Blogtober dag 19: Paranormal Romance in YA

blogtober dag 19 bella en edward craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Ik moet eerlijk zeggen dat het lang geleden is sinds ik voor het laatst een paranormal romance verhaal heb gelezen. Dat terwijl dit soort boeken grotendeels verantwoordelijk zijn voor mijn liefde voor YA boeken, want die liefde is ooit begonnen met de romance tussen een heel normaal meisje en een glittervampier. Yep, ik heb het over Bella en Edward en ja, ik draag deze reeks nog altijd een heel warm hart toe. Vandaag zet ik nog een aantal bovennatuurlijke koppels uit YA uit de oude doos op een rijtje.

Afbeeldingsresultaat voor mortal instruments

Jace & Clary uit City of Bones van Cassandra Clare

In 2007(!) verscheen het eerste boek dat zich afspeelde in de geweldige wereld van shadowhunters, demonen, engelen en magie. En ik leefde voor romance tussen Clary en Jace. Dit boek gaf mij dezelfde feels als Buffy the Vampire Slayer een decenia eerder en man oh man wat maakte het me gelukkig. Ik was overigens ook fan van de film versie, maar dat kan ook heel goed komen door de mancandy in deze film.

Afbeeldingsresultaat voor the host

Ian & Wanda uit The Host van Stephanie Meyer

Ik twijfel een beetje of dit valsspelen is. Wanda is niet echt bovennatuurlijk, maar buitenaards… maar ik houd gewoon zo enorm van dit boek dat ik het niet kon laten om Wanda en Ian te vermelden. The Host is een boek waarvan ik niet had verwacht dat ik het gaaf zou vinden. Ik ben namelijk niet zo’n grote science fiction fan. Ik verkies elke dag van de week elfen boven aliëns, maar dit boek was zo verslavend dat ik de enorm dikke pil in een dag uit heb gelezen. Het heeft een van de mooiste slow burn romances die ik ooit heb gelezen en terwijl ik dit schrijf begint het te kriebelen om het boek te herlezen.

Afbeeldingsresultaat voor beautiful creatures

Lena & Ethan uit Beautiful Creatures van Kami Garcia en Margareth Stohl

Dit boek had ik al een keer in het Engels gekocht omdat de website waar ik destijds mijn Twilight boeken bestelde beloofde dat Beautiful Creatures perfect was voor de fans van de glittervampierenromance. Nou, ik kwam er niet doorheen en verbande het boek naar een donker plekje onder mijn bed. Pas jaren later leende ik nietsvermoedend bij de bibliotheek het boek ‘Betoverd’ en ik hield van elk moment van het verhaal om er later achter de komen dat het de vertaling was van het boek wat ik dus ooit had verbannen.

Het was voor mij het eerste YA boek vanuit een mannelijk perspectief wat ik las en ik was onmiddellijk verslaafd. Ik heb kennelijk een zwak voor onmogelijke liefdes, en wat dat betreft overtreffen Lena en Ethan alle anderen. De film doet deze boekenreeks helaas geen eer aan, dus lees alsjeblieft de boeken als je zin hebt in onmogelijke liefde, hekserij en een krachtige vloek.

Nog een paar van mijn favoriete oldies…

Welke bovennatuurlijke koppels uit boeken, films of series ship jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.