Beat the Backlist 2018

Onlangs kwam ik in mijn bloglovin lijst een artikel van @Kwante tegen dat mijn nieuwsgierigheid wekte. Ze schreef over een nieuwe uitdaging waar ze zich aan wilde wagen in 2018 die mij ook enorm aansprak; de Beat the Backlist 2018 challenge die wordt georganiseerd door @novelknight.

Het doel van deze challenge is om eindelijk eens de boeken te lezen waar je nog niet aan toe bent gekomen. Voor mij betekent dat dat ik voornamelijk series uit wil lezen waarmee ik in een grijs verleden wel ben begonnen, maar die ik nooit heb uitgelezen. Voor meer informatie over de challenge raad ik je aan om eens te kijken op de website van @novelknight.

Team Story Sorcerers!

Wat deze challenge extra bijzonder maakt is dat je er niet alleen voor staat. Bij inschrijving wordt je namelijk willekeurig in een van vier teams gesorteerd. Het lot heeft bepaald dat ik een lid ben van de Story Sorcerers! Ik ga mijn best doen om lekker veel punten te verzamelen voor mijn team. Dat doe je door zoveel mogelijk boeken van je backlist te lezen. Dankzij mijn aanzienlijke verzameling ongelezen boeken moet dat niet al te veel problemen opleveren.

Mijn TBR lijst

Voor de gelegenheid heb ik een TBR plank aangemaakt op Goodreads waarop ik al verschillende boeken heb gezet die ik voor deze challenge wil lezen. Momenteel staan er 15 boeken op die lijst; voornamelijk sequels van de series die ik nooit uit heb gelezen. Hoewel mijn lijst nog niet helemaal compleet is wilde ik toch alvast deze eerste 15 boeken met jullie delen…

 • The Rose Society (The Young Elites #2) – Marie Lu
 • Glamour in Glass (Glamourist histories #2) – Mary Robinette Kowal
 • Torn (A Wicked trilogy #2) – Jennifer L. Armentrout
 • A Torch Against the Night (An Ember in the Ashes #2) – Sabaa Tahir
 • The Great Persuit (Eurona duology #2) – Wendy Higgins
 • Hidden Huntress (The Malediction trilogy #2) – Danielle L. Jensen
 • Girl Online Going Solo (Girl Online #3) – Zoe Sugg
 • Breath of Fire (Kingmaker Chronicles #2) – Amanda Bouchet
 • Royal Tour (Potion #2) – Amy Alward
 • Midnight in Austenland (Austenland #2) – Shannon Hale
 • The Wish Granter (Ravenspire #2) – C.J. Redwine
 • Destiny’s Path (Warrior Princess #2) – Allan Frewin Jones
 • De Schaduw van de Nacht (All Souls trilogy #2) – Deborah Harkness
 • Sneeuw en As (Outlander #6) – Diana Gabaldon
 • The Winners Kiss (The Winner’s trilogy #3) – Marie Rutkowski

Gedurende het jaar zal ik boeken afstrepen die ik inmiddels heb gelezen. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan kun je dus altijd dit artikel nakijken om te zien hoe ik het ervan afbreng.

Welk boek staat al het langst ongelezen in jouw kast / op jouw ereader?

4 thoughts on “Beat the Backlist 2018

 1. Mijn tbr staat sinds gisterenavond op 150. Ik hou in mijn BuJo en op de blog wel bij hoeveel eigen boeken ik lees maar tot nu toe doe ik nog niet mee met de Beat the Backlist-challenge. Op zich klinkt die heel leuk hoof, maar ik had me echt voorgenomen om veel eigen boeken te lezen dit jaar én minder leesuitdagingen te volgen.

 2. Ja leuk dat je ook mee doet! Toch een stok achter de deur om je oude tbr stapeltje te verkleinen! Ik heb er zelf ook 15 boeken op staan en mocht ik die wegkrijgen kan ik altijd nog bijvullen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.