Blogtober dag 14: Favoriete herfst-quotes

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Herfst en boeken zijn voor veel mensen een match made in heaven. Veel boeken spelen zich dan ook af in het meest knusse seizoen van het jaar en dat levert zo nu en dan hele mooie quotes op. Vandaag zet ik een paar van mijn favorieten voor jullie op een rijtje.

“I’m so glad I live in a world where there are Octobers.”

Anne of Green Gables, L.M. Montgomery

Deze quote van Anne Shirley omschrijf het gevoel wat ik krijg wanneer ik september omsla op mijn kalender om oktober te onthullen perfect! Ik houd van oktober omdat we dan eindelijk de bloedhete zomermaanden achter ons kunnen laten en ons weer kunnen hullen in heerlijke, knusse sweaters en fluffy sokken. Heerlijk!

Afbeeldingsresultaat voor autumn

“It’s a beautiful, bright autumn day, with air like cider and a sky so blue you could drown in it.”

Outlander, Diana Gabaldon

Deze quote lijkt wel een liefdesbrief aan de perfecte herfstdag en ik hou ervan. Het is zo’n dag waarop je gewoon naar het bos getrokken wordt om kastanjes te rapen en van het rood, goud, gele bladertapijt te genieten.

Afbeeldingsresultaat voor autumn

“Autumn seemed to arrive suddenly that year. The morning of the first September was crisp and golden like an apple.”

Harry Potter and the Deathly Hallows, J. K. Rowling

Nu krijg ik helemaal zin om een appel-kaneel geurkaarsje te branden terwijl ik Harry Potter herlees voor de zoveelste keer. Kennen jullie dat gevoel?

Afbeeldingsresultaat voor autumn

For as long as she could remember, she had thought that autuumn air went well with books, that the two both somehow belonged with blankets, comfortable armchairs, and big cups of coffee or tea.

The Readers of Broken Wheel Recommend, Katharine Bivald

Ik ben het helemaal eens met deze quote. Het is waarschijnlijk mijn favoriet. He omschrijft perfect het knusse, herfstgevoel waar ik zo van houd.

Afbeeldingsresultaat voor autumn

Fall, leaves, fall; die, flowers, away;

Lengthen night and shorten day;

Every leaf speaks bliss to me

Fluttering from the autumn tree.

I shall smile when wreaths of snow

Blossom where the rose should grow;

I shall sing when night’s decay

Ushers in a drearier day.

Emily Brönte

Ik sluit af met een gedicht. Niet uit een boek, maar wel geschreven door een van mijn favoriete auteurs: Emily Brönte. Ik vind het een prachtig gedicht omdat het zo onschuldig begint en op het einde verrast Emily plots met de grimmige, gothische twist waar zij en haar zus Charlotte zo bekend mee zijn geworden.

Heb jij een favoriete herfstquote?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.