Aanwinsten van april ‘18

Aanwinsten van april 18 craving pages 1

Wanneer je ziet wat ik maandelijks aan boeken koop zou je zomaar kunnen denken dat ik liever boeken shop dan dat ik ze lees (en je zou het maar een klein beetje mis hebben). Gelukkig kan ik dankzij mijn altijd uitdijende verzameling wel aan het eind van de maand een paar toffe aanwinsten met jullie delen. Kijken jullie mee naar de boeken die ik in april aan mijn collectie toe heb gevoegd…

Fysieke boeken

De afgelopen maand ging ik naar YALfest. Vorige maand spaarde ik al verschillende boeken bij elkaar van auteurs die aanwezig waren op het evenement, maar deze maand heb ik mijn collectie compleet gemaakt. Verder had ik boekenbonnen te verbrassen en zaten er toffe cadeautjes in de goodiebag…

Aanwinsten van april 18 craving pages 1

ALLES BEHALVE OKE van Laura Steven

Zodra ik werd gevraagd om een Bujo Workshop te geven op YALfest begon mijn YALfest-boeken-verzamelwoede. Ik ben inmiddels in deze begonnen en hij is zo goed!

CARRY ON van Rainbow Rowell

Deze heb ik een hele tijd geleden al gelezen. Ik ben verliefd op het verhaal. Jammer genoeg moest ik destijds mijn fancy hardcover verkopen vanwege teleurtellende financiën, maar stiekem vind ik hem in deze uitgave toch mooier.

LEAH ON THE OFFBEAT van Becky Albertalli

Ik had een boekenbon die een gat brandde in mijn portemonnee en wat doe je dan? Boeken shoppen. Mijn plaatselijke boekhandel had gelukkig een van de boeken die ik sowieso wilde scoren al staan. Uiteraard moest die mee.

Showstopper hayley barker craving pages

SHOWSTOPPER van Hayley Barker

Nog een boekenbon-buy. Ik heb zelf ook al een exemplaar van het boek dus deze scoorde ik voor de verjaardag van een vriendinnetje. Ik heb inmiddels zo veel verschillende geluiden gehoord over dit boek dat ik geen flauw idee heb of het de moeite waard is… but it sure is pretty.

En het gaat over een circus en daar maak je mij meestal wel blij mee.

HOLE IN THE MIDDLE van Kendra Fortmeyer

Boekenbon strikes again. Dit boek vond ik er gewoon interessant uitzien. Ik houd van ‘slimme’ covers en deze sprak tot de verbeelding. Het gaat over een meisje dat letterlijk een gat in haar buik heeft en over hoe dat haar beïnvloed in een wereld waarin uiterlijk oh zo belangrijk lijkt te zijn.

HET ONGELUKSPROJECT van Julie Buxbaum

En de laatste boekenbon-aankoop van afgelopen maand was dit pareltje van Julie Buxbaum. Ik vind deze cover trouwens helemaal geweldig. Ik heb een dingetje voor covers met roze/wit denk ik. Anyway; de vergelijking met HET ROSIE-PROJECT was wat me uiteindelijk over de streep trok. Ik houd van dat boek en ik ben benieuwd of dit boek opleeft aan een dergelijke vergelijking.

Aanwinsten april 18 craving pages 2

WRECK THIS JOURNAL van Keri Smith

Dit was een cadeautje dat ik vond in de YALfest goodiebag.

MEISJES MET LEF van Caroline Paul

Eigenlijk had ik MONSTER van Michael Grant in mijn tasje zitten, maar ik heb nog niet een GONE-boek gelezen dus wist ik niet zo goed wat ik ermee moest. Gelukkig bleek Odette dit boek juist wel heeeel graag te willen hebben en dus heb ik met haar geruild voor MEISJES MET LEF. Ik houd van dit soort girl-power boeken.

Ebooks

Om mezelf toch wat meer te motiveren om ook mijn Ebooks te lezen (aangezien ik daar enorm slecht in ben zoals jullie hebben kunnen lezen in deze post) heb ik besloten om ook digitale aanwinsten te showen in mijn aanwinsten-update aan het einde van elke maand. Deze maand kocht ik 3 ebooks…

Aanwinsten april 18 craving pages 3

SPACE OPERA van Catherynne M. Valente

Denk aan een intergalactische versie van Idols en je hebt een goed idee van waar dit boek over gaat. Klinkt dat niet te episch om te weerstaan? De cover vind ik trouwens ook heel erg tof.

HOOKED van Cathy Yardley

Dit is deel 1,5 in de FANDOM HEARTS reeks van Cathy Yardley. Het eerste deel was smullen en dus besloot ik mezelf op deze novella te trakteren tijdens Dewey’s 24 Hour Readathon. Ik heb hem al uitgelezen en hij was heerlijk.

THE BEAST’S HEART van Leife Shallcross

Een hertelling van BEAUTY AND THE BEAST vanuit het perspectief van het best. Need I say more? Mijn gevoelens met betrekking tot dit boek zijn eigenlijk in één woord uit te drukken: GIMME!!!

Eigenlijk is mijn bedoeling om de komende tijd wat te minderen wat betreft het kopen van boeken. Ik ben zo af en toe best een big spender en dat terwijl er nog zo veel boeken ongelezen in de kast staan. Ik ben gelukkig onlangs een idee tegen gekomen wat ik toe wil gaan passen. Ik vertel jullie daar binnenkort meer over.

Heb jij nog toffe boeken gescoord in April?

2 thoughts on “Aanwinsten van april ‘18

  1. Wil je geloven dat ik al niet meer weet wat mijn leukste april-aanwinst was? * Zoekt het even op … * Oh, ik denk dat ik de feesteditie van Sjakie en de chocoladefabriek het leukste vind. Die mocht ik recenseren en daar ben ik echt blij mee. Niet alleen was het superfijn om het boek nog eens te herlezen het ziet er ook nog eens prachtig uit. Dat van het meer kopen als aan lezen toekomen is trouwens ontzettend herkenbaar. Ik heb deze maand nog maar amper kunnen lezen. Veel strips (maar die zijn van de bibliotheek) en slechts twee echte leesboeken. In Londen kwam het er logischerwijze niet van en sinds ik terug ben ben ik zo uitgeput dat ik me niet kan focussen op het lezen. Heel jammer want De Edele van Taran Matharu is wel heel leuk dus ik wil er in verder lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.