Blogtober dag 16: Vorig jaar rond deze tijd

Blogtober dag 16 vorig jaar rond deze tijd craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Een van de leukste dingen aan het bijhouden van een blog is het feit dat je een soort online naslagwerk creëert over jouw leven, gedachten en gevoelens. Ik vind het dan ook superleuk om af en toe terug te kijken naar oude artikelen, recensies of – huiver – mijn oudste filmpjes op Youtube. Vandaag hoef ik gelukkig niet zo ver terug in de tijd, maar ik ga wel kijken naar wat ik vorig jaar rond deze tijd las en schreef.

Blogtober dag 16 vorig jaar rond deze tijd craving pages

Volgens Goodreads las ik vorig jaar rond deze tijd A Darker Shade Of Magic van V.E. Schwab. Ik weet nog dat ik het heel lang heb uitgesteld om dat boek te lezen omdat de hype rondom vrijwel alles van deze auteur me bloednerveus maakte. Hype en ik zijn namelijk geen goede combinatie. Het heeft een beetje te maken met het feit dat ik een klein beetje een hipster ben als het op lezen aankom: ik vind het leuk om obscure boeken te lezen waar vrijwel niemand van heeft gehoord. Maar het heeft ook deels te maken met het feit dat ik op dat moment niet zo’n lekkere band had met het fantasy genre. Ik heb er ook onnatuurlijk lang over gedaan om het boek uit te lezen: van vier tot achttien oktober!

Uiteindelijk heb ik het boek natuurlijk wel gelezen en ik heb het vier sterren gegeven. Dat is niet slecht, maar ik was wel een beetje teleurgesteld omdat ik – door de hype – had gehoopt dit boek te kunnen overladen met een heuse sterrenregen. Ik vond het overigens wel een heel goed boek. Ik hield van de dynamiek tussen Kell en Lila en van het avontuur. Ook de personages rondom waren stuk voor stuk geweldig en indrukwekkend. Toch verslapte mijn aandacht her en der waardoor ik het uiteindelijk geen perfecte score heb gegeven.

Dat ik niet goed ben in het uitlezen van series heb ik al vaker vertelt. Het komt dan ook vast niet als een hele grote schok als ik beken dat ik nog niet verder ben gegaan in het vervolg. Ik had gemakkelijk de serie kunnen bingen, want alle drie de delen waren volgens mij al uit toen ik dit eerste deel las, maar het trok me kennelijk onvoldoende om me over de streep te trekken en het vervolg te kopen.

Misschien moet ik in dit geval toch wat harder mijn best doen om een serie uit te lezen. Hij schijnt immers met elk boek beter te worden. Vind jij de Shades of Londen-reeks een must read of niet?

Weet jij nog wat je vorig jaar rond deze tijd las?

2 thoughts on “Blogtober dag 16: Vorig jaar rond deze tijd

  1. Het eerste deel heb ik in de zomer nog gelezen en vond ik echt fantastisch! Ik ben onlangs nog begonnen in deel 2, maar daar kwam helaas school een stokje voor steken. Wel heel benieuwd naar!
    Ik heb vorig jaar rond deze tijd eigenlijk vrij weinig gelezen, maar Sterrenstof heb ik eind oktober uitgelezen en dat vond ik wel een erg mooi boek.

  2. Ik las vorig jaar Verraad van de Royals serie. Zo’n guilty pleasure boek! Ik kon heel vaak heel gefrustreerd raken over de karakters, maar soms is het gewoon zo sexy 😉 De nieuwste boeken moet ik nog lezen van die serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.