Wrap Up Januari ‘19

Wrap up januari 2019 craving pages

Het einde van elke maand is het perfecte moment voor een reading-challenge-check-in. Ik vertel je welke boeken ik heb gelezen in januari en of ik vooruitgang heb geboekt wat betreft de uitdagingen die ik mezelf heb opgelegd. Een ding kan ik je alvast verklappen: Januari was een goede maand.

Ik heb de afgelopen maand in totaal 12 boeken gelezen. Dat is natuurlijk peanuts vergeleken met hoeveel ik vroeger las, maar vergeleken met de afgelopen jaren zie ik wel degelijk vooruitgang. Ik ben ook al aardig ver in mijn huidige boek Hart-Slag van Joanne Carlton. Al met al ben ik niet ontevreden.

Wrap up januari 2019 craving pages

TBR-Thema Jar

Elke maand trek ik natuurlijk een lootje uit mijn TBR-thema jar. De afgelopen maand was het thema: Boeken van 5 euro of minder. Ik kan met trots melden dat het me is gelukt om 5 boeken te lezen die aan deze criteria voldoen.

 • Ik Wist Het van Chantal van Gastel scoorde ik voor nog geen vijf euro bij de boekenkraam en las ik begin deze maand uit.
 • Mijn volgende boek was Elizabeth and Zenobia van Jessica Miller. Ik had hier nog nooit van gehoord voordat ik het tegenkwam op Amazon.de voor maar een paar euro. Het was zo’n goed boek!
 • This Monstrous Thing van Mackenzi Lee belandde ook voor een schijtje in mijn Amazon.de mandje. Ik vond deze nog veel beter dan haar The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue.
 • Sick van Tom Leveen was echt een wilde rit. Zo spannend, creepy en vol met gore. Een echt zombieboek dus. En supertof!
 • Stained van Cheryl Rainfield las ik tijdens de 24in48 readathon. Een triggerwarning was wel op zijn plaats geweest voor dit boek. Helemaal aangezien het om YA gaat. Het bevat een ontvoering en graphisch verhaalde verkrachting. Dus be warned.
 • Ik las tijdens de leesmarathon ook Van Chanel naar Flanel van Marijke Vos. Dit was een cadeautje van Hebban voor de Hebban Advent Kalender van afgelopen jaar. Supertof want ik wilde dit boek echt heeel graag lezen.
 • Dark Matter van Black Crouch is een al wat oudere boekenkraam aanwinst van me. Hiermee heb ik de readathon afgesloten en ik kan wel verklappen dat dit boek alle hype die het krijgt/kreeg meer dan waard is.

Goodreads / Hebban Challenge

Het gaat goed met mijn reading challenge. Nu ik 12 boeken heb gelezen zit ik al op 16%. Als ik de rest van het jaar 1,5 boeken lees dan ga ik mijn challenge met gemak behalen. Dat moet lukken.

Op Hebban gaat het wat langzamer omdat ik ook regelmatig Engelse boeken lees die niet zo populair zijn. Hoewel ik een verzoek heb ingediend om deze boeken toe te voegen, snap ik ook wel dat sommige titels niet vaak genoeg gelezen worden om interessant te zijn voor Hebban aangezien die minder interactie genereren. Jammer, want hierdoor gaat mijn vooruitgang met een slakkengangetje. Daarom heb ik mijn doel op Hebban ook wat lager ingesteld: op 60 boeken in plaats van 75.

Ik heb op Hebban helaas maar 7 van de 12 gelezen boeken af kunnen vinken.

Popsugar Chalenge

Met mijn Popsugar challenge heb ik voor elk gelezen boek wel een vakje af kunnen vinken. Dat geeft zoveel voldoening hahaha. Deze heb ik inmiddels compleet…

 1. A book that makes you nostalgic: Slayer van Kiersten White maakte me nostalgisch omdat ik erdoor terug verlangde naar de tijd waarin Buffy nog werd uitgezonden. Vooral omdat dit boek helaas niet aan mijn verwachtingen voldeed.
 2. A book you think should be turned into a movie: Aangezien Zwaar Verliefd ook zo’n kaskraker was zou ik ook heel graag dit boek op het witte doek willen bewonderen. Make it happen Hollandywood!
 3. A book with a plant in the title or on the cover: Oké het zijn bomen op de cover van Notes From My Captivity, maar dat zijn toch ook een soort van planten? Ach ja, ik ga niet te mierenneukerig om met de challenges hahaha.
 4. A book inspired by mythology, legend or folklore: The City of Brassvan S.A. Chakraborty is gebaseerd op legenden rondom Djinns. Ik vond het geweldig!
 5. A retelling of a classic: De manier waarop Mackinzi Lee Frankenstein van Mary Shelley heeft herteld in A Monstrous Thingis ronduit briljant.
 6. A book that takes place during one day: Sickvan Tom Leveen duurt nog niet eens een volle dag, maar man wat scheet ik hem tijdens het lezen van dit boek. Doodeng!
 7. A debut novel: Inktvan Alice Broadway is toch haar debuut? *checkt Goodreads. Yup!
 8. A book about a family: Daarvoor moet ik My Brother’s Husbandvan Gengoroh Tagame wel noemen. Deze manga was zo mooi mensen!
 9. A book that includes a wedding: Hey, er staat niet dat de bruiloft moet eindigen in een huwelijk en dus kan ik deze dankzij Van Chanel Naar Flanel van Marijke Vos afstrepen.
 10. A ghost story: Elizabeth and Zenobiavan Jessica Miller voldoet perfect voor deze challenge. Het is een spookverhaal voor kinderen. Dat is de enige manier waardoor ik aan deze challenge kan voldoen zonder dat ik al te veel slaap verlies.
 11. A book with a two-word title: Dark Mattervan Blake Chrouch
 12. A book with no chapters / unusual chapter headings / unconventionally numbered chapters: Stainedvan Charyl Rainfield begint steeds met hoe lang de hoofdpersoon nu al gevangen wordt gehouden door haar ontvoerder.

Door deze goede maand lig ik 7 boeken voor op mijn Goodreads challenge en dat voelt helemaal niet slecht. Hopelijk houd ik dit vast en kan ik eind februari weer terug kijken op een goede leesmaand.

Wat is het meest bijzondere boek dat jij las in Januari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.