5x Boeken die laag scoren op Goodreads die ik vet vind

 

Boeken met een lage algemene waardering op goodreads die ik geweldig vond craving pages

Een poosje geleden merkte ik tijdens een Netflix marathon dat heel veel van mijn films en series juist heel slecht scoren bij het grote publiek. Ik werd benieuwd hoe dat zat met mijn mening over boeken. Ik heb namelijk best vaak het gevoel dat ik boeken die juist heel hoog scoren verrassend slecht vind (hallo HOF VAN MIST EN WOEDE). Het omgekeerde blijkt eveneens waar te zijn. Er staan verschillende titels op mijn plank met een vrij lage tot matige waardering (onder de 3.5) die ik juist fantastisch vond. Ik vertel je vandaag waarom ik die titels juist supergoed vond.

De graces laure eve craving pages

DE GRACES van Laure Eve

 • Gemiddelde score: 3.25
 • Mijn waardering: 4.0

Ik vermoed dat dit boek vrij laag scoort omdat het best lang duurt voordat het echt goed op gang komt. Het begint vooral met River, en de manier waarop ze met de familie Grace dweept.

Zelf vond ik de ietwat trage opbouw wel tof en passend. En de sfeer van het boek pakte me helemaal in. Ik houd van grimmige, duistere vertellingen en vond dat dubbel en dwars in dit boek. Ik kijk nog steeds uit naar het vervolg.

Wink, poppy en midnight april genevieve tucholke craving pages

WINK, POPPY EN MIDNIGHT van April Genevieve Tucholke

 • Gemiddelde score: 3.32
 • Mijn waardering: 5.0

Tja, een mindfuck kan door de een worden ervaren als een geweldig indrukwekkende ervaring… terwijl de ander krabbelend op zijnof haar achterhoofd moet bekennen dat ze geen flauw idee hebben wat ze van een dergelijk verhaal moeten vinden.

Ik houd van de manier waarop de auteur eigenlijk alles open laat op het einde van het boek. Het is duidelijk een standalone, maar wel eentje die nog lang na het lezen door je hoofd blijft spoken en daar kan ik enorm van genieten.

Shadow lars johanson petrus dahlin craving pages

SHADOW van Lars Johanson en Petrus Dahlin

 • Gemiddelde score: 3.33
 • Mijn waardering: 5.0

Er was maar weinig aan dit boek wat ik niet goed vond. Het is zo origineel, zo goed geschreven. Met diverse personages en een geweldig magisch systeem. Ik las het boek op het puntje van mijn stoel.

Ik heb geen idee waarom dit boek niet populairder is. Misschien omdat het geen oorspronkelijk Nederlands of Engels boek is? Ik roep maar wat. Ik snap het echt niet 😅

Take back the skies lucy saxon craving pages

TAKE BACK THE SKIES van Lucy Saxon

 • Gemiddelde waardering: 3.48
 • Mijn waardering 5.0

Opnieuw een boek wat lang niet zoveel bekendheid geniet als – ik noem maar iets – de boeken van Sarah J. Maas. Ik vermoed dat dat iets te maken heeft met de lage waardering op Goodreads want dit boek raakte me recht in de feels. Oké er komen her en der wat gruwelijke scenes in voor die niet voor de weekhartigen onder ons bestemd zijn, maar al met al niet bloederiger als vele andere dystopische romans.

Bij nader inzien kan de lage waardering ook iets te maken hebben met het einde. Dat was niet oké.

Shades of milk and honey mary robinette kowal craving pages

SHADES OF MILK AND HONEY van Marie Robinette Kowal

 • Gemiddelde waardering: 3.49
 • Mijn waardering: 5.0

Ik snap wel waarom dit boek laag scoort. Dit soort boeken; daar moet je van houden. Het is een historische roman die de slow burning romances uit Jane Austen boeken weet te combineren met een magisch verhaal. Ik hou daarvan. Het is een boek waar je geduld mee moet hebben. Liefhebbers van boeken met zwierige beschrijvingen van de setting en maniertjes van welleer zullen ongetwijfeld genieten van deze roman.

Welke boeken met een lage algemene score op Goodreads vond jij helemaal geweldig?

 

7 thoughts on “5x Boeken die laag scoren op Goodreads die ik vet vind

 1. Heb er nog geen éen hiervan gelezen dus ik heb geen idee of ik het met je eens zou zijn! Ik heb juist vaak dat ik een boek helemaal niks vond en dat het dan toch een hele hoge score op goodreads heeft, haha. Ach, smaken verschillen!

 2. Dat is een interessante invalshoek. Ik kan zo niet meteen je vraag beantwoorden want mijn geheugen is sowieso een ramp en hoe later op de avond hoe erger het wordt. Misschien maak ik er nadien wel eens een keertje werk van en beantwoord ik je vraag in een blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.