Als we een bakkie zouden doen #2

Als we een bakkie zouden doen craving pages

Als we een bakkie zouden doen craving pages

Een poosje geleden zag ik Jamie van PERPETUAL PAGE TURNER een tof artikel delen waarin ze haar lezers een kijkje gunt in haar leven door te speculeren over hoe een gesprek over een kopje koffie ongeveer zou lopen. Ik vond het zo’n toffe, originele manier om een persoonlijke post te delen dat ik zelf ook besloot in te haken op deze feature. Dus pak er lekker een kop koffie, thee of waar je ook maar zin in hebt bij – vergeet de koekjes niet – en laten we eens even bijkletsen…

Als we een bakkie zouden doen zou ik je weer de oren van het hoofd kletsen over de vooruitgang van mijn boek. Waarschijnlijk zou de dwars door mijn oprechte enthousiasme heen prikken en merken dat ik stiekem wel een beetje zenuwachtig ben. Onlangs heb ik de eerste schetsen ontvangen van de cover en ik kreeg spontaan hartjesogen. Hij wordt zo mooi! Alsof de illustrator in mijn ziel heeft gekeken zo perfect past hij bij het verhaal. Ik kan niet wachten tot ik hem met jullie mag delen.

Oh, en we hebben inmiddels ook een definitieve titel voor het boek. SQUEEE! Het wordt steeds echter.

Als we een bakkie zouden doen zou ik mijn mobiel onder je neus schuiven om je te laten zien hoe mooi de muren in mijn woonkamer zijn geworden. Ik was helemaal uitgekeken op het behang en Noud heeft het nooit mooi gevonden afgaande op het feit dat hij hele lappen eraf heeft getrokken nog voordat ik uberhaupt plannen had om te verven. De muren zijn nu een gebroken wit geschilderd en het oogt nu zo veel rustiger. Ook komt er binnenkort een nieuwe bank en krijg ik ein-de-lijk een boekenkast in de woonkamer. Ik moet immers wel een prominent plekje hebben voor de auteursexemplaren van mijn boek straks.

Als we een bakkie zouden doen zou ik je vertellen over de workshop die ik heb gegeven op Yalfest. Natuurlijk wist ik vooraf dat het een groot feestje zou zijn, maar ik was desondanks behoorlijk geschokt toen ik de omvang zag van de zaal die ik aan het bujo’en moest zetten. Het was gelukkig wel superleuk om te doen; omdat bujo’en een heel persoonlijk iets is ben ik vrij snel door de basis heen gegaan zodat we lekker aan de slag konden met een – vanzelfsprekend – boekgerelateerde spread. Iedereen die mee deed aan de workshop wil ik bij deze enorm bedanken voor jullie enthousiasme (en voor het feit dat sommigen van jullie zelfs lachte om mijn flauwe Luizenmoeder grapje aan het begin). Pff, wat was ik zenuwachtig.

Als we een bakkie zouden doen zou ik je vertellen dat ik na zes-zeven jaar eindelijk weer een fiets heb! Ik heb voor mijn verjaardag en fiets gekregen van mijn lieve ouders, compleet met kinderstoeltje. Ik ben er zo ontzettend blij mee. Noud en ik gaan bijna elke dag (mits het droog is) wel een stukje fietsen samen. ‘S morgens staat hij er echt om te springen om mee te mogen op de fiets. En ik vind het ook superfijn. We zijn al een paar keer naar de kinderboerderij geweest, hij is meegeweest naar de woonboulevard om een bank te helpen uitkiezen en binnenkort gaan we een boswandeling maken in een natuurgebied dat een grote rol speelt in mijn boek.

Als we een bakkie zouden doen zou ik je ook vol trots vertellen dat Noud al flinke torens kan bouwen met zijn blokken. Waarom ik daar zo trots op ben? Omdat mij op het consultatiebureau is vertelt dat een kindje van zijn leeftijd drie blokken op elkaar moet kunnen stapelen. Dus ik glimde van trots toen meneer na drie blokjes nog veel verder de hoogte in bouwde. Verder is hij nu bijna een meter groot! Hoe is het mogelijk dat mijn kleine hummeltje, dat bij zijn geboorte nog niet eens in de kleinste babymode paste, opeens zo’n grote jongen is. Echt mensen, wat is tijd!?

Wat zou jij vertellen als we samen een bakkie zouden doen?

2 thoughts on “Als we een bakkie zouden doen #2

  1. Wat een super leuk artikel! Ik zou waarschijnlijk vertellen hoe trots ik ben op onze jongste dochter Sanne omdat ze ineens staat! We maakte ons daar best een beetje zorgen over.
    Ik zou trots vertellen dat onze oudste Lotte volgend jaar naar groep drie gaat. Ons eerste kindje is zo groot!
    Ik zou ook trots over de middelste vertellen, ons zorgenkindje die het zo ontzettend goed doet op school. Maar wel graag bij mama en papa in bed slaapt.

  2. Wat een origineel idee inderdaad! Oeh! Ik zou vertellen dat i khet super spannend vind dat ik nu alle tijd heb voor mijn eigen bedrijf. Een bedrijf dat nu een maand bestaat en waar ik voor kan gaan knallen nu mijn contract is afgelopen. .. ik vind het super leuk, maar ook wel een beetje spannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.