Aangemoedigd

Wat gaat er door je heen wanneer je plotseling wordt bedolven onder een meter zeventig aan pluche, vulling en meisje? Afgaande op de uitdrukking op het gezicht van de jongen onder me… niets positiefs. 

Door de minuscule kijkgaten waardoor ik in staat zou moeten zijn naar buiten te kunnen kijken vanuit het mascottepak zie ik dat ik Francis Tal omver heb gelopen. Het publiek op de tribune joelt naar me terwijl ik achter me voetstappen hoor naderen. Niemand is geïnteresseerd in mij. Ik word overeind getild en opzij gesmeten alsof ik een zak aardappelen ben. Ze willen er zeker van zijn dat ik hun sterspeler niet heb beschadigd. 

   “Kun je opstaan?” vraagt de coach terwijl hij naast Francis hurkt.

Treuzelend wacht ik het antwoord af. Francis schuift zijn helm van zijn hoofd en knikt. Met de hulp van twee teamleden staat hij op. 

Voordat ik nóg meer ongewenste aandacht naar mezelf trek draai ik me om en haast me terug naar de kleedkamers om me van het zware pak te ontdoen. Ik hoor nog net hoe de wedstrijd wordt hervat voordat de zware deur achter me dicht valt. 

Pfff. De kop alleen al weegt een ton en het is hierin heter dan diepste cirkel van de hel. Het is een sport op zich om me met een hand van het onding te ontdoen. Bij mijn dansje om de rits op mijn rug te bereiken herinner ik me weer dat dit pak aan- en uittrekken een werkje is voor twee personen. Het berenmasker bespot me met een onnatuurlijke grijns.

   “Verdomme.” 

   “Hulp nodig?” 

Met een ruk draai ik me om naar de bron van de stem. In de deuropening staat Francis grijnzend toe te kijken hoe ik me uit het pak probeer te worstelen. 

   “Je mag hier helemaal niet komen,” piep ik verschrikt. 

   “Jíj mag hier niet komen,” corrigeert hij me. “Dit zijn de jongenskleedkamers.” 

   “Niet.”

Ik voel mijn wangen vuurrood worden en niet alleen door het bloedhete pak waardoor ik word gegijzeld. Francis knikt alleen maar. 

   “Wil je hulp met de rits?” vraagt hij met een knikje naar mijn beestachtige onderkant. De gedachte alleen is voldoende om nog meer kleur naar mijn wangen te jagen. Het is ondraaglijk om onder zo’n heet pak normale kleren aan te houden. Mijn kleren liggen netjes opgevouwen in mijn kluisje in de dameskleedkamer hiernaast. Ik moet me in deuren vergist hebben door de stomme mascottekop met de veel te kleine kijkgaten. 

   “Dat kan niet,” zeg ik beschaamd. “Ik heb hier alleen mijn ondergoed onder aan.” 

Hij trekt een wenkbrauw op en zijn blik glijdt nieuwsgierig over mijn donzen knuffellijf alsof hij probeert te raden hoe ik eronder uit zie. Het beeld in zijn hoofd lijkt hem wel te bevallen want hij glimlacht onwillekeurig voordat hij zijn gezicht weer in de plooi trekt. Ik wist niet dat het mogelijk was om je zo bloot te voelen in een pak met ingenaaid hangbuikje. 

   “Het ziet ernaar uit dat je dat ding niet in je eentje uitkrijgt en alle anderen zijn nog bij de wedstrijd. Tenzij je er nog zeker een uur bij wilt lopen als een of andere meisje-beer-hybride zou ik mijn hulp niet zo snel afwijzen.” 

Hij heeft gelijk. Francis Tal heeft waarschijnlijk net zo vaak een vrouw in haar ondergoed gezien als de gemiddelde huisarts. Ik mag hier dan nog maar net wonen, maar ik heb al meerdere malen gezien hoe meiden zich aan zijn voeten werpen. Ik voel er niets voor om mezelf aan zijn lange lijst veroveringen toe te voegen. 

Wat als hij het merkt, vraagt een bemoeizuchtig stemmetje in mijn hoofd. Ik omvat mijn pols met mijn duim en ringvinger en voel hoe de topjes elkaar raken, maar verder niets. 

   “Oké,” zucht ik voordat ik mijn lef verlies. Ik draai mijn rug naar hem toe en maak aanstalten om mijn staart opzij te vegen, maar voordat ik de kans krijg voel ik zijn vingers al langs de gevoelige huid van mijn nek strelen. Het lukt me niet om een huivering te onderdrukken. 

   “Sorry, kietelde dat?” vraagt hij op een toon die me doet vermoeden dat hij heel goed weet dat mijn reactie op zijn aanraking niets met kietelen te maken heeft. 

   “Nee,” antwoord ik antwoord ik met een stuk in mijn keel. 

Met een zacht geratel glijdt de loper langs de tandjes van de rits. De koelte op mijn rug is tegelijkertijd heerlijk en onhijlspellend want de rits eindigd halverwege mijn billen en de mogelijkheid dat hij me daar per ongeluk aanraakt geeft me het gevoel dat er springstof onder mijn huid zit. 

Zodra de rits beneden is stap ik buiten Francis’ bereik. Met het pak strak tegen mijn borst geklemd draai ik me om. 

   “Dankje,” stamel ik met een geforceerde glimlach. “Nou, dan ga ik me maar omkleden.” 

   “Heb je je bezeerd?” vraagt hij terwijl ik langs hem heen probeer te stappen. Voor ik kan reageren pakt hij mijn arm en knijpt voorzichtig van mijn pols tot aan mijn elleboog.

   “Nee, het gaat prima,” Ik wou dat ik me los kon maken uit zijn grip. Een schouder van het pak zakt omlaag en onthult een deel van mijn bralette. Onhandig probeer ik het stof met mijn linkerarm terug omhoog te schuiven. Dom. 

   “Wat is er met je arm?” vraagt Francis. Ik besef me dat het er voor hem op moet lijken alsof ik het ledemaat probeer te ontzien. “Ik ben heus niet boos over net hoor. Ik zag dat ze je lieten struikelen. Het was niet jouw schuld. Als je je hebt bezeerd dan wil ik helpen.” 

De oprechtheid in zijn stem schokt me. Ik moet mezelf eraan herinneren dat dit Francis Tal is. Dé player van de school en niet het ideale gezelschap om mijn hart bij uit te storten, maar sinds de verhuizing is niemand zo vriendelijk tegen me geweest als hij op dit moment en het brengt me van mijn stuk. 

   “Ik heb me niet bezeerd. Ik heb hemiparese.” 

Hij laat me los alsof hij bang is dat dat besmettelijk is. 

   “Wat?”

   “Een jaar geleden ben ik aangereden door een dronken automobilist. Ik heb een hersenbeschadiging waardoor ik een kant van mijn lichaam niet goed kan bewegen.” 

Francis’ ogen worden groot. Hij doet blind een paar passen achteruit alsof het nieuws hem getroffen heeft als een stoot in zijn ribben. Als zijn knieholten de rand van een bankje raken laat hij zich zakken. 

   “Godver, wat kut zeg,” mompelt hij terwijl hij over zijn kin wrijft. 

   “Ja.”

Er valt een stilte. Ik zou nu gemakkelijk om kunnen draaien en weg kunnen lopen, maar ik ben te nieuwsgierig naar zijn reactie wanneer hij het nieuws even heeft kunnen laten bezinken. Ik wacht een paar seconden en dan staat hij abrupt op. Met twee grote passen loopt hij naar een van de kluisjes. Ik schrik me rot wanneer hij uithaalt en met gebalde vuist een deuk slaat in het deurtje. 

   “Ffffff-k,” hist hij door op elkaar geklemde kaken terwijl hij wappert met zijn pijnlijke hand. Ik zie dat hij bloed wanneer hij zich schrijlings weer op het bankje laat zakken. Bezorgd haast ik me naar hem toe en neem tegenover hem plaats. Met mijn goede hand wil ik die van hem pakken om de knokkels te inspecteren, maar hij trekt zich terug alsof mijn aanraking brand. Als onze blikken elkaar ontmoeten is het even alsof de lucht knettert van statische elektriciteit. Hij zucht en geeft me zijn hand. 

   “Sorry als ik je heb laten schrikken,” zegt hij zacht. Hij leunt voorover tot ik de krulletjes op zijn hoofd tegen mijn eigen voorhoofd voel kriebelen. Ondertussen dep ik met de zoom van zijn shirt het bloed van zijn knokkels. “Jouw verhaal. Je hebt nog geluk gehad.” 

Verschrikt kijk ik op en onze hoofden bonken pijnlijk tegen elkaar. 

   “Geluk?” vraag ik vol ongeloof. Ik moet hem verkeerd begrijpen. Twee weken coma en maandenlange revalidatie om zelfs maar semi-normaal te kunnen glimlachen associeer ik niet bepaald met ‘geluk’. 

   “Mijn vader ging vroeger altijd fietsen. Hij is aangereden door een dronken bestuurder toen ik negen was. Hij overleed ter plekke.” Mijn hart schiet in mijn keel en ik bijt de dreigende tranen terug. Hij vangt mijn blik met die van hem om er zeker van te zijn dat wat hij op het punt staat te zeggen goed tot me doordringt. “Jij bent er gelukkig nog.” 

Ik huiver en hap naar adem. Ik zie dat hij het meent vanuit de grond van zijn hart. Ik kan mijn blik niet losrukken van de zijne. Zelfs niet wanneer ik me besef dat ik niet langer de pijn in zijn knokkels aan het sussen ben, maar dat hij met zijn duim luie rondjes wrijft over de muis van mijn hand. 

Instinctief leunt hij wat naar voren en ik imiteer hem als op de automatische piloot tot zijn voorhoofd tegen het mijne rust. Het is alsof de lucht tussen ons in steeds ijler wordt. Er trekt een magnetische lading door mijn lijf als zijn neus langs die van mij glijdt en er nauwelijks nog ruimte tussen onze lippen bestaat. Een vraag brandt in zijn blik. Mag ik dit doen? Ik knipper twee keer, snel achter elkaar voor ‘ja’ en dan strelen zijn lippen langs die van mij en mijn borst zwelt op. Ik voel hoe hij mijn gezicht omvat in zijn handen en de kus verdiept. We zijn nog niet dichtbij elkaar genoeg. Ik verstrengel mijn vingers in zijn haar. Met een hand op het smalle gedeelte van mijn rug schuift hij me nog dichterbij zodat mijn borsten worden verpletterd tegen zijn borstkas. Een onwillekeurige kreun ontsnapt aan mijn keel wanneer hij zijn hand naar mijn ribben verplaatst en zijn duim per ongeluk langs de onderkant van mijn borst graast. 

   “Sorry,” hijgt hij zonder de kus te onderbreken. Ik schud mijn hoofd. 

   “Tis niet erg.” Niet stoppen. 

   “Niet?” 

   “Ik vond het fijn.” 

Hij pakt de vacht die over mijn slechte schouder hangt en kijkt me vragend aan. 

   “Ja,” knik ik instemmend. Hij schuift het materiaal langs mijn arm naar beneden tot het om mijn middel zit gebundeld. Dan keert hij terug naar de onderkant van mijn borst, en meer specifiek, de zoom van mijn bralette. Als ik hem niet tegenhoud schuift hij de stof omhoog tot vlak onder de tepel waar hij even pauzeert om me nogmaals de kans te geven hier een einde aan te maken. Het maakt me ongeduldig. Ik maak me van hem los. Even zie ik teleurstelling door zijn blik flitsen, maar wanneer ik het knoopje in mijn hals losmaak waarmee mijn bralette omhoog wordt gehouden maakt teleurstelling heel snel plaats voor lust. Hij schuift de stof omlaag om mijn borsten te onthullen en verspilt geen moment om al zijn aandacht op de inmiddels harde, roze knopjes te richten. 

De sensatie die door mijn lijf jaagt zodra zijn tong om het gevoelige puntje van mijn borst krult is niet te beschrijven in woorden. Het geluid wat uit mijn keel komt is iets tussen een kreetje en gejammer in. Ik krom mijn rug om meer van het gevoel op te eisen, maar hij heeft zich al losgemaakt van me en lijkt me hijgend te bestuderen. 

   “Wat?” vraag ik hem buiten adem. 

   “Ik kan niet-” 

   “Krijg je hem niet…” 

   “Nee! Nee, dat is het niet,” haast hij zich mijn gedachtengang te verbeteren. “Ik bedoel dat ik denk dat ik je echt heel leuk zou kunnen vinden.” Ik voel mijn wangen rood worden. Hij lijkt op een reactie te wachten, maar ik heb geen idee wat ik daarop moet zeggen. Ik word overmand door de altijd aanwezige angst dat ik voor de gek wordt gehouden. “Ik wil dit goed doen. Je mee uit nemen. Beter leren kennen.” 

   “Serieus?” 

   “Serieus.”

   “Ik dacht dat jij niet datete met meisjes van deze school.” 

   “Klopt,” zegt hij met een knikje terwijl hij mijn bralette weer op zijn plaats schuift en vastknoopt in mijn nek. “Maar gelukkig voor jou maak ik graag een uitzondering voor meisje-beer-hybriden.”