Blogtober dag 2; boeken waar ik naar uitkijk in oktober

Blogtober dag 2 meest geanticipeerde boeken van oktober craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Het begin van de maand is natuurlijk een perfect moment om te delen naar welke nieuwe releases we uitkijken. Het tweede prompt is dan ook: ‘Most anticipated October releases‘ ofwel ‘Nieuwe boeken waar je naar uitkijkt in oktober.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik niet heel erg bezig ben met verschijningsdata van boeken. Ik ben meestal niet het type dat een boek onmiddellijk moet lezen wanneer het uitkomt. Ik lees gewoon wat me aantrekt. Toch zijn er wel een aantal boeken die deze maand uitkomen die me heel erg aanspreken.

Blogtober dag 2 meest geanticipeerde boeken van oktober craving pages

De actrice in mij van Sanne Hillemans

Actrice Lindsey speelt niet alleen een rol voor de camera. Ze verschuilt zich 24/7 achter een masker om een pijnlijk verleden te onderdrukken. Wanneer ze echter kennis maakt met de charismatische advocaat Nick dreigen al haar zorgvuldig opgebouwde muren met de grond gelijk te worden gemaakt.

Ik kijk al uit naar het nieuwe boek van Sanne Hillemans sinds ik haar Circus Cesaria duologie heb gelezen. De samenvatting van dit boek maakt me in ieder geval enorm nieuwsgierig.

Het vreemde verhaal van dr. Jekyll en meneer hyde van Robert Louis Stevenson

Na Romeo & Julia en Frankenstein is dit de volgende Blossom Books klassieker. Ik vind het heerlijk dat een uitgeverij zoals Blossom Books zich hardmaakt om deze tijdloze verhalen voor te stellen aan een nieuwe generatie en al helemaal met zo’n prachtige vormgeving.

Het vreemde verhaal van Dr. Jekyll en meneer Hyde gaat over een geleerde die op een dag een elixer uitvindt waarmee hij in staat is om zijn goede eigenschappen te scheiden van zijn slechte eigenschappen. Het nadeel is dat hij regelmatig de controle verliest over zijn slechte eigenschappen die steeds vaker de leiding overnemen in de vorm van de afschuwelijke meneer Hyde.

Het is een geweldig, gothisch horrorverhaal wat het ideaal leesvoer maakt voor Halloween.

Vox van Christina Dalcher

Vox is een dystopische roman over een wereld waarin vrouwen niet meer dan honderd woorden per dag mogen spreken. Als ze die grens overschrijden krijgen ze een krachtige stroomstoot. Het boek volgt een briljante vrouw, een geleerde voordat haar het zwijgen op werd gelegd, die de mogelijkheid krijgt om haar spraakrecht terug te krijgen… maar tegen een ongelofelijke prijs.

De samenvatting van dit boek heeft een beetje dezelfde vibe als Het Verhaal van de Dienstmaagd van Margaret Atwoord en dat vond ik een heel beklemmend, aangrijpend verhaal. Ik ben daarom ook heel erg benieuwd naar dit boek.

Mooncakes van Suzanne Walker en Wendy Xu (illustrator)

Mooncakes is een graphic novel die er onweerstaanbaar schattig uitziet en die ook nog eens een onweerstaanbaar, schattige samenvatting heeft. Het verhaal gaat over een jonge heks die werkt in de boekhandel van haar oma. Wanneer er geruchten rond gaan over een witte wolf gaat ze op onderzoek uit. Ze was er echter niet op voorbereid dat ze de witte wolf zou vinden in gevecht met een paardendemon. En al helemaal niet voorbereid op het feit dat de witte wolf haar voormalige crush is… een weerwolf!

Faker van Sarah Smith

Ik houd van een goede love-to-hate-you romance en alle tekenen wijzen erop dat dit boek perfect binnen die categorie past. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die zich voor haar werk in een mannenwereld altijd stoerder voor moet doen dan ze werkelijk is. Het valt niet mee om je continue anders voor te moeten doen dan je bent, maar gelukkig hoeft ze een ding niet te faken: haar afschuw voor collega Tate. Ze is dan ook allesbehalve gelukkig wanneer ze met Tate samen moet werken aan een groot project voor haar werk.

Naar welke oktoberboeken kijk jij het meest uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.