Audioboeken met beroemde vertellers

Luisterboeken audioboeken craving pages

Luisterboeken audioboeken craving pages

Sinds ik een abonnement op SCRIBD heb ben ik weer helemaal into audioboeken. Dankzij audioboeken kijk ik tegenwoordig uit naar de meest banale, vervelende huishoudelijke klusjes omdat dat betekent dat ik verder kan lezen in mijn lievelingsboeken. Wat ik persoonlijk erg leuk vind zijn audioboeken met ‘bekende’ stemmen. Zo worden veel celebrity biografieën ingesproken door de auteur; bijvoorbeeld TALKING AS FAST AS I CAN van Lauren Graham en SCRAPPY LITTLE NOBODY van Anna Kendrick.

Maar bekende acteurs en actrices bewaren hun verteltalent niet alleen voor eigen werk. Verschillende YA luisterboeken zijn ingesproken door celebrity’s. Vandaag zet ik mijn favorieten voor je op een rijtje. Alle titels zijn trouwens (momenteel) te beluisteren in de SCRIBD app.

UNBREAKABLE van Kami Garcia voorgelezen door Candice Accola

Candice Accola is natuurlijk de actrice die al jaren de rol van Caroline Forbes heeft vertolkt in THE VAMPIRE DIARIES, en kennelijk heeft ze ook haar stem geleend aan het solo-debuut van Kami Garcia; UNBREAKABLE (in het Nederlands verschenen als ONBREEKBAAR).

Het boek gaat over Kennedy, die na de dood van haar moeder kennis maakt met een mysterieuze tweeling waarvan ze leert dat  haar moeder lid was van een geheime groep die zich bezig hield met het bestrijden van duistere machten… en nu moet Kennedy haar plaats innemen om haar eigen leven te redden.

WHITE CAT van Holly Black wordt voorgelezen door Jesse Eisenberg

Jessie Eisenberg heeft een ontzettend typische stem die ik persoonlijk niet heel erg aangenaam vind om naar te luisteren, maar die wel erg goed past bij de ietwat apatische hoofdpersoon uit WHITE CAT van Holly Black (in het Nederlands verschenen als WITTE KAT).

Het boek gaat over Cassel. Hij groeit op in een familie van vloekwerkers. Jammer genoeg is Cassel zelf de enige die niet is ‘gezegend’ met bijzondere gaven. Hij doet zijn best om normaal te zijn en niet op te vallen, maar als jonge bookmaker met een apparte familie zoals die van Cassel trek je natuurlijk automatisch de aandacht.

CARNIVAL OF SECRETS van Melissa Marr voorgelezen door James Marsters

Ik hoef niet eens te weten waar dit boek over gaat, want ik zou al naar een voordracht van het telefoonboek luisteren als James Marsters (a.k.a. Spike uit mijn all-time-lievelingsserie BUFFY THE VAMPIRE SLAYER) voor zou lezen.

Toch klinkt CARNIVAL OF SECRETS wel heel erg goed. De samenvatting is vaag genoeg om niet heel duidelijk uit te kunnen leggen waar het boek over gaat, maar dat het zich afspeelt in een bijzondere kermis-setting is al voldoende info om mij te overtuigen het boek te lezen.

THE PRINCESS DIARIES van Meg Cabot voorgelezen door Anne Hathaway

Oh. My. God. Princess Mia herself leest het audioboek voor van THE PRINCESS DIARIES! Hoe perfect wil je het hebben? Ik vind sowieso dat Anne Hathaway een erg mooie, heldere stem heeft dus ik weet zeker dat dit een erg fijn boek is om te leesteren.

Moet ik nog uitleggen waar de boeken over gaan of heeft iedereen inmiddels de films – net als ik – al honderdduizend keer gekeken? Niet? Nou om een lang verhaal kort te maken; een heel normaal meisje ontdekt dat ze in werkelijkheid royalty is en ook nog eens de enige overgebleven troonopvolgster van een klein koninkrijk.

CITY OF BONES van Cassandra Clare voorgelezen door Mae Whitman

Het is minder perfect dan wanneer Mae het audioboek van THE DUFF in zou hebben gesproken, maar ik neem genoegen met haar vertelling van CITY OF BONES van Cassandra Clare.

De boeken gaan over Clary die per ongeluk getuige is van een groep jongeren die samen een feestganger vermoorden in een club. Natuurlijk blijkt dat de jongeren in kwestie Shadowhunters zijn en hun ongelukkige slachttoffer een demon, dus dat scheelt. Het betekent wel dat Clary tot de ontdekking komt dat er ook Shadowhunter-bloed door haar eigen aderen stroomt en dat haar moeder haar jarenlang heeft voorgelogen over haar afkomst. Toffe avonturen volgen… Veeel avonturen.

THE WISHING SPELL van Chris Colfer voorgelezen door hemzelf

Chris Colfer is niet alleen een begaafd acteur en zanger… hij schrijft ook ge-wel-dige boeken. Hoewel ik persoonlijk vooral STRUCK BY LIGHTNING en STRANGER THEN FANFICTION erg tof vind is zijn middlegrade boekenreeks over sprookjesland ook heerlijk leesvoer.

En Chris heeft de boeken niet alleen geschreven, hij leest ze ook nog eens zelf voor in de audioboek-versie.

De boeken gaan over twee dappere kinderen wiens vader is overleden. Van hun oma krijgen ze een bijzonder boek over een nog bijzonderdere plaats; Toverland. Op een dag worden ze letterlijk het verhaal ingezogen en leren ze wat er werkelijk gebeurde na ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

Ken jij nog meer (YA) boeken met beroemde vertellers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.