Als we een bakkie zouden doen #4

Als we een bakkie zouden doen craving pages

Een poosje geleden zag ik Jamie van PERPETUAL PAGE TURNER een tof artikel delen waarin ze haar lezers een kijkje gunt in haar leven door te speculeren over hoe een gesprek over een kopje koffie ongeveer zou lopen. Ik vond het zo’n toffe, originele manier om een persoonlijke post te delen dat ik zelf ook besloot in te haken op deze feature. Dus pak er lekker een kop koffie, thee of waar je ook maar zin in hebt bij – vergeet de koekjes niet – en laten we eens even bijkletsen…

Als we een bakkie zouden doen zou ik eerst eens informeren naar hoe jouw maand was. Ik wil immers niet dat je denkt dat onze afspraken altijd om mij draaien. Zeker niet! Heb jij nog leuke boeken gelezen de afgelopen maand? Toffe dingen beleefd? Of heb je een film gezien die ik ook zou moeten kijken? Ik wil het allemaal weten.

Als we een bakkie zouden doen en je was uitgepraat over jouw maand, dan zou ik je vertellen dat ik eindelijk mijn droom-boekenkast in de woonkamer heb staan. Oké, technisch gezien is het een buffetkast, maar er is ruimte voor mijn boeken en hij is blauw én ik hoefde er maar 5(!) euro voor te betalen van die lieve man op Marktplaats. Het is zooo fijn om eindelijk een deel van mijn boekjes in de woonkamer te hebben. En nu kan ik ook mijn bookish goodies een ereplekje geven. 

Ik zou ook meteen een fotootje laten zien van een DIY projectje waar ik mee bezig ben. Ik ben namelijk de commode aan het schilderen. Noud gaat inmiddels meestal op de WC dus hoef ik hem nog maar zelden te verschonen op de commode. Omdat het meubelstuk te mooi, en stevig was om weg te doen heb ik besloten hem naar beneden te (laten) verhuizen en hem in Hufflepuff-kleuren geschilderd. Hij is nog niet helemaal af, maar het begin is er. 

Als we een bakkie zouden doen zou ik je vertellen dat ik me weer heb voorgenomen om mee te doen aan Nanowrimo komende maand. Mijn project heet (voorlopig) ‘Ontredderd’ en het gaat over een zeventien-jarig meisje dat al sinds haar twaalfde de mensheid beschermd tegen demonen en andere kwaadwillende machten. Ze heeft nooit een keuze gehad want ze is Uitverkoren. Het is dan ook een behoorlijke schok wanneer blijkt dat er een vreselijke vergissing is gemaakt; ze is helemaal niet de uitverkorene en is dat ook nooit geweest. 

Terwijl ze haar best doet om zich aan te passen aan het ‘normale’ leven besluiten de gevaren die ze al die tijd het leven zuur heeft gemaakt dat deze ontwikkeling een heel goede reden is om eindelijk wraak te nemen op hun hardnekkigste plaaggeest. 

Ik heb een cover gemaakt voor het boek om het er mooier uit te laten zien op de Nanowrimo website, maar ik geef eerlijk toe dat ik me keihard heb laten inspireren door de toffe cover van ‘When life gives you demons’ van Jennifer Honeybourn. Ik besluit dan ook letterlijk net een dag vantevoren dat ik weer mee wil doen met nano dus een andere cover volgt binnenkort. 

Als we een bakkie zouden doen zou ik je vertellen dat Noud de afgelopen maand is begonnen op de crèche. Ik weet het; een beetje aan de late kant, maar er speelden privé behoorlijk heftige dingen waardoor het eerder helaas niet kon. Noud heeft het trouwens geweldig naar zijn zin en is elke keer weer enthousiast als hij met alle kindjes mag spelen.

Als we een bakkie zouden doen zou ik je vertellen over de supertoffe reacties die ik heb gekregen op de tekeningen die ik mocht maken voor Miranda Hillers. Binnenkort verschijnt haar tiende boek en ik mocht alle knappe manskerels die aan haar fantasie zijn ontsproten tekenen om het te vieren. Als dankjewel kreeg ik alle reeds verschenen boeken uit de WWW-serie en de Blingg-serie van Miranda (inclusief de Engelse paperback van Dex). Collin verschijnt in November en ook die stuurt Miranda me op voor mijn werk. Ik ben zo excited. Tijdens het tekenen is Collin stiekem wel een beetje mijn favorietje geworden.

Als we een bakkie zouden doen zou ik zeggen dat ik de Structuur Junkie Planner van Cynthia heb aangeschaft. Ik ben natuurlijk een grote planNERD en deze stond al een poosje op mijn verlanglijst. Ik overweeg om de verschillende opdrachten aan het begin van elke maand op mijn blog te delen. 

Wat zou jij vertellen als we samen een bakkie zouden doen?


One thought on “Als we een bakkie zouden doen #4

  1. Ik denk dat er momenteel niet zo heel veel gezegd zou worden vermits mijn stem verstoppertje aan het spelen is. Misschien zou ik je dus een mailtje moeten sturen of zoals Raj in The Big Bang Theory berichtjes sturen via de gsm terwijl ik vlak over je zit. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.