Blogtober dag 12: 3 Boeken die ik al veel eerder had willen lezen

Blogtober dag 12 boeken die ik al veel eerder had willen lezen craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammersomgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Naast een lezer van boeken ben ik ook een beetje een verzamelaar. Ik koop regelmatig boeken omdat ik ze ooit wil lezen (om ze vervolgens jaren stof te laten verzamelen in mijn boekenkast. Er zijn dus aardig wat boeken die ik eigenlijk al lang geleden had willen lezen, maar waar ik op de een of andere manier nog nooit aan toe ben gekomen. Deze drie boeken bijvoorbeeld…

Blogtober dag 12 boeken die ik al veel eerder had willen lezen craving pages

Nemesis van Brandan Reichs

Dit boek kocht ik al verschillende jaren geleden. Het was een ongelukje, want ik wilde eigenlijk Nemesis van Anna Banks kopen. Uiteindelijk sprak de samenvatting achterop dit boek me genoeg aan om het boek toch te houden.

Het verhaal gaat over Min. Een meisje dat sinds haar achtste verjaardag elke twee jaar op haar verjaardag wordt bezocht door een man die haar in koele bloede vermoord. Een paar uur later wordt ze weer gewoon wakker alsof er niets is gebeurd. Ondertussen droomt Noah, aan de andere kant van het land steeds van die bloederige, moordlustige dromen waar hij helemaal gek van wordt.

Al snel blijkt dat er iets vreemds aan de hand is en het zou wel eens te maken kunnen hebben met een asteroïde die op de aarde af komt.

Ik heb het boek wel eens vergeleken horen worden met de spannende televisieserie Orphan Black en dat was eigenlijk wat me overtuigde om het boek te houden. Nu nog lezen.

Allesbehalve Oké van Laura Steven

Dit boek is zo enorm gehypet sinds de lancering dat ik het eigenlijk niet meer durfde te lezen nadat ik het heb aangeschaft. Alles aan de omschrijving klinkt tof. Mijn favoriete boekbloggers dwepen met dit boek. En de auteur komt over als zo’n tof mens op haar social media kanalen. Allemaal dingen die ertoe hebben geleid dat mijn verwachtingen van dit boek strakker gespannen zijn dan het gezicht van Marijke Helwegen.

Het verhaal gaat over een meisje met de ambitie om stand-up comédienne te worden. Wanneer er expliciete foto’s van haar en de zoon van een politicus op internet opduiken kent iedereen plotseling haar naam. Ze ondervindt al snel dat de gevolgen voor haar vele malen erger zijn dan die voor de jongeman in kwestie. Is dit iets wat ze van zich af kan lachen, of zal ze fel tegen de slutshaming in gaan. Ik ben benieuwd, maar voor antwoord op die vraag zal ik toch echt snel het boek moeten gaan lezen.

Welkwoud van Tahereh Mafi

Ik heb werkelijk geen idee waarom ik het lezen van Welkwoud steeds maar weer uitstel. Het lijkt me oprecht een fantastisch boek. Als Verdermeer nou zo’n tegenvaller was geweest dan snapte ik het misschien nog, maar ik vond dat boek echt geweldig. Er is dus helemaal geen goede reden waarom ik het nog niet gelezen heb. Daar moest ik dan maar eens verandering in brengen.

Laylee is een mordeshoor; iemand die overledenen voorbereid voor het hiernamaals. Het is zwaar een eenzaam werk waardoor ze langzaam maar zeker haar kleur verliest. Op een dag verschijnt er echter een vreemd gezelschap waardoor haar wereld op zijn kop wordt gezet. Langzaam maar zeker herontdekt ze de dingen die het leven mooi maken, waaronder kleur, magie en vriendschap.

Welke boeken staan al veel te lang ongelezen in jouw boekenkast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.