Audioboeken op mijn wil-ik-lezen-lijstje

friday five headphones craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Boeken die je graag wil lezen als audioboek of hoorspel.

Sinds ik lid ben van de abonnementsdienst Scribd luister ik veel meer audioboeken dan vroeger. Ik heb audioboeken wel moeten leren waarderen, maar tegenwoordig ben ik helemaal fan. Dankzij Scribd kan ik maandelijks onbeperkt audioboeken luisteren en ebooks lezen en dat kwam goed uit voor deze challenge. Het was peanuts om vijf boeken te selecteren die bovenaan mijn wil-ik-leesteren-lijstje staan.

friday five headphones craving pages

Spin the dawn van Elizabeth Lim

Maia droomt ervan om de grootste kleermaakster van het land te worden. Jammer genoeg leeft ze in een maatschappij waarin het succes van een vrouw wordt gemeten aan de man waarmee ze trouwt. Wanneer haar zieke vader wordt opgeroepen om kleermaker aan het hof te worden vermomt Maia zich als een jongen om zijn plaats in te nemen en de familie de schande van een afwijzing te besparen. Aangekomen aan het hof komt ze echter voor een onaangename verrassing te staan. Ze moet het opnemen tegen elf andere kleermakers die strijden om de titel hofkleermaker.

Hier ben ik onlangs in begonnen en ik ben momenteel al bij hoofdstuk vijf. Het is echt een heel tof boek doorspekt met cultuur. Ik hou hiervan.

Wayward Son van Rainbow Rowell

Afgelopen woensdag stond mij een aangename verrassing te wachten toen ik Scribd opende. Wat bleek: het audioboek van Wayward Son staat er gewoon al op! Natuurlijk wil ik die lezen. Carry On is een van mijn lievelingsboeken dus ik ben benieuwd hoe het verder gaat met Simon en Baz.

In dit boek besluiten Simon, Penny en Baz om op roadtrip te gaan in Amerika. Verder heb ik eigenlijk geen idee wat ik van het boek kan verwachten. Waarschijnlijk ook een fijne dosis magie en hopelijk heel veel romantische momentjes voor mijn OTP; Simon en Baz. Ik ga sowieso heel snel luisteren.

With the fire on high van Elizabeth Acevedo

Emoni is een tienermoeder met een passie voor koken. Ze is ervan overtuigd dat een gouden toekomst als chefkok niet voor iemand zoals zij is weggelegd en doet daarom geen moeite om haar droom na te streven, maar talent zoals dat van Emoni laat zich niet zomaar beteugelen.

Ik houd van boeken waarin eten een rol speelt. Natuurlijk krijg ik er honger van, maar het herinnert me ook altijd aan mijn oma (de allerbeste kokkin ever). Eten speelde ook altijd een grote rol in mijn leven en mijn band met haar omdat we van dezelfde dingen hielden. Als ik lees over personages met een passie voor koken en lekker eten dan komen die gevoelens weer heel even terug.

Sadie van Courtney Summers

Dit boek was een hele tijd een grote hype op booktube, maar ik ben er nog niet aan toegekomen. De reden dat ik dit boek per se als audioboek wil luisteren is omdat het in het boek wordt vertelt in de vorm van podcasts. Voor mijn gevoel komt dat veel beter over in een audioboek. Ik ben dus heel benieuwd.

Het verhaal gaat over een vermist meisje. West McCray, de maker van een podcast, raakt geobsedeerd met haar verhaal en doet er alles aan om Sadie te vinden.

Rebel girls van Elizabeth Keenan

In dit boek maken we kennis met de rebelse, punk-rock feministische Athena. Door haar liefde voor punk rock en haar feministische standpunten valt ze nogal uit de toon op haar streng Katholieke school. Dan beginnen er plotseling geruchten op te duiken over haar pro-life zus Helen. Er wordt beweerd dat Helen een abortus heeft laten plegen. Een gerucht waardoor ze mogelijk van school af wordt gestuurd.

Sinds ik The Nowhere Girls van Amy Reed heb gelezen ben ik al op zoek naar feministische boeken met net zoveel impact. Ik denk, afgaande op de samenvatting van dit boek, dat Rebel Girls wellicht zo’n boek is. Binnenkort maar eens luisteren dus.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Lees jij graag audioboeken? Waarom wel/niet?

4 thoughts on “Audioboeken op mijn wil-ik-lezen-lijstje

    1. Vind ik ook! En ook heerlijk om op deze manier nieuwe boeken aan een (toch al eindeloze) wil-ik-lezen-lijst toe te kunnen voegen šŸ˜€

    1. Ik heb het mezelf echt moeten leren om van audioboeken te kunnen genieten. Het lukt me niet als ik echt alleen maar zit te luisteren naar een verhaal en verder niets om handen heb. Maar als ik bezig ben met een klusje waarbij ik niet zo veel na hoef te denken (zoals strijken, koken, afwassen o.i.d.) dan vind ik het echt heerlijk om ondertussen naar een boek te kunnen luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.