Aanwinsten van maart ‘18

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 1

Wanneer je ziet wat ik maandelijks aan boeken koop zou je zomaar kunnen denken dat ik liever boeken shop dan dat ik ze lees (en je zou het maar een klein beetje mis hebben). Gelukkig kan ik dankzij mijn altijd uitdijende verzameling wel aan het eind van de maand een paar toffe aanwinsten met jullie delen. Kijken jullie mee naar de boeken die ik in maart aan mijn collectie toe heb gevoegd…

Fysieke boeken

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 1

Ik ben een echte seizoenslezer. In de winter krul ik het liefst op onder een warm dekentje met een warme kop thee binnen bereik en een filmische fantasywereld om in te verdwijnen. Wanneer de lentekriebels zich beginnen te roeren kies ik veel sneller voor een feelgood contemporary en deze titels maakten me stuk voor stuk enorm vrolijk.

 • LETTERS TO THE LOST van Brigid Kemmerer gaat over een meisje dat trouw brieven aan haar moeder blijft schrijven, zelfs na haar dood. Een jongen vind de brieven en besluit ze te beantwoorden. Ik krijg een beetje LETTERS TO JULIET vibes.
 • BIG BONES van Laura Dockrill is een boek in de vorm van een dieet-dagboek. De hoofdpersoon moet om gezondheisdredenen echt iets doen aan haar overgewicht terwijl ze zelf eigenlijk prima in haar vel zit. Ik ben fan van de sassy blik-over-de-schouder pose van het meisje op de cover. Het heeft karakter en ik wilde meteen kennis maken met dit personage.
 • LOVE, HATE AND OTHER FILTERS van Samira Ahmed over een Moslim-meisje dat (nog meer dan gewoonlijk) te maken krijgt met vooroordelen, rasisme, haat en andere ellende als een terrorist met dezelfde achternaam als haar een aanslag pleegt met desastreuze gevolgen. Klinkt heftig, maar het wordt aangeraden voor fans van WHEN DIMPLE MET RISHI dus ik ben hoopvol dat het uiteindelijk wel goed komt.
 • QUEENS OF GEEK van Jen Wilde 3 vrienden, twee liefdesverhalen en 1 conventie. Dat is het enige zinnetje van de samenvatting dat ik las voordat ik het boek kocht. Dat klinkt toch al overtuigend genoeg in combinatie met de toffe titel?

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 2

 • DAUGHTER OF THE SIREN QUEEN van Tricia Levenseller is het langverwachte vervolg op DAUGHTER OF THE PIRATE KING; en als piraten-fangirl heb ik natuurlijk gesmuld van de avonturen van de dappere Alosa en haar crew. Ik kan niet wachten wat de auteur voor haar en Riden in petto heeft in deel twee.

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 3

 • EVERLESS van Sarah Holland heb ik inmiddels in drie verschillende vormen; ik heb de Nederlandse hardcover (om te laten signeren bij Yalfest uiteraard) en zowel de Nederlandse als de Engelstalige ebook… omdat ik nooit wilde stoppen met lezen. Het gaat over een wereld waarin tijd letterlijk geld is. Ik heb hem inmiddels uit en je kunt hier lezen wat ik ervan vond.

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 4

 • BLOED EN BEENDEREN van Tomi Adeyemi is nog een pre-yalfest-aankoop. Het verhaal volgt drie personages waarvan één de kans heeft om magie terug te brengen in haar wereld. Ik kan er vrees ik niet veel meer over vertellen omdat ik mezelf bewust onwetend heb gehouden zodat ik zonder vooroordelen of verwachtingen in dit boek kan beginnen. Het is trouwens ook het April boek voor de Leesbeesten Leesclub op 20 april.

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 5

 • CITY OF BRASS van S.A. Chakraborty kocht ik bij de laatste Leesbeesten leesclub. Niet alleen is het een schitterend boek (de schutbladen die je ziet bij de foto van THE SIREN QUEEN horen bij dit boek trouwens) om te zien, als ik Emmy mag geloven is het ook nog eens een heel erg tof verhaal met veel invloeden uit 1001 nacht. Dat is helemaal mijn cup of tea, dus ik ben heel erg benieuwd.

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 6

 • JANE EYRE van Charlotte Bronte kreeg van uitgeverij Rainbow een moderne vertaling en een nieuw jasje… en het is zo pretty. Voor iedereen die het niet weet; ik spaar verschillende edities van dit boek omdat ik hele bijzondere herinneringen heb aan de eerste keer dat ik het boek las. Ik leende het boek destijds van mijn oma, die ik nog elke dag enorm mis, en door dit boek werd ik verliefd op lezen. Daarbij vind ik het verhaal ook nog eens heel erg mooi.

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 7

 • MAD MISS MIMIC van Sarah Henstra verscheen heel toevallig op mijn rader. Het verhaal speelt zich af in 1870 en gaat over een meisje met een spraakprobleem. Hoewel ze zelf nauwelijks een zin aan elkaar kan knopen kan ze wel feilloos de stemmen van anderen nabootsen. Niet echt een talent dat werd gewaardeerd detijds en al helemaal niet in een huwbaar meisje uit een goede familie. Het wordt omschreven als Jane Austen meets Sir Arthur Conan Doyle, dus ik ben zeer benieuwd.

Ebooks

Bookhaul maart 2018 craving pages deel 8

Om mezelf toch wat meer te motiveren om ook mijn Ebooks te lezen (aangezien ik daar enorm slecht in ben zoals jullie hebben kunnen lezen in deze post) heb ik besloten om ook digitale aanwinsten te showen in mijn aanwinsten-update aan het einde van elke maand. Deze maand kocht ik 4 ebooks…

 • THE MAGICIANS van Lev Grossman is het boek waar de gelijknamige serie op is gebaseerd. Jullie hebben onlangs al kunnen lezen dat ik geobsedeerd ben door deze show dus het komt vast niet als een verassing dat ik het ebook heb gekocht. En dat terwijl ik ook al de paperback had hehehe. Maar soms is een ebook gewoon zo veel handiger. Don’t judge me.
 • THE DUFF van Kody Keplinger heb ik jaren geleden mogen lezen van Netgalley. Sindsdien noem ik het altijd als een van mijn favoriete contemporary YA romans, maar ik heb gek genoeg nooit een exemplaar voor mezelf aangeschaft. Een onbedwingbare drang om het boek te herlezen bracht daar deze maand verandering in.
 • JANE STEELE van Lyndsay Faye is een gothische hertelling van mijn geliefde klassieker. Ik weet niet meer. Dat was meer dan genoeg om mij te overtuigen dat ik dit boek nodig heb in mijn leven.
 • LYING OUT LOUD van Kody Keplinger, want als je toch al THE DUFF koopt waarom dan ook niet meteen dit boek?

Natuurlijk heb ik nu ook meerdere exemplaren van het boekenweekgeschenk gescoord al geef ik daar persoonlijk zelf niet veel om. Mocht ik iemand blij kunnen maken met het boekje (tegen verzendkosten)  stuur me dan gerust een mailtje of DM op social media.

Heb jij nog boeken van Yalfest auteurs gescoord?

4 thoughts on “Aanwinsten van maart ‘18

 1. Ik heb vaak een fysiek boek gekocht na het lezen van een ebook (of een bieb boek) I do not judge. Het boek The Magicians is qua feeling wel wat anders dan de show. 😉

 2. Mad Miss Mimic klinkt tof! Love, Hate and Other Filters heb ik laatst ook gekocht en Letters to the Lost heb ik in het Nederlands in de kast staan (pas wel op: het is volgens mij niet lief en zoet zoals Letters to Juliet). Everless wil ik ook nog lezen!

 3. Zonder iets te verklappen van het plot … Bloed en Beenderen kreeg 5 sterren van me en die deel ik niet zo snel uit. De Nieuweling zou ik ook nog willen lezen voor YALfest BE. Everless eigenlijk ook maar ik ga me in Londen waarschijnlijk al wat laten gaan in de boekwinkels dus ik probeer me nu nog een beetje in te houden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.