7 Boeken over vriendschap voor Galentinesday

7 boekentips voor galentinesday craving pages

Morgen is het natuurlijk Valentijnsdag en zoals jullie gisteren al hebben kunnen lezen; ik ben geen Valentijnfan. Ik vind een dag zoals vandaag eigenlijk veel bijzonderder, want vandaag is het Galentinesday.

Galentinesday is een feestdag die ooit is begonnen als een titel van een Parks and Recreation aflevering (te zien op Amazon Prime). Dat heeft kennelijk heel wat losgemaakt bij de kijkers want inmiddels is Galentinesday al zo groot dat al heel veel bedrijven speciale aanbiedingen hebben op deze dag (Het gaat dus al snel dezelfde commerciële kant op als Valentijnsdag).

7 boekentips voor galentinesday craving pages

Op deze dag draait het voor de verandering niet om lovers maar om vriendschap. Daarom heb ik voor vandaag een 10-tal boeken voor jullie op een rijtje gezet waaruit wel blijkt dat een goede vriend zijn (of haar) gewicht in goud waard is (op zijn minst).

Truth or Dance van Chinouk Thijssen

Een groep ambitieuze vriendinnen die samen een balletopleiding volgen aan een prestigieuze school ontvangt opeens dreigende app’jes van een mysterieus persoon die zichzelf Truth or Dance noemt.

Omdat: deze vriendinnen elkaar blijven steunen hoe uitzichtloos de situatie ook wordt. Ondanks de vernietigende invloed van Truth or Dance laten de meiden elkaar niet vallen. Soms ten koste van hun eigen leven of dat van hun dierbaren. Heb jij deze bloedstollende thriller al gelezen?

truth or dance van chinouk thijssen cover craving pages

The Babysitters Coven van Kate Williams

Twee BFF’s hebben een succesvol oppasbedrijfje. Ze beschouwen het als gemakkelijk geld verdienen, tot de kinderen waarop ze moeten passen zich wel heel erg vreemd gaan gedragen.

Omdat: Esmee en haar vriendin door dik en dun gaan voor elkaar. Tijdens het lezen voel je gewoon hoeveel deze twee meiden om elkaar geven. Helemaal wanneer newbie Cassandra zich aan wil sluiten bij hun babysit-bedrijfje.

the babysitters coven van kate williams cover craving pages

Cheshire Crossing van Andy Weir en Sarah Anderson

Jaren na hun terugkeer uit Wonderland, Oz en Neverland ontmoeten Alice, Dorothy en Wendy elkaar op een bijzondere kostschool. Al snel ontdekken ze dat de wicked witch en kapitein Haak samenzweren om deze werelden te onderwerpen en moeten ze samenwerken om hen te stoppen.

Omdat: de drie heldinnen uit mijn favoriete jeugdboeken hierin samen de strijd aangaan met de slechterikken die hun respectievelijke bovennatuurlijke bestemmingen bedreigen.

cheshire crossing van andy weir en sarah anderson cover craving pages

Radio Silence van Alice Oseman

Frances heeft al van jongs af aan een doel; toegelaten worden tot een elite universiteit. Niets kan haar van haar pad afleiden tot ze op een dag kennis maakt met Aled; die het brein blijkt te zijn achter haar favoriete podcast.

Omdat: Alice Oseman een fenomenale schrijfster is en begrijpt hoe het brein van een tiener werkt. Haar personages zijn enorm realistisch en geschreven met heel veel diepgang. Dit verhaal raakte mij tot in mijn kern.

Radio Silence van Alice Oseman cover craving pages

Queens of Geek van Jen Wilde

Charlie, Taylor en Jamie zijn beste vrienden. Charlie is een vlogger die onlangs haar acteerdebuut heeft gemaakt in een populaire film. Wanneer ze haar film mag promoten op comic con nodigt ze haar BFF’s Taylor en Jamie uit. Taylor is Charlie’s tegenpool en een complete introvert. Ze is al jarenlang heimelijk verliefd op Jamie en is van plan dit aan hem te bekennen tijdens de conventie.

Omdat: dit boek voor iedereen die zichzelf ook maar een beetje nerdy beschouwt een feest van herkenning zal zijn. Het is een heerlijke contemporary feelgood met in de kern een ijzersterke vriendschap. I love this book!

Queens of geek jen wilde cover craving pages

Anne van het Groene Huis van L.M. Montgomery

Anne Shirley is als weesmeisje al van hot naar her gestuurd (voornamelijk als goedkope babysit / huishoudelijke hulp). Ze kan dan ook haar geluk niet op wanneer ze wordt geadopteerd door de zachtmoedige Matthew Cuthberth en zijn zus Marilla. Tot blijkt dat Cuthberts eigenlijk om een jongen hadden gevraagd om Matthew te helpen op Green Gables.

Omdat: dit een van de mooiste boeken is die ik ooit heb gelezen en hoewel het boek niet speciaal over vriendschap gaat valt niet te ontkennen dat de band tussen Diana Barry en Anne Shirley een uitstekend voorbeeld van friendshipgoals is.

anne van het groene huis van l.m. montgomery cover craving pages

The Nowhere Girls van Amy Reed

Wanneer Grace samen met haar ouders verhuisd naar een nieuwe plaats ontdekt ze boodschappen van de vorige bewoonster op haar slaapkamer. Ze komt erachter dat het meisje seksueel is misbruikt en dat de school en de gemeenschap de daders weg laat komen met het misdrijf omdat ze behoren tot de populaire sporters van de school. Samen met twee anderen begint Grace The Nowhere Girls in een poging de gemeenschap wakker te schudden.

Omdat: dit een boek is dat niet alleen laat zien wat je kunt bereiken als je samenwerkt, maar ook omdat het een enorm belangrijk boek is dat zware thema’s zoals victim blaming aankaart.

the nowhere girls van amy reed cover craving pages

Nu jij…

  • Wat vind jij leuker: Valentijnsdag of Galentinesday?
  • Doe je vandaag iets speciaals voor je BFF(s)?
  • Welk non-romantisch duo vind jij helemaal geweldig?

Heb jij een bloggende bestie? Dan nodig ik je uit om speciaal voor Galentinesday hieronder zijn of haar blog te spammen. Bezoek je ook de links van anderen?

Dit artikel bevat affiliate links. Shoppen via deze links kost jou niets extra’s maar levert mij een kleine commissie op die ik kan investeren in Craving Pages.

2 thoughts on “7 Boeken over vriendschap voor Galentinesday

  1. Leuke blog! Ik wist niet dat het Galentine’s day was, ben zelf meer van Valentijnsdag. Maar in boeken vind ik een goede vriendenrelatie altijd heel fijn dus bedankt voor de lijst! 🙂

  2. Ik heb dit helemaal gemist, dus dit keer niks gedaan. Maar ik vind het wel een tof idee. Ik ben getrouwd maar Valentijnsdag vind ik echt onzin. Het enige leuke vind ik het pakketje van de swap van Kwante in Wonderland haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.