik vind het heerlijk om na het lezen van een goed boek op zoek te gaan naar collage’s of Pinteres borden in het thema van het boek in kwestie om dat fijne gevoel nog wat langer vast te houden. Toch maak ik eigenlijk nooit zelf dergelijke esthetische collages voor de boeken die ik lees. Wel maak ik graag dergelijke Pinterest borden voor mijn schrijfprojecten. En daarom heb ik het prompt van vandaag – current read aesthetic – een beetje aangepast zodat het beter bij mij past.

In november is het natuurlijk weer hoog tijd voor Nanowrimo ofwel National Novel Writing Month. Ik ga weer een poging wagen. Dit jaar ben ik van plan om het korte sport romance verhaal dat ik schreef voor de schrijfwedstrijd van SVM Publishing en Schrijverspunt uit te breiden tot een complete roman. Mocht je het korte verhaal nog niet hebben gelezen, dat kan je alsnog doen door op deze link te klikken (gratis).

Aangemoedigd aesthetic craving pages

Over het verhaal…

Wanneer Jolie na een lange revalidatie terugkeert op Nettleton Reis universiteit vind ze het erg lastig om haar draai te vinden, mede door haar handicap. Jolie heeft zich uit schaamte voor haar beperking lange tijd geïsoleerd en daarom eisen haar ouders een ding in ruil voor hun financiële steun: ze moet zich aansluiten bij een team of club want anders kan ze haar studentenkamer vaarwel kussen en de rest van haar opleiding afmaken vanuit haar oude slaapkamertje bij haar ouders.

Wanneer haar kamergenote haar vertelt dat de voormalige mascotte van het de Nettleton Reis Bears is afgestudeerd en er dus dringend behoefte is aan iemand die het berenpak wil dragen ziet Jolie het als de ideale kans om zich aan haar belofte aan haar ouders te houden zonder echt te hoeven socialiseren. Aangezien het geen populair klusje is krijgt Jolie de klus. Tijdens de eerste wedstrijd merkt ze echter al snel dat de mascotte eerder een pispaaltje is dan een held wanneer ze het veld op wordt geduwd… Pal voor de voeten van sterspeler Francis Tal

Mijn aesthetic

aangemoedigd aesthetic craving pages

Het project belooft best een uitdaging te worden aangezien ik normaal vooral young adult verhalen schrijf met heel veel fantasy elementen. Dit wordt dus een compleet andere ervaring voor mij. Ik heb wel een klein beetje kunnen oefenen want ik heb al een aantal hoofdstukken op papier staan van een ander romantisch schrijfproject. Daarbij laat ik me helpen door het boek Schrijf je boek in 1 jaar waar ik eerder over vertelde in deze post.

Maak jij moodboards of easthethic borden voor je verhalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.