App uitgelicht; Crave maakt van lezen een beleving

Als rasechte boekenwurm / gadgetnerd kan ik enorm gelukkig worden van de ontdekking van toffe boekgerelateerde apps. Ik spit graag de app store door op zoek naar toffe nieuwe software voor mijn mobiel en tablet. In App Uitgelicht zet ik een van die apps in de schijnwerper en vertel ik jullie meer over mijn ervaringen met de desbetreffende app. Deze week wil ik jullie graag kennis laten maken met de app: Crave.

Trailer

Wat is het?

Crave is een app voor de romance liefhebbers onder ons. Zij hebben aan boeken van o.a. Colleen Hoover, K.A. Tucker en Abbi Glines een extra dimensie toegevoegd door het verhaal te verrijken met filmfragmenten met scenes uit het boek, screenshots van sms-wisselingen, polls en social media posts van de personages. En ik vind het zo tof!

In deze video deel ik een impressie met je van de app. Het boek is November 9 van Colleen Hoover (10,99 euro in de app)


Ik ben sowieso fan van alles wat mensen aan het lezen krijgt en deze ontmoeting tussen boek en media vind ik echt heel erg gaaf! Jammer dat er nog niets vergelijkbaars is voor de fantasy liefhebbers onder ons.

Wat kost het?

Omdat je in deze app populaire boeken – bestsellers – kunt lezen kun je natuurlijk niet verwachten dat deze app voor niks is. Je hoeft echter geen abonnement te nemen om de boeken te kunnen lezen. Wanneer er een boek tussen het aanbod verschijnt waar je interesse in hebt kun je ervoor kiezen om het boek te kopen. De prijs varieert van boek tot boek.

Als je eenmaal voor een boek hebt betaald kun je echter niet in een keer doorlezen. Deze app stimuleert langzaam lezen en ontgrendelt daarom elke dag een nieuw deel van het boek. Dat klinkt misschien als een kwelling voor snellezers onder ons, maar eigenlijk is het wel een fijn momentje voor jezelf elke dag.

Wil je mee discussiëren over snel lezen vs. langzaam lezen? Lees dan deze discussie post van Emmy (zonenmaan.net) eens voor wat interessante gedachten m.b.t. tot dit onderwerp.

Wat ik ervan vind

Ik ben helemaal fan van deze toffe app. Het maakt van het lezen van het boek een ware beleving. Persoonlijk lees ik niet heel vaak romantische boeken, maar ik vind het zo nu en dan wel een fijne afwijking van mijn gebruikelijke leesdieet. Persoonlijk vind ik de filmpjes en andere toevoegingen een heel toffe verrijking van mijn leesbeleving, maar ik kan mee ook voorstellen dat sommige lezers het vervelend vinden dat de app het her en der overneemt van hun fantasie. Of de app iets voor jou is is dus heel persoonlijk, maar het is i.i.g. wel een heel toffe app om eens uit te proberen.

 

Wat is jouw eerste indruk van Crave?

 

3 thoughts on “App uitgelicht; Crave maakt van lezen een beleving

    1. Het is inderdaad wel echt zo’n concept waar je ofwel helemaal enthousiast van wordt of waardoor je nauwelijks nog een boek uit krijgt denk ik. Zelf heb ik gelukkig geen moeite om in het verhaal te blijven met de extra’s. Het steeds wachten op elk nieuw deel vind ik moeilijker 😅

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.