Blogtober dag 11: Hekserij in YA boeken

Blogtober dag 11 witchy ya craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Sinds Charmed op de buis was ben ik fan van verhalen over heksen. Vroeger ging dat zelfs zover dat ik een poosje door een hekserij-fase ben gegaan. Wat in mijn geval vooral betekende dat ik liefdesspreuken uit massa-geproduceerde heksenspreukenboekjes uitoefende op knappe celebs. Ik ben niet trots op die periode van mijn leven, maar ik was nog jong.

Toch kan ik nog altijd enorm genieten van verhalen waarin heksen een rol spelen. Ik vind het dan ook erg leuk om vandaag een aantal boeken met jullie te delen die ideaal aansluiten op die fascinatie…

Blogtober dag 11 witchy ya craving pages

Seriously Wicked van Tina Connolly

Camellia is als klein meisje ‘geadopteerd’ door een kwaadaardige heks die niets liever wil dan de macht grijpen over het slaperige stadje waarin ze wonen (en vervolgens over de hele wereld). Om haar doel te bereiken roept de heks een demon op in hun kelder. Door een ongeluk ontsnapt de demon en hij neemt bezit van een menselijke jongen. En niet zomaar een jongen, maar de jongen waar Camellia al heel lang een heftige crush op heeft.

Witch Finder van Ruth Warburton

In het Londen van 1880 maken we kennis met Luke; leerling-smid en slechts een proef verwijderd van toelating tot de Maleus Maleficorum club van heksenjagers. Als zijn laatste proef moet hij een willekeurige naam uit het boek der heksen prikken en deze moet hij binnen dertig dagen opsporen en ombrengen. Zijn proef wordt een stuk moeilijker wanneer hij de naam prikt van een knappe, zestienjarige heks die zijn hart sneller laat kloppen.

These Witches Won’t Burn van Isabel Sterling

Hannah is op het eerste gezicht een normale meid. Niemand zou vermoeden dat ze een échte heks is. Maar ondanks het feit dat ze woont in Salem; een stadje met een rijke (maar niet bepaald rooskleurige) geschiedenis rondom hekserij, moet ze haar gaven verborgen houden.

Op een avond word een feestje echter bruut opgeschrikt wanneer een van haar klasgenoten op de restanten van een gevaarlijk bloedritueel stuit. Ondanks Hannah’s waarschuwing wil de leidster van haar coven niet geloven dat er een bloedheks actief is in hun omgeving. Het valt dus op Hannah en haar vriendinnen om iedereen te beschermen.

The Babysitters Coven van Kate Williams

Volgens de samenvatting van dit boek is het een kruising tussen The Babysitters Club en Buffy the Vampire Slayer en degene die mij al wat langer kennen weten dat ik geen verdere overtuiging nodig heb wanneer iets wordt vergeleken met Buffy.

Het verhaal gaat over Esme dat haar eigen babysitters club opricht. Ze wordt bijgestaan door de mooie, maar vreemde Cassandra. Al snel wordt het Esme duidelijk dat Cassandra een geheime reden heeft om deel uit te maken van haar club. Blijkbaar hebben de meiden meer met elkaar gemeen dan dat ze oorspronkelijk dachten.

Undead Girl Gang van Lily Anderson

Riley en Mila zijn beste vriendinnen. Omdat er bar weinig te beleven valt in hun woonplaats vermaken ze zich met betekenisloze toverspreuken en hekserij. Maar dan slaat het noodlot toe: Riley en twee andere meisjes komen op mysterieuze wijze om het leven. Mila’s hart is gebroken, maar ze weigert zich neer te leggen bij de ongeloofwaardige verklaring die haar omgeving heeft voor de dood van de meisjes. Riley zou nooit betrokken raken bij een zelfmoord-pact.

Op hoop van zegen en met de hup van een schimmige grimoire krijgt Mila het ondenkbare voor elkaar: ze weet de meisjes terug tot leven te wekken om samen hun dood te onderzoeken.

Heb jij een van deze witchy boeken al gelezen? Heb je nog meer leestips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.