Blogtober dag 1: Mijn spooky TBR

Blogtober dag 1 spooky tbr craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

In oktober is het natuurlijk Halloween; dat maakt het de perfecte maand om lekker weg te kruipen met een of enkele spooky boeken. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf best wel een bangerik ben. Héél erg enge boeken zijn dan ook niet aan mij besteed. Toch zijn er wel een aantal creepy boeken die ik hoop te kunnen lezen in de komende maand.

Blogtober dag 1 spooky tbr craving pages

Frankenstein van Mary Shelley

Ik ben stiekem al in dit boek begonnen, maar aangezien mijn hoofd er op dat moment niet zo naar stond ben ik afgehaakt. Deze maand wil ik het graag uitlezen. Het gaat natuurlijk over een doorgeslagen geleerde die voor God wil spelen door zelf leven te creëren. Volgens mij weet iedereen inmiddels wel dat dat niet goed uitpakt voor dr. Frankenstein.

Carry On en Wayward Son van Rainbow Rowell

Carry On is een van mijn lievelingsboeken en ik heb dan ook lang uitgekeken naar de verschijning van het vervolg. Eindelijk is hij er nu en uiteraard wil ik weten hoe het verder gaat met Simon en Baz. Ik heb met opzet niet gekeken naar de samenvatting van het boek zodat ik er met een open mind in kan beginnen (normaal ben ik altijd een beetje skeptisch over ongeplande vervolgdelen op wat voorheen een standalone boek was). Daarom kan ik jullie hier niets vertellen over het vervolg.

The babysitters coven van Kate Williams

Adventures in Babysitting meets Buffy the Vampire Slayer; zo wordt dit boek omschreven. Nou kunnen mensen die mij inmiddels een beetje kennen zich vast wel voorstellen wat voor een belachelijk dansje van blijdschap ik deed toen ik dit las. Het verhaal gaat over twee meisjes, tegenpolen, die ontdekken dat ze iets heel belangrijks met elkaar gemeen hebben.

Under my skin van Juno Dawson

Een van de engste boeken die ik ooit heb gelezen was Say Her Name; een verhaal gebaseerd op de urban myth over Bloody Mary. Man dit boek bezorgde me nachtmerries! Het gaat over een meisje die (dom, dom, dom!) drie keer de woorden ‘Bloody Mary’ zegt voor een spiegel en wat denk je? De geest komt achter haar aan. Brrr, ik begin alweer te huiveren als ik eraan denk. Hollow Pike van dezelfde auteur vond ik ook al doodeng, maar toch ga ik me komende maand aan nóg een akelig boek van deze auteur wagen. Wel op klaarlichte dag uiteraard. Het gaat over een tattoo die gaat spoken.

The Apcalypse of Elena Mendoza van Sean David Hutchinson

Dit boek gaat over een meisje dat opeens allerlei vreemde dingen kan. Mensen in haar omgeving denken dat haar daden voorboden zijn van het einde der tijden. Tja, probeer daar maar eens mee om te gaan als tiener. Het klinkt als een heel tof boek, een beetje creepy maar niet té eng. Ik verwacht ook een beetje humor in het verhaal. Echt een boek waar ik zin in heb.

Welke boeken wil jij komende maand lezen?

2 thoughts on “Blogtober dag 1: Mijn spooky TBR

  1. Ik heb ook echt een waslijst aan boeken die ik wil lezen, voornamelijk griezelige boeken. Ik wil de eerste twee boeken in de stalking jack the ripper serie lezen, het laatste deel van Lockwood and Co en nog zoveel meer haha.

    1. Ik wil ook nog heel graag beginnen in de Lockqood and Co reeks. Iedereen is daar zo enthousiast over. Wie weet ga ik deze maand het eerste deel lezen, hij staat geloof ik op Storytel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.