5 Sterren Voorspellingen

Vermoedelijk 5 sterren boeken craving pages

Een van de artikelen waar ik elke maand naar uitkijk is Emmy’s (Zonenmaan.net) lijst met te verwachte boeken voor de komende maand. Aan de hand daarvan is menig boek aan mijn TBR lijstje toegevoeg. Natuurlijk heb ik hoge verwachtingen van alle boeken op mijn TBR (anders had ik de boeken nooit gekocht), maar van sommige voel ik gewoon dat het 5-sterren boeken zijn. Vandaag zet ik vijf boeken op een rij waarvan ik verwacht dat ze de hoogst mogelijke waardering zullen scoren. 

Welkwoud van Tahereh Mafi

Dit boek is het op-zichzelf-te-lezen “vervolg” op Nimmernacht van Tahereh Mafi. Ik vond het eerste deel al een prachtig sprookje, maar verwacht zelfs nog meer van dit boek. Waar het eerste deel namelijk meer gericht was op een jonger publiek is dit boek écht bestemd voor jong volwassen lezers. 

Eigenlijk zou ik de samenvatting van het boek al 5 sterren willen geven voor originaliteit. De hoofdpersoon is namelijk een lijkenwasser (ik moest meteen aan Arya denken uit Game of Thrones). En natuurlijk speelt ook kleur weer een heel belangrijke rol in dit boek. Deze moet ik echt op korte termijn gaan lezen. 

When Life Gives You Demons van Jennifer Honeybourn

Hoe kan een boek met zo’n geweldige woordspeling in de titel en zo’n hilarische cover minder dan geweldig zijn? Mijn eerste indruk van dit boek is dat het grappig wordt. En ik hou van grappige boeken. 

Het verhaal gaat over een meisje dat naast haar doodnormale tienerleventje ook regelmatig demonen uit moet drijven bij ongelukkige zielen die zijn bezeten. Ik vind het zo vet klinken. Ik kan niet wachten! Dit wordt geheid gelezen met Halloween.

Stilte van Mia Sheridan 

Dit boek moet volgens velen super romantisch zijn en ik hou er wel van om lekker weg te zwijmelen met een boek. Als ik me niet vergis gaat het over twee gebroken mensen die elkaar weer opbouwen met liefde (tja, new adult boeken hebben nu eenmaal een concept). Maar de vele lovende recensies doen toch vermoeden dat deze titel op de een of andere manier met kop en schouders boven de rest uit torent dus ik ben nieuwsgierig. 

De Boeken van Sarah Lindqvist van Katarina Bivald

Dit boek gaat over een boekhandel die mensen met elkaar verbind. Moet ik hier écht nog meer over zeggen. Ik denk dat wel duidelijk is wat de appeal van dit boek is voor een boekenwurm zoals ik. 

Ik geloof ook heilig in de potentie van boeken om mensen met elkaar te verbinden. Sterker nog; ik heb het met eigen ogen gezien in de boekenblog gemeenschap. 

Ik ben daarom ook heel erg benieuwd naar de manier waarop het gebeurd in dit veelbelovende boek. 

Ramona Blue van Julie Murphy

Julie Murphy heeft zich met haar boek Dumplin tot een van mijn favoriete diversiteit-auteurs gebombardeerd. Ik vond dat boek zo geweldig! Ik verwacht dan ook veel van haar boek Ramona Blue; over een meisje dat langer is dan gemiddeld en niet zeker weet of ze nu op jongens of meiden valt. 

Ik kijk enorm uit naar de kennismaking met Ramona Blue. 

En naar de Netflix adaptatie van Dumplin’… maar dat is een heel artikel op zichzelf. 

Welk boek op jouw TBR is vermoedelijk een 5-sterren read? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.