Boekblogger Portret #1: Liesbet van Zwartraafje

Boekblogger portret zwartraafje liesbet craving pages 2

Boekblogger portret zwartraafje liesbet craving pages 2Zoals jullie wellicht al hebben geraden aan de hand van mijn eigen avatar houd ik van  tekenen. Ik houd er ook van om nieuwe blogs en bloggers te ontdekken en onlangs bedacht ik een toffe – al zeg ik het zelf – manier om deze twee hobby’s te combineren in een nieuwe rubriek. In het maandelijks terugkerende Boekblogger Portret staat steeds een blogger centraal die zich over een tiental vragen heeft gebogen terwijl ik haar portret heb getekend.

De spits wordt afgebeten door de blogger die toch wel de beste reacties achterlaat van wie dan ook; Liesbet van ZWARTRAAFJE!

1. Kun je jezelf en je blog even voorstellen?

Ik ben Liesbet, 36 jaar oud en woon samen met mijn echtgenoot in de buurt van Antwerpen. Al van kinds af aan hou ik van lezen. In een ver verleden schreef ik gedichten en dacht ik af en toe na over het schrijven van een eigen boek. Het zou een soort ‘Bridget Jones in het ziekenhuis’ zijn geworden waarin – hoe kan het ook anders – allemaal zaken zouden mislopen. Al snel merkte ik dat lezen me veel beter afgaat dan schrijven. Sindsdien focus ik me dus daar op en beperk ik me tot het schrijven van traditionele post, lange reacties op social media én boekgerelateerde blogposts. Vermits ik naast lezen ook graag creatief bezig ben, een ware listomaniac ben en vrij vaak bakrecepten uitprobeer (of bedenk) komen die zaken soms ook aan bod op mijn blog. Op Zwartraafje kan je dus terecht voor recensies maar ook voor allerlei boekige lijstjes en soms een boekgerelateerd DIY-project.

2. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?

Zwartraafje onstond in 2003 als een online verzameling van zowel gedichten als recepten. Geleidelijk aan werden er steeds meer pagina’s toegevoegd aan de site en begonnen boeken er een steeds grotere rol op te spelen. Toch deelde ik pas in 2006 mijn allereerste blogpost. In die periode was mijn blog slechts een klein gedeelte van de site en verschenen er niet zo vaak nieuwe artikels. Ik hield er bij welke boeken ik las en wat ik er van vond. Ook films, uitstapjes en persoonlijke bedenkingen kwamen aan bod. Enkele jaren besloot ik het roer om te draaien en me hoofdzakelijk om boeken te focussen. Sindsdien verschijnen er ook veel frequenter nieuwe blogposts. Blijkbaar kan ik eindeloos blijven doorgaan over boeken.

3. Wat vind je het allerleukst aan bloggen?

Zonder twijfel de mensen die ik leer kennen via het bloggen en de interactie met hen. Ik wil heus niet ondankbaar overkomen naar de uitgeverijen toe die me boeken laten recenseren en me kansen gaven die ik anders niet zou hebben gekregen. Bijvoorbeeld het interviewen en ontmoeten van bepaalde auteurs. Toch vind ik het nog steeds het leukste dat ik via mijn blog heel veel mede-boekliefhebbers heb ontmoet. Of het nu online of offline is, het is gewoon ontzettend leuk om samen boekergernissen te kunnen bespreken, of te fangirlen over een favoriet boek of personage. Eerder had ik immers maar één à twee personen waarmee ik over boeken kon praten zonder dat ze na enkele minuten met hun ogen begonnen te draaien. 😉

4. Kun je ons één ding over jezelf vertellen wat niets met boeken of bloggen te maken heeft?

Euhm … ‘Kan ik nu echt niets bedenken dat NIET boek -of bloggerelateerd is?’ …. vijf minuten later … Oh, ik weet iets. Ik ben echt jarenlang ontzettend bang geweest van zowel honden als katten. Niet een beetje bang, maar het soort panische angst waarbij je zonder kijken de straat op springt omdat er een hond komt aangewandeld (echt gebeurd én ja er kwam een auto af). Gelukkig heb ik die angst ondertussen overwonnen en moet ik nu net soms inhouden om voorbij wandelende honden niet te gaan knuffelen.

5. Wat is je favoriete post die je ooit hebt geschreven voor je blog en waarom?

Oei, dat is een moeilijke. Mensen die me al een beetje kennen weten dat ik het ontzettend moeilijk vind om favorieten te kiezen. Niet alleen bij boeken maar ook bij blogposts. In elk stukje dat je schrijft heb je immers behoorlijk wat tijd, energie en zelfs wat liefde geïnvesteerd. Ik denk echter dat ik vooral de Listomania-blogposts het meeste zou missen mochten ze om de één of andere reden wegvallen. Lijstjes samenstellen rond boeken vind ik immers ontzettend fijn. Vaak zijn het gekke invalshoeken zoals ‘Steeds een tikkeltje meer’ of ‘The Girl is Everywhere’ een andere keer is het net iets vrij persoonlijks als ‘Mijn gezondheid in boekterminologie’ of ‘Boekergernissen’. Ik denk dat dit mijn favoriete rubriek is omdat je er heel gevarieerd mee kan omgaan en ik variatie een groot pluspunt vind. Zowel bij het lezen als bij het bloggen.

Verraad j.d. Robb craving pages

6. Wat ben je op dit moment aan het lezen?

Ik ben momenteel Verraad van J.D.Robb aan het lezen. Dat is het 12de deel in de Eve Dallas en het boek voelt ook een klein beetje aan als verraad vermits de cover er plots helemaal anders uitziet en dus niet mooi aansluit bij de rest van de reeks. Het verhaal zelf is gelukkig wel even geweldig als anders.

7. Twee waarheden en een leugen over jezelf…

  • Als ik een jongen was geweest in plaats van een meisje dan had ik de naam Herman gekregen
  • Wanneer ik me niet goed voel krijg ik om de één of andere bizarre reden zin in dipgroenten en smoothies
  • Een auteur heeft me ooit na het lezen van een opstel aangeraden om verder te gaan met schrijven

Zo, nu mogen jullie raden wat waar is en wat niet. 😉

8. Welke boekblogger zou jij graag terug willen zien in deze rubriek en waarom?

Goh, ik zag enkele blogvriendinnen reageren op je oproep dus laat me maar één van hen kiezen … Ik wil graag Marcia van OOG OP DE TOEKOMST voorstellen vermits ik heel benieuwd ben naar hoe haar portret er uit zou zien. Zelf zie ik iets Futurama-achtigs voor me met allerlei futuristische elementen en enkele leuke droids. Maar wie weet wordt het net iets helemaal anders.

Tijd voor de onthulling van het portret! Tadaaaa….

Boekblogger portret zwartraafje liesbet craving pages

9. Hoe vind je je portret geworden? (Deze vraag hoef je uiteraard)pas te beantwoorden na ontvangst van je portretje

Ik vond het het eerste moment een beetje gek om mezelf met korter haar te zien. Op foto’s zie je enkel de voorste kortere lokken maar in werkelijkheid komt
het achteraan net niet halverwege mijn rug. Het paarse vestje én turquoise topje vind ik dan weer helemaal super.
Je hebt zelfs het lachkuiltje op mijn want mee vastgelegd. Dat Hufflepuff er in verwerkt is vind ik uiteraard ook heel fijn.
Leuk om mezelf eens door de ogen van iemand anders te zien.

10. Wil je nog iets kwijt?

Ik wil je vooral bedanken voor deze leuke nieuwe rubriek én het feit dat ik de eer krijg om het startschot te geven. Het lijkt me echt een fijne manier om bloggers wat beter te leren kennen én ik hou van jouw illustraties dus dit lijkt me een heel toffe combinatie. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de komende portretten.

Heel erg bedankt voor je bijdrage aan deze rubriek Liesbet. Ik vond het superleuk om je antwoorden te lezen en je te mogen tekenen. Hoog tijd dat we weer eens in het echt bijkletsen want dan weet ik tenminste dat je haar langer is dan op de foto 😉

Ken jij de blog van Liesbet al?

14 thoughts on “Boekblogger Portret #1: Liesbet van Zwartraafje

  1. Wat is het portret van Liesbet leuk geworden! Ondanks het kortere haar herken ik haar er wel degelijk in. Ik kijk nu al uit naar volgende maand, als je een portretje van mij gaat tekenen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.