5 Fictieve koppels die je in liefde doen geloven

favoriete fictieve koppels friday five craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Vorige week konden jullie lezen welke series ik hoop uit te lezen in 2020 en deze week is het thema: Favoriete koppels uit boeken. Hoe kan het ook anders op Valentijnsdag.

Zoals ik al zei in mijn post met leestips voor mensen die geen fan zijn van valentijnsdag ben ik niet zo romantisch aangelegd. Ik vind het echter wel heerlijk om romantische boeken te lezen (alleen uit protest niet op valentijnsdag 🙈). Er zijn een aantal koppels die mij altijd bij zijn gebleven en die ik zal shippen tot ik oud en grijs ben. Vandaag zet ik vijf van die koppels voor jullie op een rijtje.

favoriete fictieve koppels friday five craving pages

Spoiler alert: Sommige relaties kun je beschouwen als een plotwending. Mocht je hiervoor niet gespoiled willen worden stop dan nu met lezen.

Rosie en Jack

uit Rosie Hartje Jack van Mel Darbon

Rosie’s vriendje wordt na een woedeuitbarsting naar een andere school gestuurd waardoor ze hem van de ene op de andere dag nauwelijks nog ziet. Ze besluit om hem zelf te gaan zoeken ondanks het slechte weer en het feit dat ze nog nooit in haar eentje zo’n lange reis heeft gemaakt.

Omdat: ik dit boek in een dag uit heb gelezen. Rosie is een meisje met het syndroom van Down en het is prachtig om een boek te lezen vanuit zo’n bijzonder perspectief. Daarnaast is de liefde tussen Rosie en Jack gewoon hartverwarmend (en een tikkeltje jaloersmakend). Echt een stel dat je een happily ever after toewenst vanuit de grond van je hart.

rosie hartje jack van mel darbon cover craving pages

Simon en Baz

uit Carry On van Rainbow Rowell

Simon Snow staat een pittig jaar te wachten op de tovenaarsschool. Niet alleen wordt hij opgejaagd door een verschrikkelijk kwaad, hij moet ook nog eens een kamer delen met de bloedirritante vampier Baz.

Omdat: dit boek heerlijk fantasierijk is geschreven. Het voelt een klein beetje als een licht, satirische versie van Harry Potter voor een wat ouder publiek, maar op zichzelf is het ook gewoon een heerlijk, humoristisch verhaal met een spetterende romance.

carry on van rainbow rowell cover craving pages

Margaret en Ian

uit How to Walk Away van Katherine Center

Margaret heeft haar leven prima op orde; leuke baan, leuk huis, fijne familie en een vriend die op het punt staat haar een aanzoek te doen. Haar ideale leventje valt echter helemaal in duigen wanneer ze ernstig gewond raakt in een ongeluk. Verbrand en met een minuscule kans dat ze ooit nog zal lopen wordt ze ook nog eens gekoppeld aan de botste fysiotherapeut ter wereld.

Omdat: ik hou van slow burn romantiek. Daarbij zijn er natuurlijk heel veel verhalen met een hate-to-love romance, maar in dit gevoel zijn Margarat en Ian in eerste instantie heel erg onverschillig tegenover elkaar. Het is zoveel lastiger om vanuit dat startpunt een geloofwaardige liefde te ontwikkelen, maar Katherine Center kreeg het voor elkaar.

how to walk away van katherine center cover craving pages

Jane en Rochester

uit Jane Eyre van Charlotte Brönte

Op jonge leeftijd wordt het weesmeisje Jane Eyre door haar tante naar een kostschool gestuurd. Eenmaal afgestudeerd vind ze een betrekking als gouvernante in het huishouden van meneer Rochester. Een man die ze maar niet kan peilen, maar die ze ongekend interessant vind.

Omdat: Jane en Rochester mijn oorspronkelijke OTP zijn. Ik las Jane Eyre voor het eerst als klein meisje en wilde toen al niets liever dan Jane zijn en een knappe, exentrieke man zoals Rochester het hoofd op hol brengen. Ik begin weer spontaan te zwijmelen als ik eraan terug denk.

jane eyre van charlotte bronte cover craving pages

Laurie en Jo

uit Little Women van Louisa May Alcott

Ik weet het. Ik weet het. Laurie en Jo waren nooit écht een koppel. BUT THEY SHOULD HAVE BEEN! Het boek (dat zich afspeelt omstreeks 1860) volgt de zusjes March terwijl ze opgroeien onder hun moeders vleugels en het nest verlaten.

Omdat: ik Jo en Laurie al ship sinds ik als klein meisje mijn moeders exemplaar van Onder Moeders Vleugels vond op zolder. Toen ik de film met Christian Bale als Laurie en Winona Ryder zag werd dat gevoel alleen maar sterker. Ik wil ook heeeel graag naar de nieuwe Little Women film om te kijken of die me ervan kan overtuigen dat Friedrich een betere match is voor Jo , maar jammer genoeg draait hij nergens in de buurt 😭

little women van louisa may alcott cover craving pages

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Nu jij…

  • Wat is jouw favoriete fictieve koppel?
  • Welk personages die jij shipt zijn nooit een koppel geworden?
  • Wat is het laatste romantische boek dat je hebt gelezen?

Fijne valentijnsdag iedereen. Wil je mij een beetje liefde tonen? Laat dan een reactie achter of deel deze post 💕

7 thoughts on “5 Fictieve koppels die je in liefde doen geloven

  1. Jouw layout is altijd zo prachtig… Ik ben benieuwd naar Rosie hartje Jack!
    (kleine sidenote, de Young Adult Book Club bestaat niet meer, ik ga nu alleen verder via mijn blog Books, Beers and Beyond haha ^^)

    1. Dankjewel 💕 Als je nieuwigheid bent naar Rosie Hartje Jack raad ik je aan om mijn Instagram eens te bekijken, want daar geef ik een exemplaar weg 😊

  2. Sookie & Eric van de Southern Vampire Mysteries. Er zijn er nog hoor maar dit zijn de eerste twee personages die me te binnen schieten. Ik lees echter ook fanfiction waarin Harry en Draco een koppel vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.