Blogtober dag 18: Oranje boeken

Blogtober dag 18 oranje boeken craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Oef, als ik een ding heb geleerd van de Friday Five artikelen is het wel dat ik niet bepaald een grote diversiteit aan kleuren in mijn boekenkast heb. Ik had dan ook ontzettend veel moeite met het vinden van vijf aanraders toen de kleur oranje voorbij kwam in die rubriek. Om het mezelf dit keer wat gemakkelijker te maken heb ik daarom een overzicht gemaakt van de meest recente oranje boeken die ik heb gelezen.

Blogtober dag 18 oranje boeken craving pages

Nocturna van Maya Motayne

Onlangs heb ik dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij in ruil voor mijn eerlijke recensie en tot mijn spijt viel het boek een beetje tegen. Het bezat alle elementen waar ik normaal gesproken erg van hou, maar alles puzzelstukjes paste mij iets té perfect in elkaar waardoor ik eigenlijk al vrij snel de loop van het boek kon voorspellen.

Het verhaal gaat over Prins Alfie en een gedaante-wisselende dievegge genaamd Finn. Door een speling van het lot kruisen hun paden en hoewel ze het niet bepaald goed met elkaar kunnen vinden vanaf het begin hebben ze elkaar nodig om een eeuwenoud kwaad te verslaan (dat Finn per ongeluk vrij heeft gelaten).

The Bookish Life of Nina Hill van Abbi Waxman

Nina Hill is dolgelukkig met haar baantje in een charmante boekhandel. Ze houdt stiekem misschien wel meer van boeken dan van mensen, en dat is niet vreemd want Nina heeft nauwelijks familie. Zelfs haar alleenstaande moeder liet de zorg voor kleine Nina grotendeels over aan een kindermeisje.

Het komt dan ook als een behoorlijke schok wanneer er op een dag een advocaat contact met haar opneemt om het te hebben over de nalatenschap van Nina’s vader, die ze dus nooit heeft gekend. Ze komt tot de ontdekking dat de man haar niet alleen een erfenis achterlaat maar ook nog eens een uitgebreide nieuwe familie. Best een pittige turn of events voor een introvert type als Nina.

Ik heb dit boek als audioboek geluisterd en ik vond het echt heerlijk. Nina is een heel erg leuk personage en de literaire trivia waarmee het verhaal is doorspekt is echt heerlijk.

Inkt van Alice Broadway

Stel je voor dat je in een wereld leeft waarin al je mijlpalen vereeuwigd worden in tatoeages om er na je dood een boek van te bundelen. Klinkt best een beetje luguber niet dan? Vond ik ook, maar toch vond ik Inkt een heel erg tof boek.

Het verhaal gaat over Leora die opgroeit in een dergelijke wereld. We ontmoeten haar kort na de dood van haar vader wiens vel wordt verwerkt tot een boek. Maar omdat Leora en haar moeder geen reden hebben om aan te nemen dat het boek van haar vader niet zal worden bijgeplaatst in de bibliotheek komt het als een harde klap wanneer bekend wordt dat haar vader niet de man is wie ze dacht dat hij was. Omdat zijn boek verbrand dreigt te worden gaat Leora op onderzoek uit.

Inkt is het eerste deel in een duologie en ik moet het vervolg echt heel snel zien te bemachtigen, want ik vond het écht een spannend boek.

Tweedehands vleugels van Vanessa Gerrits

In tweedehands vleugels wordt de engel Lucy op brute wijze van haar vleugels beroofd door de Kraai Max. Zonder vleugels kan Lucy haar beschermelinge niet langer behoeden voor gevaar en daarom wordt ze uit haar functie als beschermengel ontheven. Maar, Lucy heeft nog een veer, en ze ontdekt al snel dat dat precies genoeg is om haar geluk te laten keren.

Dit was een heerlijke paranormal romance in de stijl die zo populair was een paar jaar geleden en ik heb er echt van genoten. Het boek bevatte heel veel elementen waar ik van hou, maar ook een aantal waar mijn tenen spontaan van krom trekken omdat ik ze al te vaak voorbij heb zien komen. Dat maakt dit boek niet slecht overigens. Het bevat gewoon een aantal tropes die mij niet zo liggen.

Verleiding van Erin Watt

Hoewel ik niet geloof in de term guilty pleasure valt dit boek voor mij toch stiekem wel binnen die categorie. Het is een boek waarvan ik heel goed weet dat het enorm veel problematische elementen bevat, maar waar ik desondanks toch van heb zitten smullen.

Het verhaal gaat over Ella, die na de dood van haar moeder rondkomt van een baantje in een stripclub. Hoewel ze haar moeder mist heeft ze geen hekel aan haar leven. Ze is zelfstandig en hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en dat bevalt haar wel.

Maar op een dag daagt er een mysterieuze man op in de stripclub die zich voorstelt als Callum Royal. Hij vertelt Ella dat hij haar wettige voogd is sinds de dood van de vader die ze nooit heeft gekend. Hij wil haar mee naar huis nemen en ervoor zorgen dat ze een goede opleiding krijgt en dezelfde kansen als zijn eigen kinderen.

En die kinderen… Dat zijn dus vijf bloedaantrekkelijke jongens van om en nabij Ella’s leeftijd. En het zijn eikels (in het begin tenminste).

Welke oranje boeken heb jij onlangs gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.