Blogtober dag 15: Personages met pech

Blogtober dag 15 personages met pech craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Of ze nu onder een ladder door zijn gelopen, een spiegel hebben gebroken of per ongeluk het pad hebben gekruist van een zwarte kat; er zijn van die personages die pech aan lijken te trekken zoals het noorden de naald van een kompas aantrekt. Personages in feelgood en chicklit krijgen het vooral al helemaal vaak zwaar te verduren, maar daardoor gun je hen als lezer hun happy ending des te meer.

Blogtober dag 15 personages met pech craving pages

Vandaag heb ik voor jullie een lijstje cringewaardige pechmomenten van personages uit boeken die ik heb gelezen. Ik wil niet beweren dat het een ideale manier is om je wat beter te voelen over je eigen klungeligheid of awkwardness, maar het is ook niet vervelend om te weten dat we allemaal wel eens van die momenten hebben. Zelfs ogenschijnlijk perfecte personages uit boeken.

Ami uit The Unhoneymooners van Christina Lauren

Olive ziet haar zus Ami als een enorme bofkont. Alles wat ze nodig heeft wint ze in giveaways, prijsvragen en wedstrijden. Ze heeft zelfs geen cent hoeven te betalen voor haar droombruiloft en de huwelijksreis. Ze heeft ze gewonnen. Beetje gek om deze meid te omschrijven als een pechvogel denk je nu misschien, maar ik ben dan ook nog niet uitgepraat. Op de bruiloft wordt vis geserveerd die niet helemaal vers meer is

De bruiloft loopt uit op een ramp als alle gasten ziek worden van het gewonnen buffet. In een scene vol projectiel-overgeven, buikloop en gejammer wordt duidelijk gemaakt dat Ami en haar kersverse bruidegom niet in staat zijn om op hun gratis huwelijksreis te gaan. Een geluk bij een ongeluk voor Olive, die in plaats van haar zus naar het tropisch paradijs mag. En dit is trouwens nog maar het puntje van de ijsberg wat Ami’s tegenslag betreft. Voor de rest moet je gewoon het boek lezen, het is fantastisch!

Ginny uit The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson

Nog een verhaal met een identieke tweeling in de hoofdsrol is The Accidental Beauty Queen van Teri Wilson. Hierin draait het verhaal om boekennerd Charlotte, die haar zusje vergezeld naar een luxe hotel om haar bij te staan tijdens een belangrijke missverkiezing. Helaas krijgt haar zusje Ginny op de avond voor de eerste ronde een heftige allergische reactie waardoor haar hele gezicht opzwelt tot ze eruit ziet als een blobvis. Dat noem ik nog eens ongelukkige timing voor een allergische reactie. Ze heeft dan weer wel het geluk dat ze een identieke tweelingzus bij heeft die voor haar in kan vallen terwijl ze geneest.

Lara Jean Covey uit To All The Boys I’ve Loved Before van Jenny Han

Natuurlijk is het al enorm rot voor de hoofdpersoon van deze trilogie dat ze op jonge leeftijd haar moeder heeft verloren, maar dat verdriet gaat me een beetje te diep om het te kleineren met een term als ‘pech’. Ik heb het over het voorval waarbij de geheime liefdesbrieven die ze zorgvuldig in haar hoedendoos bewaarde verstuurd werden aan de jongens waar ze op crushte.

Toen ik dit las was de plaatsvervangende schaamte bijna ondraaglijk. Ik voelde het tot in mijn kern. De gedachte dat je diepste gevoelens zomaar open worden gegooid is echt pijnlijk. Ik was zo’n tiener die echt veel te gemakkelijk verliefd werd. En ik heb zelfs ook een en ander aan papier toevertrouwd over de onderwerpen van mijn affectie. De gedachte dat die door hen gelezen zouden worden is… auw.

Katniss Everdeen uit de Hongerspelen van Suzanne Collins

Moet ik hier echt over uitweiden? Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat je echt wel een of andere kosmisch doelwit op je rug moet hebben als je niet een maar twee keer de arena in moet.

Holly Chase uit The Afterlife of Holly Chase van Cynthia Hand

Het is wellicht een tikkeltje te vroeg om het over kerstboeken te hebben, maar Holly Chase is nu eenmaal een rasechte pechvogel. Toegegeven, haar ellende heeft ze wel grotendeels aan zichzelf te danken maar dan nog:

Holly is vijf jaar geleden namelijk op kerstavond bezocht door drie geesten die haar verleden, haar heden en haar toekomst belichaamden. Klinkt dat bekend? Het zou wel moeten want het is gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens en dat verhaal is zo vaak geadapteerd dat er zelfs een Muppet film over is. Maar goed, terug naar Holly. Holly geloofde geen drol van de dingen waar de geesten haar voor waarschuwden en stierf dus zonder haar leven te beteren. Voor straf moet ze nu zelf mensen waarschuwen wanneer hun leven de verkeerde kant op dreigt te gaan. Dat op zich is al geen feest, maar het wordt allemaal nog een tikkeltje ingewikkelder wanneer Holly gevoelens krijgt voor de jongen die ze moet redden voor zichzelf.

Welke personages definiëren volgens jou het woord ‘pechvogel’?

One thought on “Blogtober dag 15: Personages met pech

  1. Leuke blogpost! Ik zou zelf niet zo snel iemand kunnen bedenken eigenlijk. Ook omdat er veel personages zijn die een pechvogel waren, maar die uiteindelijk toch iets heel positiefs meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.