19 Voornemens voor 2019

19 voornemens voor 2019 craving pages

Gelukkig nieuwjaar! Het maken van goede voornemens is onlosmakelijk verbonden met de jaarwisseling. Meestal houd ik me niet zo bezig met goede voornemens, in het bijzonder omdat ik niet ten prooi wil vallen aan de beruchte ‘blauwe maandag’; de dag waarop de halve aardkloot gebukt gaat onder het gewicht van mislukte voornemens.

Onlangs keek ik een video van Mayin Bialik – yep, Amy uit The Big Bang Theory – over waarom goede voornemens zo vaak mislukken. Ze deelde in diezelfde video ook advies over hoe je voornemens kunt maken waar je je wél aan kunt houden en aan de hand van die tips heb ik mijn eigen new years resolutions samengesteld.

Natuurlijk is Noud altijd mijn prioriteit, maar het komende jaar wil ik ook self-care een prioriteit maken. Daar is het afgelopen jaar namelijk erg weinig van terecht gekomen en mede daardoor kon ik in maar heel weinig dingen vreugde vinden. Komend jaar moet dat anders en dat is het thema van mijn goede-voornemens-lijst voor 2019.

 1. In 2019 wil ik heel graag weer meer gaan bloggen
 2. Ik wil minder tijd doorbrengen op social media.
 3. En Netflix/Videoland.
 4. Ik MOET beter voor mezelf gaan zorgen.
 5. Er zit weer een boek-idee in mijn hoofd dat ik hoop uit te werken.
 6. Ik wil samen met Noud op vakantie.
 7. Ik wil meer foto’s maken waar ik zelf ook op sta.
 8. Aan het einde van elke maand wil ik spullen wegdoen/doneren die ik toch niet meer gebruik. Boeken zal ik in eerste instantie tegen verzendkosten aanbieden op mijn blog.
 9. Ik wil 75 boeken lezen in 2019.
 10. Ik wil – met professionele hulp – werken aan mijn mental health en geluk.
 11. Ik wil mijn slaapkamer herinrichten, en een nieuw bed kopen.
 12. Deze maand komt mijn boek uit en ik kijk heel erg uit naar de reacties. Ik wil daarvan leren en groeien.
 13. Ik wil meer gaan bewegen.
 14. En gezonder gaan eten.
 15. Mijn huis is mijn comfortzone en ik wil daar vaker uit stappen.
 16. Ik wil meer slapen, want dat doe ik echt te weinig.
 17. Ik wil een capsule-garderobe samenstellen met kleding waar ik me echt fijn in voel.
 18. Ik wil weer filmpjes maken voor booktube.
 19. Bovenal streef ik ernaar om aan het einde van 2019 terug te kunnen kijken op een gelukkig jaar.

Ik ga mijn tijd nemen voor mijn doelen en ik ga mezelf geen strenge deadlines opleggen voor ieder doel. Zoals Mayim ook al zegt in haar filmpje; it’s about progress not perfection.

Boekige goals:

Uiteraard heb ik ook een aantal boekige goals voor het komende jaar. Ik doe mee aan de Goodreads Challenge en heb mezelf als doel 75 boeken opgelegd.

Ook heb ik mezelf voorgenomen om mee te doen aan de reading challenge van Popsugar.

Tenslotte ga ik wederom elke maand een lootje trekken uit mijn TBR jar.

Reading challenge Januari

Ik heb inmiddels ook al mijn lootje getrokken voor de maand januari en het was dit keer een hele leuke. Voor de opdracht mocht ik namelijk gaan shoppen! De opdracht was namelijk:

TBR met boeken onder de 5 euro

Ik heb dus verschillende boeken gekocht voor minder dan vijf euro. Welke boeken dit zijn en hoe ik ze heb gevonden deel ik in mijn Januari Reading Challenge artikel (die online komt wanneer ik alle boeken binnen heb).

Heb jij goede voornemens voor 2019?

5 thoughts on “19 Voornemens voor 2019

 1. Ik hoop dit jaar ook 75 boeken te lezen. Vorig jaar las ik er 100, maar dat was toch te hoog gegrepen en het gaf mij stress. Aankomend jaar wil ik ook graag meer aan self-care doen, omdat dat zó belangrijk is! Succes met jouw doelen.

  1. Dankjewel Marieke, ik las verleden jaar ook ruim 100 boeken, maar net als bij jou gaf me dat veel stress. Self-care is iets wat ik helaas altijd mijn laatste prioriteit maak, maar ik heb afgelopen jaar wel geleerd dat je niet goed voor anderen kunt zorgen als je ook niet goed zorgt voor jezelf.
   Ik hoop dat het jou ook lukt om meer tijd in self-care te investeren. Ik wens je in ieder geval een heel gelukkig 2019!

 2. Ik doe doorgaans niet aan Nieuwjaarsvoornemens maar heb gewoon een aantal zaken waar ik zoveel mogelijk op probeer te letten. Eigenlijk doe ik het dus al een beetje zoals in dit filmpje wordt aangeraden. Me minder zorgen maken om wat anderen van me denken/verwachten is daar een van. Maar ook voldoende water drinken, gevarieerd eten, niet te vaak zondigen met lekkernijen, wat vaker buiten komen, minderen met online zijn omdat ik er andere zaken door mis, … Jouw lijstje bevat heel wat zaken die je volgens mij alleen maar gelukkiger kunnen maken dus ik hoop dat het je lukt. Misschien niet allemaal, of elke dag maar toch vaker dan nu het geval is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.