Blogtober dag 17: Boeken met drankjes op de cover

Blogtober dag 17 drankje op de cover craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Eigenlijk is het thema van de dag: Favoriete drankjes tijdens het lezen. Maar aangezien ik vermoed dat jullie mede door de ‘WensThee’ artikelen al lang doorhebben dat thee mijn favoriete drankje is heb ik de opdracht een beetje aangepast. Ik heb namelijk opvallend veel boeken in de kast staan met een drankje op de cover en het leek me wel leuk om met deze boeken een kleine Try a Chapter-challenge te doen. Uiteraard onder het genot van een grote beker thee in mijn eigen take away cup. Ik heb speciaal voor de gelegenheid mijn lievelingsthee gemaakt: chai tea latte. Jammie.

Blogtober dag 17 drankje op de cover craving pages

Leah on the offbeat van Becky Albertalli

Dit boek staat echt al schandalig lang ongelezen in mijn boekenkast. Hopelijk kan het eerste hoofdstuk me overtuigen om het ein-de-lijk eens te gaan lezen. Let’s go…

try a chapter leah on the offbeat craving pages

I don’t mean to be dramatic, but God save me from Morgan picking out our set list.

Leah on the Off Beat, Becky Albertalli

Dit boek geeft me een beetje Glee-vibes. Het eerste hoofdstuk tenminste. We maken kennis met de hoofdpersoon en ze lijkt me cool genoeg en iemand waar ik me gemakkelijk mee in kan leven. Toch voelt het verhaal een beetje té jong voor. Ik heb nog geen klik met het verhaal. Ik heb ook de andere boeken van Becky Albertalli gelezen en ik vond ze allemaal erg goed, maar ik had jammer genoeg nooit echt chemie met haar boeken. Ik denk niet dat dit hem gaat worden peoples.

Meet Cute van Helena Hunting

Dit is de enige roman op mijn lijst die bedoeld is voor volwassenen. Het ziet eruit als een echte feelgood, maar ik heb her en der gehoord dat het best een heftig verhaal is. Ik ben benieuwd of dat in het eerste hoofdstuk al valt te merken.

try a chapter meet cute craving pages

“The key to succes is to visualize it.” The soothing voice commands my attention, mostly because I’m wearing earbuds and it blocks everything else out.

Meet Cute, Helena Hunting

Oh my God! Wat een heerlijk begin van een boek. Het eerste hoofdstuk is eigenlijk een proloog en gaat over de Meet Cute uit de titel. Maar net als je net als de hoofdpersoon helemaal in de wolken bent over het begin van iets moois onthult de auteur dat de love interest in kwestie zoiets lulligs heeft gedaan dat alle hoop op een romance verkeken lijkt te zijn. En natuurlijk ben ik nu heel nieuwsgierig naar wat dat dan was. Dit is zekersteweten een grote kanshebber.

Het ongeluk project van Julie Buxbaum

Van alle boeken in deze lijst staat deze vermoedelijk het langst in mijn kast zonder dat ik het heb gelezen. Het punt is aangebroken waarin ik hem echt weg ga doen als ik hem nu niet lees dus laten we hopen op een pakkend begin…

try a chapter het ongeluk project craving pages

Een unieke gebeurtenis: Kit Lowell is net naast me komen zitten in de kantine.

Het Ongeluk Project, Julie Buxbaum

Oké, ik ga dit boek sowieso nog lezen. Op dit moment ben ik nieuwsgieriger naar Meet Cute, dus die blijft voorlopig nog aan de leiding, maar de hoofdpersoon uit Het Ongeluk Project lijkt me ook een erg interessant personage om over te lezen. Het eerste hoofdstuk geeft me een beetje hetzelfde gevoel als de Netflix serie Atypical en die vind ik echt heel erg leuk. Ik ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat nu hij op zijn eigen, onbeholpen manier het ijs heeft gebroken met Kit.

The Apocalypse of Elena Mendoza van Shaun David Hutchinson

Een de laatste deelnemers is dit boek, wat ik een poosje geleden kocht in Rotterdam toen ik daar was voor een leesclub rondom Verschijning. Het verhaal gaat als het goed is over een meisje die allerlei wonderen kan laten gebeuren. Klinkt nogal vaag, maar daar houd ik wel van. Ik ben benieuwd of het eerste hoofdstuk mijn nieuwsgierigheid naar Meet Cute kan overtreffen.

try a chapter the apocalypse of elena mendoza craving pages

The apocalypse began at Starbucks.

The Apocalypse of Elena Mendoza, Shaun David Hutchinson

Ik heb geen flauw idee wat ik zojuist gelezen heb. Het was zo verwarrend en verrukkelijk bizar. Oké, het was duister, maar wel op een manier die nieuwsgierig maakt naar de rest. Ik denk wel dat ik dit eerste hoofdstuk net zo intrigerend vond als dat van Meet Cute, maar ik ben op de een of andere manier niet zo in de stemming voor The Apocalypse of Elena Mendoza.

Puur afgaande op de eerste hoofdstukken van deze vier boeken ziet mijn top 4 er als volgt uit…

  1. Meet Cute
  2. Het Ongeluk Project
  3. The Apocalypse of Elena Mendoza
  4. Leah on the Offbeat

En ik vrees dat dat betekent dat ik Leah on the Offbeat toch maar ga doneren. ik voel het gewoon niet en ik vind het zonde om het boek stof te laten vangen in mijn boekenkast.

Welk boek pakte jou vanaf het eerste hoofdstuk?

One thought on “Blogtober dag 17: Boeken met drankjes op de cover

  1. Wat een super leuk idee! Ik denk dat het sowieso goed is om eens in de zoveel tijd alleen de eerste hoofdstukken te lezen om te zien welke je wilt lezen. Ik heb zo veel boeken in de kast staan die ik wil lezen, maar ik ben zo bang dat ze niet leuk zijn dat ik gewoon niet begin.

    The apocalypse of Elena Mendoza klinkt als een super interessant boek. Ik ben wel in voor duister en bizar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.