Auteurs waarvan ik minimaal vijf boeken heb gelezen

Auteurs waarvan ik minimaal vijf boeken heb gelezen friday five craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Auteurs waarvan je minimaal vijf boeken hebt gelezen”.

Hoewel sommige lezers de voorkeur geven aan series die oneindig door lijken te gaan, ben ik persoonlijk niet zo’n serie-lezer. Wanneer ik weet dat een auteur zijn of haar verhaal heeft uitgestrekt over meer dan drie boeken haak ik al snel af. Daarom zijn er maar weinig auteurs waarvan ik meer dan vijf boeken heb gelezen.

Auteurs waarvan ik minimaal vijf boeken heb gelezen friday five craving pages

Maar goed dat ik een paar jaar geleden veel beter was in het lezen van series, want uiteindelijk ben ik tot de ontdekking gekomen dat er twintig auteurs zijn waarvan ik inmiddels ruim vijf boeken heb gelezen. Speciaal voor deze lijst heb ik mijn Friday 5 echter beperkt tot auteurs waarvan ik niet alleen vijf boeken heb gelezen, maar waarvan ik ook met liefde nog eens vijf boeken (op zijn minst) zou willen lezen.

Holly Smale

Holly is de auteur van de geweldige Geek Girl-reeks waarin de nerdy Harriet Manners wordt gescout door een modellenbureau. Harriets eerste stapjes in de modellenwereld zijn goed voor veel hilariteit en bieden zelfs een mooie setting voor een fijne feelgood romance.

Mocht je nog niet bekend zijn met deze laugh out loud serie dan raad ik je bij deze heel ernstig aan om hem NU te gaan lezen. Thank me later.

Holly Black

Het eerste boek wat ik las van deze auteur was deel een van de unieke Vloekwerkers trilogie. Helaas is het derde deel in de reeks nooit uitgegeven in het Nederlands, want wat mij betreft was dit een geniale reeks met een hele toffe hoofdpersoon en veel morele hindernissen die je als lezer echt aan het denken zetten.

Inmiddels is Holly Queen of the faeries wat haar fans betreft. Met name haar boeken The Cruel Prince en The Wicked King zijn enorm populair in de young adult boekenwereld. Ik heb onlangs het eerste deel gelezen en hoewel het echt lang duurde voordat ik in het verhaal eindigde het met zo’n heftige cliffhanger dat ik onmiddellijk het ebook van The Wicked Kind vooruit bestelde.

Lisette Jonkman

Lisette is (momenteel) de enige auteur van eigen bodem waarvan ik meer dan vijf boeken heb gelezen! Lisette heeft mij keihard aan het lachen gemaakt en me vreselijk laten ugly cryen. Zelfs wanneer ze zonder genade mijn hart breekt blijf ik gewoon terug komen voor meer van haar hilarische, aangrijpende en verslavende verhalen.

Jennifer Probst

Dit soort series kan ik trouwens wel heel goed uitlezen. Series waarin we niet per se een chronologisch verhaal volgen in elk deel, maar series waarin er steeds een ander personage (of personages) centraal staan in ieder deel.

Jennifer Probst schrijft heerlijke romantische en sexy boeken met een flinke scheut humor waar ik zo van hou. Hoewel ik vroeger meteen naar de winkel rende voor elk nieuw deel lig ik inmiddels zo ver achter met Jennifers boeken dat ik eigenlijk de hoop heb laten varen dat ik mijn achterstand ooit nog in zal kunnen halen. Maar dat weerhoudt me er niet van om het op zijn minst te proberen.

Libba Bray

Fun fact: de Gemma Doyle-reeks van Libba Bray was de allereerste serie die ik uitlas sinds Twilight! En deze reeks is dan ook grotendeels verantwoordelijk voor het feit dat ik ben begonnen met bloggen over boeken.

Sinds Twilight had ik namelijk erg veel moeite met het vinden van boeken die eveneens een bovennatuurlijk element hadden. Een ex-collega adviseerde me de boeken van Sophie Kinsella en hoewel ik enorm heb genoten van het exemplaar van Can You Keep A Secret dat ik van haar mocht lenen, was het toch nét niet wat ik zocht.

Bij de bieb in mijn huidige woonplaats kwam ik een young adult afdeling tegen die veel beter bij mijn smaak aansloot. Daar kwam ik de boeken van Libba Bray voor het eerst tegen en ik heb deze vierdelige reeks (oké, driedelig als je de delen 3A en 3B als een deel telt) binnen een week verslonden. Ik bleef op om haar boeken uit te lezen.

Maar de liefde sloeg pas echt toe toen ik haar satische boek Beauty Queens las over een clubje missverkiezing-deelneemsters wiens vliegtuig neerstort op een onbewoond eiland. Liefde voor dit boek.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Van welke auteur heb jij de meeste boeken gelezen?

6 thoughts on “Auteurs waarvan ik minimaal vijf boeken heb gelezen

  1. Als je jeugdboeken niet meetelt (ik heb superveel babysittersclub-boeken gelezen bijvoorbeeld) kom ik denk ik uit bij Chantal van Gastel. Van Lisette Jonkman heb ik Onbreekbaar nog niet GELEZen wegens een gebrek aan een e-reader. Ik hoop dat ze nog als paperback komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.