5 Jaar Later; boeken boven spijkerbroeken!

5 jaar later craving pages

Op 23 juni 2010 ging de aller eerste post op Craving Pages de lucht in en kon ik me ‘boekblogger’ noemen. Pas vijf jaar later kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn blog kon synchroniseren met Goodreads en dat betekent dat vijf jaar aan artikelen bewaard zijn gebleven op dit platform. Het leek me leuk om eens te kijken hoeveel er in 5 jaar is veranderd.

Recensies

Laten we beginnen met een terugblik op de recensies die 5 jaar geleden verschenen in de week van 8 – 14 oktober. 

En nu…?

Het eerste wat me opvalt is de waardering die ik gaf aan Rode Handschoenen van Holly Black. Ik kan me absoluut niet voorstellen dat ik het boek zo laag heb gewaardeerd want in mijn hoofd heb ik zo’n hoge pet op van het boek? Al heb ik nooit het laatste deel gelezen aangezien die niet meer in het Nederlands is vertaalt. 

Verder kom ik al snel tot de ontdekking dat er eigenlijk maar 1 waardering is waar ik nog helemaal achter sta en dat is mijn waardering van Elise van Lara Adrian. Deze hele serie was gewoon puur genieten en volgens mij heb ik ieder deel vier sterren gegeven. Toch blijf het deel met Tess mijn favoriet. 

Rode Handschoenen zou ik een ster meer willen geven, maar van de andere drie zou ik nu een ster af willen pakken. Vooral omdat ik destijds nog dacht dat dit hele originele boeken waren, maar inmiddels weet ik wel beter. 

Maar de formulistische samenstelling maakt ze trouwens heus niet minder leuk om te lezen hoor. 

Overige posts

Dat brengt ons bij de reguliere artikelen die verschenen in diezelfde week. Het waren vooral terugkerende topics die ik sinds de reboot van mijn blog eigenlijk heb verwaarloosd. Mochten er formats tussen staan die jullie graag een comeback zouden zien maken laat het me dan zeker weten in een reactie en dan zal ik kijken of dat haalbaar voor me is. 

Boekklets #21; Op welke manier hebben boekenblogs jouw leesgewoonten/koopgedrag veranderd.

Mijn antwoorden anno 2013 waren:

  • Ik lees gevarieerder
  • Ik lees vaker recensies van andere boekbloggers/lezers
  • Ik breng veel meer tijd door op sites zoals Goodreads
  • Ik ben beter up-to-date wat nieuwe releases betreft
  • Er is geen spijkerbroek ter wereld voor maar 20 euro waarin ik me net zo goed voel als in een boek. 

Hoe ik daar nu over denk…

Ik ben het nog steeds eens met het laatste punt, maar ben van mening veranderd over de overige punten. 

Ik vind namelijk dat ik tegenwoordig veel gevarieerder lees dan vijf jaar geleden toen ik nog als een of ander modepopje per se de populairste boeken wilde lezen. Jammer genoeg leken veel van die boeken enorm veel op elkaar. Tegenwoordig graaf ik echt diep wanneer ik op zoek ben naar nieuw leesvoer om pareltjes te ontdekken waar nog niet iedereen van heeft gehoord. 

Recensies lees ik eerlijk gezegd nauwelijks omdat ik graag mijn eigen mening wil vormen over een boek. Ik kijk hoogstens naar de sterrenwaardering of lees de recensies pas wanneer ik het boek zelf ook gelezen heb om te zien of mijn smaak overeenkomt met die andere blogger/lezer. 

Ik ben niet super actief op Goodreads en het boeit me niet heel erg meer om altijd het nieuwste van het nieuwste te lezen. 

Bloghop #6: Wanneer is een boek volgens jou 5 sterren waard?

Ik was wel benieuwd naar mijn antwoord op die vraag want eerlijk gezegd weet ik het tegenwoordig niet zo goed meer. 

IK BEN NIET ZO’N RECENSENT DIE EEN BOEK TOTAAL GAAT ONTLEDEN OM DE SCORE TE BEPALEN. IK KEN STERREN TOE NAAR AANLEIDING VAN HOEVEEL IK VAN HET BOEK HEB GENOTEN. EEN BOEK HOEFT VOOR MIJ DUS GEEN HOOGSTAANDE LITERATUUR TE ZIJN OM VIJF STERREN TE VERDIENEN.

ALDUS JOANY ANNO 2013

Ik ben het daar eigenlijk nog steeds wel mee eens, maar ik wil mijn antwoord van toen wel even aanvullen met het feit dat ik het verschikkelijk vind om met sterren te werken. Eigenlijk is het een te abstract iets om er een boek mee te beoordelen. Een boek bestaat uit zoveel elementen en eigenlijk vind ik dat niet vast te leggen in een ‘gemiddelde’. 

Het is dat het voor bezoekers van mijn site een handige manier is om snel te checken wat ik van een boek vond. 

Verder verscheen er die week een enthousiast artikel over een Amerikaanse boeken-ruil-website waar ik sindsdien eigenlijk nooit iets mee heb gedaan (het is natuurlijk belachelijk duur om als lage lander een ruilboek op te gaan sturen naar iemand in de VS. Nope, dat was niet zo handig. Ik heb geloof ik toen nog wel vluggetjes mijn eigen ruil-platform georganiseerd, maar dat was veel te veel geregel voor iets wat iedereen ook prima zelf kan ritselen op facebook.

Ik deelde ook de eerste Trots Op Mijn Post blog hop; waarbij je je site mocht spammen in de reacties met een directe link naar een artikel waar je in het bijzonder erg trots op was.

Zou jij een van deze categorieën graag een comeback willen zien maken? 

One thought on “5 Jaar Later; boeken boven spijkerbroeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.