Auteurs die ik in de gaten houd

Auteurs op mijn radar craving pages

Ik heb express de titel van dit artikel een hoog stalker-gehalte gegeven omdat ik dat grappig vond, maar jullie hebben vast allemaal al lang door dat ik niet letterlijk met een verrekijker, trenchcoat en zonnebril naar binnen loop te gluren bij deze auteurs.

Ik heb het over hun werk. De laatste tijd heb ik kennis mogen maken met behoorlijk wat new to me auteurs en het leek me leuk om eens met jullie te delen welke van hen een diepe indruk op mij hebben gemaakt.

Auteurs op mijn radar craving pages

Alice Oseman

Ik had al een poosje plannen om Radio Silence van Alice Oseman te lezen, maar uiteindelijk heeft een van de uitdagingen van de VaLITines readathon me over de streep getrokken. Ik ben het boek as we speak aan het buddyreaden met Kayla (@thebooktubeturtle) en ik ben zo onder de indruk. De manier waarop deze vrouw personages tot leven kan laten komen is gewoon gradioos! Ze heeft echt een unieke stem en ik kan niet wachten om ook haar andere boeken te lezen.

Deze Alice Oseman boeken wil ik sowieso nog lezen…

Kelly Oram

Deze auteur heeft mij zo enorm verrast met haar boek Cinder & Ella dat ik eigenlijk onmiddellijk al haar andere boeken wil gaan lezen. Zij heeft een groot talent voor het creëeren van chemie tussen twee personages, zelfs als de kilometers van elkaar gescheiden zijn. Cinder & Ella doet mij qua romance een klein beetje denken aan de manier waarop er werd geflirt in de tijd van Jane Austen: heel subtiel en toch enorm geladen. “Say car for me” is door deze vrouw het meest romantische zinnetje ooit geworden.

Boeken die ik sowieso nog wil lezen van deze auteur…

Sally Thorne

Toegegeven; ik was niet mega onder de indruk van haar boek The Hating Gamemaar het is wel een onwijs lekker wegleesboek. Met gevoel voor humor weet de schrijfster een geheel eigen draai te geven aan een trope die ouder is dan de ontdekking van het brood (overdrijven maakt de zaak duidelijk).

Hoewel het geen hoogvlieger is is het een perfect boek om jezelf een middag of een avondje mee te vermaken als je zin hebt om eens lekker te kunnen zwijmelen.

Onlangs is ook haar tweede boek 99 Percent Mine verschenen en die wil ik ook heel graag gaan lezen.

Jen Larson

Dit is de auteur van het boek Future Perfect wat een echte mustread is voor aanhangers van de bodypositivity beweging. Het verhaal gaat over een meisje met overgewicht wiens oma haar tot een maagverkleining probeert te verleiden door voor haar universitaire opleiding te betalen. Het is zo’n heftig boek en zo’n uniek plot dat ook nog eens schitterend is uitgewerkt. Ik hoop op nog veel meer Jen Larson romans in de toekomst want… wauw.

Jammer genoeg heeft deze auteur nog geen andere romans op haar naam staan, maar ik hou haar goed in de gaten 😉

Kathy Parks

Ik houd er niet van om boeken met elkaar te vergelijken maar Notes From My Captivity was eigenlijk een soort De Uitnodiging van William Paul Young maar dan voor jongvolwassenen. Ik vond het prachtig! De manier waarop deze vrouw settings omschrijft en je de emoties van haar personages laat ervaren is geweldig. Daarnaast heeft ze ook een ontzettend fijn tempo en gevoel voor humor waarmee ze de spanning weet te breken zonder haar verhaal tot een lachertje te maken.

Dit was een van de boeken waarbij ik zelfs al tijdens het lezen wist dat ik zodra ik het uit had meteen alle andere Kathy Parks boeken zou gaan kopen.

Gelukkig voor mijn portemonnee was dat er nog maar een: The Lifeboat Clique.

Welke veelbelovende auteurs houd jij goed in de gaten? 

One thought on “Auteurs die ik in de gaten houd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.